If statement herschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Salvatore Luciano

Salvatore Luciano

22/10/2015 19:27:41
Quote Anchor link
Volgens mij moet dit niet moeilijk zijn maar hoe zou ik dit stuk kunnen herschrijven zodat de if-statement wat simpeler en mooier is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
<div class="box" id="error_message_box" style="<?php
                                               if($errors == true){
                                                     echo "
display: block;";
                                               } else {
                                                      echo "
display: none;";
                                               }?>"
>
?>
Gewijzigd op 22/10/2015 19:29:01 door Salvatore Luciano
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:06:12
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

22/10/2015 19:41:01
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="box" id="error_message_box" style="display: <?php echo ($errors == true) ? 'block' : 'none'; ?>;">
Gewijzigd op 22/10/2015 22:55:29 door Marthijn Buijs
 
Willem Liu

Willem Liu

22/10/2015 23:23:39
Quote Anchor link
Ik zou persoonlijk kiezen om zo min mogelijk PHP logica te verweven met HTML. De IF-statement heb ik in het voorbeeld hieronder buiten de HTML gelaten. De uiteindelijke waarde die ik nodig heb in de HTML zet ik in een variabele en parse ik in de String die ik wil tonen.

Zoals je kunt zien heb ik ook een HEREDOC voorbeeld toegevoegd. Dit is met name handig als je enorme lappen tekst wilt opslaan in een variabele, maar niet je hoofd wilt breken over single/double quotes. HEREDOC ondersteund ook variabelen dus je kan je logica buiten je HTML houden en middels variabelen injecteren.

Het is ook mogelijk om een wrapper functie te schrijven waardoor je zelfs functie-aanroepen kunt doen vanuit je HEREDOC tekst, maar misschien gaat dat wat te ver voor dit voorbeeld.

Laat maar weten of dit is wat je zocht.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$displayStyle
= "block";
if($errors !== true){
  $displayStyle = "none;";
}


echo "<div class='box' id='error_message_box' style='display: {$displayStyle}'>";

/**
 * Dit doet hetzelfde als hierboven, maar je kan zoveel vrije tekst neerzetten als je
 * wilt zonder rekening te hoeven houden met quotes.
 */

$heredoc = <<<EOF
    <div class='box' id='error_message_box' style='display: {$displayStyle}'>
EOF
;
echo $heredoc;
?>
Gewijzigd op 23/10/2015 08:00:16 door Willem Liu
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/10/2015 00:31:21
Quote Anchor link
@Willem: waar komen die accolades vandaan? {$displayStyle}
 
Willem Liu

Willem Liu

23/10/2015 08:06:24
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/10/2015 00:31:21:
@Willem: waar komen die accolades vandaan? {$displayStyle}


@Ozzie: De accolades gebruik ik in Strings om duidelijker aan te geven dat er een variabele staat. Dit is ondersteund in PHP Strings als deze met dubbele quotes wordt gemaakt "{$var}". Met enkele quotes werkt het niet.

Dit gaat dus fout: '{$var}'

Verscheidene editors, waaronder Notepad++, geven bij een String de accolades aan met een andere kleur.

Ik vind het persoonlijk daarom duidelijker om altijd accolades te gebruiken voor PHP variabelen in Strings.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

23/10/2015 09:02:27
Quote Anchor link
Mijn voorbeeld was gewoon goed hoor?
Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op de HEREDOC-syntax.
 
Willem Liu

Willem Liu

23/10/2015 09:14:08
Quote Anchor link
PHP Maarten op 23/10/2015 09:02:27:
Mijn voorbeeld was gewoon goed hoor?
Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op de HEREDOC-syntax.


M'n bericht was geen reactie op jou bericht, maar direct op de originele post.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/10/2015 09:50:28
Quote Anchor link
Het voordeel van de oplossing van Willem is dat je later gemakkelijker een scheiding kunt aanbrengen tussen de view (die $displayStyle instelt) en een template (waarin {$displayStyle} alleen wordt geëchood).

Er valt mij echter iets anders op in de logica. Als je een div met id="error_message_box" hebt die alleen bij $errors == true wordt getoond, wordt die klaarblijkelijk uitsluitend gebruikt voor foutmeldingen. Het is dan niet efficiënt om die div te echoën en die vervolgens met display="none" te verbergen. Dan kan het bijvoorbeeld zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php if ($errors == true): ?>
<div class="box" id="error_message_box">...</div>
<?php endif; ?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/10/2015 10:05:57
Quote Anchor link
>> Het voordeel van de oplossing van Willem is dat je later gemakkelijker een scheiding kunt aanbrengen tussen de view (die $displayStyle instelt) en een template (waarin {$displayStyle} alleen wordt geëchood).

Ieder heeft natuurlijk zo zijn voorkeuren maar als we nu over templates gaan praten pak dan gewoon direct een template engine (Twig). Persoonlijk vind ik dat een variabele in PHP al heel goed herkenbaar is door de $. Daarnaast is het plaatsen van de variabele in de tekst wat langzamer als dat je het gewoon met punten (.) er tussen plakt.
Gewijzigd op 23/10/2015 10:06:39 door Frank Nietbelangrijk
 
Willem Liu

Willem Liu

23/10/2015 11:43:34
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 23/10/2015 10:05:57:
>> Het voordeel van de oplossing van Willem is dat je later gemakkelijker een scheiding kunt aanbrengen tussen de view (die $displayStyle instelt) en een template (waarin {$displayStyle} alleen wordt geëchood).

Ieder heeft natuurlijk zo zijn voorkeuren maar als we nu over templates gaan praten pak dan gewoon direct een template engine (Twig). Persoonlijk vind ik dat een variabele in PHP al heel goed herkenbaar is door de $. Daarnaast is het plaatsen van de variabele in de tekst wat langzamer als dat je het gewoon met punten (.) er tussen plakt.


@Frank, je hebt gelijk dat een . concatenatie marginaal sneller is dan variabelen in de String te plaatsen.

Wellicht een interessante discussie om te lezen over het nut versus performance van beide technieken: http://stackoverflow.com/questions/3316060/single-quotes-or-double-quotes-for-variable-concatenation

Uiteindelijk is de performance-impact zo gering dat onderhoudbaardheid/leesbaarheid van code wellicht een belangrijkere overwegingsfactor is.

Het gebruiken van templating engines is inderdaad een goed alternatief en zeker een meer "gevorderde" oplossing op de vraag van de originele poster.

Echter denk ik ook dat het goed is om van tevoren na te denken over het gebruik van frameworks. Als je weet dat je heel veel functionaliteit van een specifiek framework gaat gebruiken dan is het uiteraard logisch dat je het betrekt in je project. Maar gebruik je echter maar een kleine fractie ervan dan is de overhead van zo'n framework wellicht niet gewenst.

Al met al denk ik dat we Salvatore veel goede mogelijkheden hebben laten zien.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/10/2015 12:38:25
Quote Anchor link
Willem,

We zijn het eens hoor, de snelheidswinst is geen overgroot voordeel. Ik zie het dan ook als persoonlijke voorkeuren. Ik ben zelf groot voorstander van (een goed) framework maar alleen als je aan een nieuwe website / nieuw project gaat beginnen. Een bestaand project dat redelijk in elkaar steekt moet je waarschijnlijk lekker zo laten. Ik zie echter ook heel veel rampzalig geschreven websites die je absoluut niet wilt aanpassen. Ook dan is het wat mij betreft tijd voor herschrijven en een framework... Maar goed we dwalen af en ik wil dit topic niet kapen...
 
Salvatore Luciano

Salvatore Luciano

25/10/2015 11:54:52
Quote Anchor link
@PHP Maarten: Hoi Maarten, dit was inderdaad wat ik bedoelde. Hartstikke bedankt!

@Willem Liu: Hoi Willem, ik denk dat ik inderdaad moet gaan beginnen met het scheiden van HTML en PHP. Bedankt voor het voorbeeld van HEREDOC. Ik denk dat ik me hier maar eens wat in ga verdiepen. Ook jij hartstikke bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.