if... else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 08:31:03
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Een vraagje over vergelijkingen. Wat zet je eigenlijk in je "if" en wat in je "else". Ik heb ooit geleerd dat je in de "if" datgene zet wat de standaardsituatie is en in de "else" datgene wat de uitzondering is. Dan krijg je dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( standaardsituatie ) {
  // doe hetgene dat standaard is
} else {
  // doe de uitzondering
}


Nu vraag ik me 2 dingen af:
1) Is het inderdaad de juiste manier om de standaardsituatie in de "if" te zetten en de uitzonderingssituatie in de "else"?
2) Wanneer spreek je eigenlijk over een standaardsituatie? Stel dat je een formulier POST dan zet je meestal de POST-controle en formulierafhandeling in de "if". En in de "else" toon je het formulier. Maaaar... is de standaardsituatie eigenlijk niet het tonen van het formulier in plaats van de formulierafhandeling? Met andere woorden zou het niet moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( !formulier gepost ) {
  // toon formulier
} else {
  // ga formulier controleren
}


Hoe kijken jullie hier tegenaan? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:36:43
 
Mark L

Mark L

27/12/2011 09:31:12
Quote Anchor link
Ik zou me er niet zo druk over maken. Maar als je snelheidswinst (LET OP: IK PRAAT HIER OVER NANOSECONDES OF KLEINER, DUS JE MERKT HIER HELEMAAL NIETS VAN!) wilt, dan zul je je if-statements met zo min mogelijk operators moeten doen.
Wat dat betreft is dan if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost ), omdat er nog 1 extra operatie gedaan wordt...

Maar dat is allemaal theorie en daar hoef je je in dit geval niet mee bezig te houden (tenzij je miljoenen if-jes doorloopt...)

Zelf vind ik het prettig om het langste blok (de meeste regels code) in de if te doen en de kortere in de else.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:42:20
Quote Anchor link
Dankjewel voor je toelichting.

Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?

Het gaat mij totaal niet om de snelheidswinst. Dat is niet waarom ik de vraag stel. Het gaat mij om de logica. Wat zet je waar?

Jij kiest dus er voor om het langste deel in de if te zetten. Ik heb zelf ooit gehoord dat je de standaardsituatie in de if moet zetten, dus ik ben benieuwd hoe anderen daar tegenaan kijken. Persoonlijk denk ik niet dat de lengte van je code doorslaggevend zou moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 09:45:30
Quote Anchor link
Ik ben het helemaal met Mark L eens.

Toevoeging op 27/12/2011 09:47:14:

Ozzie PHP op 27/12/2011 09:42:20:
Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?


Omdat de NOT (uitroepteken) toch een extra handeling is voor de processor.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 09:50:58
Quote Anchor link
Je geeft zelf al aan: wat is standaard? Een formulier tonen met foutweergave kan in jouw voorbeeld niet: het formulier is verzonden, dus de else. Formulier met foutmelding kan dan nooit getoond worden...
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 09:52:09
Quote Anchor link
Ik gebruik doorgaans:

if (formulier gepost) else (toon formulier)

Net als Mark al zegt zul je er vrijwel niets van merken en hanteer je wat je zelf het meest prettig vindt.

Daarnaast moet je voor een controlestructuur met if eigenlijk altijd (if...else) of (if...elsif...else) gebruiken ipv enkel een 'losse' if. Maar dan vraag ik me altijd af wat je moet doen met een knop uitloggen.

if (uitloggen) else (haha je blijft lekker ingelogd)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:58:11
Quote Anchor link
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.

@Wolf: volgens mij kun je toch ook losse if's gebruiken? Waarom zou dat niet kunnen? Bijvoorbeeld:

if($admin==true) {
// toon extra edit-knopje
}

Zou toch gewoon kunnen?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:22:36
Quote Anchor link
Gezien het feit dat er nauwelijks een performance verschil is (niet merkbaar in elk geval) houd ik er geen "standaard" op na, maar gebruik ik de if/else structuur op de meest logische manier, per situatie. Dus niet altijd de standaard situatie in de if en de rest in de else. Een voorbeeld van een if/else die ik gisteren nog tegen kwam.

Ik had twee variabelen met uren en minuten. Die wilde ik laten zien op het scherm in een AM/PM notatie, terwijl de uren in 0-23 gegeven waren. Hierbij zijn er twee uitzonderingen die je moet afhandelen 0:00 en 12:00. De standaard zegt dan om niet 0:00 AM te gebruiken maar "0:00 midnight" en "0:00 noon". Dit zijn dus uitzonderingen, maar ik vang die als eerste af zodat mijn if/else als volgt wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (uren == 0 && minuten == 0){
  //midnight
} else if (uren == 12 && minuten == 0){
  //noon
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}

Dus niet de standaard eerst, maar de uitzondering eerst. Als je in dit geval de standaard eerst neemt wordt je code alleen maar complexer.

Situatie is dus bepalend voor mij, niet een "standaard".
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:28:45
Quote Anchor link
Thanks voor je antwoord Erwin. Jij zegt dus "per situatie verschillend". Mark zet de langere code in de "if". Kortom, het lijkt er dus inderdaad op dat er niet een standaard is en dat iedereen zijn eigen manier kiest.

Dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}


kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}
Gewijzigd op 27/12/2011 10:30:13 door Ozzie PHP
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 10:31:49
Quote Anchor link
@Ozzie
Ik gebruik zelf ook losse if's. Dat gaf ik ook aan in mijn verhaal. Zolang alles klopt en niet merkbaar is is het m.i. oké.
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:33:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 10:28:45:
kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}

Dat kan ook ja.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 10:42:59
Quote Anchor link
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ozzie PHP:
En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:50:51
Quote Anchor link
Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ik maak me er niet druk om ;) Ik vraag me gewoon af of er een bepaalde "regel" geldt voor het schrijven van een if-else vergelijking. Net zoals op een gelijkwaardige kruising rechts voorrang heeft, zo vraag ik me af of je een if-else vergelijking op een bepaalde manier "moet" invullen.

Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.

Ah, oké... ik snap 'm :)
Gewijzigd op 27/12/2011 10:51:28 door Ozzie PHP
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 11:21:03
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.


Maar ik denk dat je daarmee al laat zien dat de if/else volgorde afhankelijk is van een situatie en niet gebaseerd ia op regels.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 11:23:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?


Zoals Wouter al netjes met een voorbeeld heeft uitgelegd: Normaal geeft een if true of false. Met de ! ervoor wordt dat NOT true of NOT false en dat is net een (zeer snel trouwens) stapje extra voor de processor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:37:09
Quote Anchor link
Ah oké, is dan de conclusie dat we in de "if" geen negatieve vergelijkingen moeten gebruiken?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:39:49
Quote Anchor link
Dat lijkt me weer overdreven. Ik denk dat de conclussie is dat het een stap meer is voor de processor. Niets meer niets minder. In verreweg de meeste scripts die jij zult schrijven zal je nooit een dusdanig performance probleem krijgen dat je zelfs dit soort stapjes nog moet zien te voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:42:08
Quote Anchor link
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 11:42:10
Quote Anchor link
@Ozzie, als jij wilt dat jou gebruik 0,000000001 seconde sneller je pagina ziet wel ja. Maar anders maakt het echt totaal niks uit.
Ik zou er niet wakker van liggen als ik weet dat ik ergens een NOT in een script hebt gebruikt.

Ook is het dat je in de if geen negatieve vergelijking mag gebruiken niet helemaal juist. Want hoe wil je bijv. dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Kijk of een variabele niet leeg is
if( !empty($str) )
{

  // leeg
}

// Zonder NOT
if( empty($str) )
{

  # nutteloos lege if
}
else
{
  // leeg
}
?>


Er is gewoon geen regel. Doe het zo dat jij je lekker erbij voelt en dat je het script begrijpt.
Gewijzigd op 27/12/2011 11:43:39 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:49:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 11:42:08:
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?

Vanuit php zelf? - nee.
Vanuit de programmeurs community? - nee
Vanuit je werkgever? - misschien wel...

Werkelijk, als er een regel is voor zaken als dit, dan is het dat je je moet houden aan de conventies die gelden voor de applicatie die je aan het ontwikkelen bent. Voor if/else structuren en het gebruik van ! heb ik dat soort conventies nog nooit gezien, maar er zullen er ongetwijfeld wel een paar zijn. Als je voor je zelf iets aan het ontwikkelen bent zou ik er me niet druk over maken.


Overigens, ik vind het op zich wel goede vragen. Het feit dat je nadenkt over standaarden, conventies en hoe je bepaalde taken het snelst danwel meest efficient kunt uitvoeren is niets mis mee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:49:37
Quote Anchor link
Oké, thanks voor jullie reacties. Ik ben weer een stukje wijzer :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.