IF statement beëindigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 20:57:56
Quote Anchor link
Beste

Is het mogelijk om een if-statement te beëindigen?
Dit is een voorbeeld van mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if(hier wat dat niet uitmaakt)
{
  if(!$result) $error = 1;
  else $error = 0;
  
  if($error == 1) - Hier wil ik maken dat de hoofd-if stopt. Dus dat hij verder gaat onder de hoofd-if, hoe doe ik dat?
}
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:51:31
 
- Ricardo -

- Ricardo -

09/11/2010 21:03:06
Quote Anchor link
elseif ?
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:11:20
Quote Anchor link
Nee, ik leg het even beter uit.

if(strlen($_POST['username']) == 0) $error[] = 'Geen gebruikersnaam ingevult.';

if(count($error) == 0)
{
$query1 = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = $_POST['username']");
if(mysql_num_rows($query1) == 0) $error[] = 'Gebruiker bestaad niet!';
}

if(count($error) > 0) echo $error;

Dit is het ongeveer. Ik weet dat de code niet echt helemaal klopt omdat dit gewoon snel een voorbeeld is. Dus waar die $error = 'gebruker bestaad niet' staat moet hij die if stoppen. Dus die hoofd-if van count($error) == 0. Dus dat hij dan meteen naar de volgende if gaat die de errors echoëd.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

09/11/2010 21:11:40
Quote Anchor link
Alt je enigsinds de tijd had genomen dan was je vanzelf hier op uitgekomen:
http://www.php.net/break
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:14:20
Quote Anchor link
Maar ik had dat al gelezen maar daar staat dat alleen bij for, while en switch kan gebruikt worden?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:32:29
Quote Anchor link
De juiste volgorde en logica aanhouden.

$error = 0;
if(hier wat dat niet uitmaakt and !$result)
{
$error = 1;
Hier wil ik maken dat de hoofd-if stopt.
Dus dat hij verder gaat onder de hoofd-if, hoe doe ik dat?
}
 
Th van

Th van

09/11/2010 21:34:02
Quote Anchor link
Moet dan het hele script stoppen? Of allen het if gedeelte?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:35:50
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 09/11/2010 21:11:40:
Alt je enigsinds de tijd had genomen dan was je vanzelf hier op uitgekomen:
http://www.php.net/break


Een break werkt niet bij een if().
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:39:30
Quote Anchor link
Bedankt allemaal maar jullie snappen het niet echt geloof ik?
Ik zal het nog eens proberen uit te leggen.
Dus de hoofd if moet stoppen. Laat ik het eens uitleggen met uitvoeren1.
if(uitvoeren1 == 0)
{
blabla.... wat code hier die dan uitvoeren1 op 0 of 1 zal gaan zetten (true of false)

if(uitvoeren1 == 1) stop de if(uitvoeren1 == 0).... Deze if dus, dus niet de hele pagina stoppen ofzo, maar die hoofd if die kijkt of uitvoeren1 op 0 staat, snap je? Want uitvoeren1 is nu op 1 gezet he
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:41:48
Quote Anchor link
Dat gaat niet. Dat zal je met de if() structuur zelf moeten creëren. Logica is het trefwoord.

Toevoeging op 09/11/2010 21:43:29:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(......)
{

    // bla bla
    if(......)
    {

        // bla bla
    }
}

?>
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:43:42
Quote Anchor link
En is er een andere manier ofzo? BV met een switch had ik ook geprobeerd maar dat gaat ook niet echt denk ik toch?

Toch bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:47:24
Quote Anchor link
Een switch kan je spontaan verlaten met een break.

Toevoeging op 09/11/2010 21:49:02:

Geef anders even het stukje 'echte' code, kunnen we even meedenken.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:51:29
Quote Anchor link
Uhm, als ik een break doe in een switch. Gaat hij dan helemaal uit de switch? Of is dat gewoon om het einde van een case aan te geven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
    if(empty($userName))
    {
        $error[] = 'Username is empty';
    }
    
    if(empty($userPassword))
    {
        $error[] = 'Password is empty';
    }
    
    if(count($error) ==  0)
    {
        // Find if userName and userPassword are correct
        $query1 = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '".mysql_real_escape_string($userName)."' AND userpassword = '".mysql_real_escape_string(md5(sha1($userPassword)))."'");
        
        // Check if the user exists in the database
        if(mysql_num_rows($query1) == 0) { $error[] = 'Wrong username or password'; }
        else $row1 = mysql_fetch_assoc($query1);

code gaat hier verder als er geen $error opgegeven is. Als er wel een error opgegeven is dan moet hij naar de volgende if die je hieronder ziet.
        
    }
    
    if(count($error) > 0)
    {
        echo '<p>'.implode('<br />', $error).'</p>';
    }
Gewijzigd op 09/11/2010 21:53:37 door Ruben Portier
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:53:14
Quote Anchor link
Dan verlaat ie de switch().
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:56:08
Quote Anchor link
Bekijk even mijn vorige post, daar zie je de echte code. Maar ik denk dat die nogal verwarrend lijkt.

Maar als ik doe met een switch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
switch(count($error))
{
  if blabla = 0 { $error[] = 'fout!';
  
  if(count($error) > 0) break;

  hier gaat de code verder als er geen fout was
}

if(count($error) > 0)
{
  hier dus de fouten echon als ik het goed begrijp?.....
}


Zal het zo werken? Dus als ik doe break dat hij naar volgende code gaat?

Toevoeging op 09/11/2010 21:58:09:

Ik zit zo te denken....

Kan ik niet beter doen

while(count($error) == 0)

Dan kan ik toch ook break doen enzo? Want als ik dan error op 1 doe en break doe dan gaat hij toch gwn weer naar het begin van die while zeker? of is break echt naar het volgende statement?
 
Jasper DS

Jasper DS

09/11/2010 22:00:03
Quote Anchor link
ik zou het toch met de ifjes doen. Omschrijf je probleem even wat duidelijker. Volgens mij zit je logica nog niet goed.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 22:00:19
Quote Anchor link
Even om te laten weten!!!
Het werkt gwn met een while.
Ik doen dan break; bij een fout en dan gaat alles netjes!!!

Bedankt allemaal voor de hulp!

Toevoeging op 09/11/2010 22:16:44:

Hier ben ik weer...

Ik zit met een 'raar' probleem.
Als alles klopt moet hij met een meta refresh weer naar de index pagina. Maar heel de site loopt vast omdat hij blijft inloggen. Dit omdat die while blijft lopen omdat de error dan 0 is he... Iemand een idee hoe ik dit fix?

Toevoeging op 09/11/2010 22:23:05:

NVM, eht werkt al door bij de while $succeed toe te voegen. Als die true is werkt de while niet.
 
Mark L

Mark L

09/11/2010 22:34:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    if(empty($userName))
    {
#1
        $error[] = 'Username is empty';
    }

    
    if(empty($userPassword))
    {
#2
        $error[] = 'Password is empty';
    }

    
    if(count($error) ==  0)
    {
#3
        // Find if userName and userPassword are correct

        $query1 = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '".mysql_real_escape_string($userName)."' AND userpassword = '".mysql_real_escape_string(md5(sha1($userPassword)))."'");
        
        // Check if the user exists in the database
        if(mysql_num_rows($query1) == 0) { #4
            $error[] = 'Wrong username or password';
        }

        else ($row1 = mysql_fetch_assoc($query1)) { #5
            #code gaat hier verder als er geen $error opgegeven is. Als er wel een error opgegeven is dan moet hij naar de volgende if die je hieronder ziet.

        }
    }

    
    if(count($error) > 0)
    {
#6
        echo '<p>'.implode('<br />', $error).'</p>';
    }

?>


Zoals je hierboven kunt zien, heb ik de ifjes genummert (met een #nummer)

Bij if 1, 2 en 4 kunnen $error gezet worden.
Stel er is geen error. Dan gaan we dus if#3 binnen (als er wel een error was, dan gingen we deze namelijk niet binnen). Het is dus zeker dat er vóór aanvang van if#4 GEEN error is.
Als blijkt if#4 een error geeft, dan zal hij niet naar #5 gaan (en andersom).
Dus je kunt #5 vullen met alles wat je NIET aan #4 wilt meegeven. Dus de verwerking van het formulier o.i.d.

Dit is alles.

Trouwens. de functie empty is sneller dan de count-functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (empty($error)) # i.p.v. count($error) == 0

    if (!empty($error)) # i.p.v. count($error) > 0
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.