if werkt niet..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 10:44:19
Quote Anchor link
Hallo iedereen.

Kan iemand mij uitleggen waarom mij if niet werkt?
Ook zou ik graag een min nummer invoer inbouwen.

Phillip

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

require("dbfeatures.php");

$verbinding = connectdatabase();

opendatabase($verbinding);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_REQUEST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_REQUEST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (is_numeric($_REQUEST['addnr']))

    echo "Contact is added";
    
elseif (is_numeric($_REQUEST['addnr']))

    mysql_query($addquery, $verbinding) or die (mysql_error() );
        
else
    
    echo "Please enter a valid number";

mysql_close($verbinding);

header('Refresh: 2; url=index.html');

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:09:01
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 10:46:10
Quote Anchor link
Maak dat er is van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (is_numeric($_REQUEST['addnr'])) {
    echo "Contact is added";
    mysql_query($addquery, $verbinding) or die (mysql_error() );
}
else echo "Please enter a valid number";
 

17/11/2010 10:50:44
Quote Anchor link
Wat gebeurd er dan? En kies $_GET of $_POST geen $_REQUEST gebruiken.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 10:51:10
Quote Anchor link
Heej Jel le,

Bedankt, hij werkt nu.
Die blokhaken moet ik dus gebruiken om aan te geven dat meerdere regels bij elkaar horen.

Weet je ook nog hoe ik kan programmeren hoe de gebruiken minimaal 3 cijfers moet invullen en max 12?

Phillip

Toevoeging op 17/11/2010 10:53:11:

Karl Karl waarom zou ik geen $_REQUEST gebruiken?

Phillip
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 10:54:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if($_REQUEST['addnr']> 3 && $_REQUEST['addnr'] < 12) {
    // voer code uit
}
else {
    // fout
}


En wat karl karl al zei, kies voor $_GET[] of $_POST[] ipv $_REQUEST[]

Toevoeging op 17/11/2010 10:55:42:

$_REQUEST[] is zowel $_POST als $_GET, en dat kan misschien problemen veroorzaken.
Daarom kan je beter POST of GET gebruiken.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 11:17:02
Quote Anchor link
Heej Jel le,

Oke bedankt, ik heb het aangepast..
Als ik nu een nummer toevoeg dan geeft die aan: Please enter a valid number

Terwijl ik dan gewoon een nummer invoer...
Staat er misschien ergens een puntje ofzo verkeerd?...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

require("dbfeatures.php");

$dbConnection= connectdatabase();

opendatabase($dbConnection);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (is_numeric($_POST['addnr']) && ($_POST['addnr'])> 3 && ($_POST['addnr']) < 12)
{

    echo "Contact is added";
    mysql_query($addquery, $connection) or die (mysql_error() );
}


else
    
    echo "Please enter a valid number";

mysql_close($dbConnection);

header('Refresh: 2; url=index.html');

?>
Gewijzigd op 17/11/2010 11:24:17 door Phillip Mango
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 11:23:03
Quote Anchor link
Je hebt iets fout.
Wat je nu doet is het volgende:
Je kijkt of hij een nummer, groter dan 3 en kleiner dan 12 is. Wanneer dat allemaal goed is voegt hij hem toe, of anders zegt hij dat hij geen nummer is.

Ik zou eerst kijken of hij een nummer is, wanneer hij dat niet is geef je een error en anders gaat hij verder. Dan in de volgende stap kijk je of hij de juiste lengte heeft.

edit: Ik ben ook iets vergeten trouwens. Je moet strlen($_POST['addnr'])> 3 doen.

Toevoeging op 17/11/2010 11:25:07:

Ik zou er dus dit van maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (is_numeric($_POST['addnr']))
{

    if(strlen($_POST['addnr']) > 3 && strlen($_POST['addnr']) < 12) {
       $echo "Contact is added";
       mysql_query($addquery, $connection) or die (mysql_error() );
    }

    else echo 'lengte fout';
}

else echo "Please enter a valid number";
?>
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 11:27:26
Quote Anchor link
Dat zou inderdaad ook kunnen, je zou dan inderdaad exacte error kunnen weergeven wat er fout gaat..

Maar idd, hij werkt nu.

Thanks,
Phillip
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 11:29:47
Quote Anchor link
Graag gedaan :)
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 16:11:00
Quote Anchor link
Hoe bouw ik eigenlijk een functie in die controleert of het nummer al bestaat in de database?

Nu krijg ik namelijk de melding: Duplicate entry

Phillip
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/11/2010 18:17:03
Quote Anchor link
Phillip Mango op 17/11/2010 16:11:00:
Hoe bouw ik eigenlijk een functie in die controleert of het nummer al bestaat in de database?

Nu krijg ik namelijk de melding: Duplicate entry

Phillip


Dat is ook correct, de enige manier waarop je dat dient te controleren

het is actie dan reactie en niet andersom, want dat gaat gewoonweg niet.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

18/11/2010 08:58:50
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/11/2010 09:37:24
Quote Anchor link
Gewoon een select query doen op het betreffende nummer. Als je een resultaat terugkrijgt dan bestaat het nummer al. Geen resultaat? Dan bestaat het nummer niet.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

18/11/2010 09:41:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb nu dit.. maar ik krijg de volgende fout: Fatal error: Call to undefined function mysql_errorno() in /var/www/http/add.php on line 29 (13 zonder HTML)

Dit is mijn PHP script:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<title></title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="add.css" />

</head>

<body>

<div id="divadd">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

require("dbfeatures.php");

$dbConnection = connectdatabase();

opendatabase($dbConnection);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (mysql_errorno() == 1062)
{

    if (is_numeric($_POST['addnr']))
    {

        if (strlen($_POST['addnr']) > 7 && strlen($_POST['addnr']) < 14)
        {

            echo "Contact is added";
            mysql_query($addquery, $dbConnection) or die (mysql_error() );
        }

        else
        echo 'The number should be between 7 and 14 characters long, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
    }

    else
    echo 'Please enter a valid number, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
}

else
echo 'This number is already in use';

mysql_close($dbConnection);

header('Refresh: 8; url=index.html');

?>


</div>

</body>
</html>

Toevoeging op 18/11/2010 10:28:53:

Hallo iedereen,

Ik heb de oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

require("dbfeatures.php");

$dbConnection = connectdatabase();

opendatabase($dbConnection);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (mysql_errno() == 1062)
{

    if (is_numeric($_POST['addnr']))
    {

        if (strlen($_POST['addnr']) > 7 && strlen($_POST['addnr']) < 14)
        {

            echo "Congratulations! Contact is added. We will sent you now back to the home page";
            mysql_query($addquery, $dbConnection) or die (mysql_error() );
        }

        else
        echo 'The number should be between 7 and 14 characters long, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
    }

    else
    echo 'Please enter a valid number, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
}

else
echo 'This number is already in use, contact not added! We will sent you now back to the home page.';

mysql_close($dbConnection);

header('Refresh: 7; url=index.html');

?>


Toevoeging op 18/11/2010 10:32:38:

Alleen schijnt de header rederect niet goed te zijn...

Refresh schijnt niet te kloppen, maar het werkt wel.
Iemand een ide?

En weet iemand hoe ik dit php script op de één pagina afhandel.
Nu link ik namelijk door naar deze pagina, maar dat is natuurlijk niet zo netjes.

Mijn invul pagina ziet er als volgt uit:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<title>Home</title>

<meta http-equiv="Content-Language" content="en" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="body.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="home.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="searchbar.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="buttons.css" />

<script type="text/javascript" src="formfocus.js"></script>

</head>

<body>

<div id="divpage">

<div id="divlogo">
<img src="/logo.png" alt="Image not available" id="logo" />
</div>

<div id="divsearch">
<form action="results.php" name="search" method="post">
<input type="text" name="searchbar" id="searchbar" /><input type="submit" value="Search" id="searchbutton" />
</form>
</div>

<div>
<hr id="line"/>
</div>

<div id="divadd">
<form action="add.php" name="add" method="post">
Name:<input type="text" name="addname" id="addname" maxlength="10" />Number:<input type="text" name="addnr" id="addnr" maxlength="12" /><input type="submit" value="Add" id="addbutton" />
</form>
</div>

</div>

</body>
</html>
Gewijzigd op 18/11/2010 09:42:32 door Phillip Mango
 
Jel le

Jel le

18/11/2010 10:56:02
Quote Anchor link
bedoel je niet mysql_error() of mysql_errno() ipv mysql_errorno()?
Gewijzigd op 18/11/2010 10:56:47 door Jel le
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

18/11/2010 11:00:41
Quote Anchor link
boven in een if zetten of de submit knop in ingedrukt zoniet laat je de form zien
en bb-codes is wel zo handig
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.