if werkt niet..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 10:44:19
Quote Anchor link
Hallo iedereen.

Kan iemand mij uitleggen waarom mij if niet werkt?
Ook zou ik graag een min nummer invoer inbouwen.

Phillip

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

require("dbfeatures.php");

$verbinding = connectdatabase();

opendatabase($verbinding);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_REQUEST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_REQUEST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (is_numeric($_REQUEST['addnr']))

    echo "Contact is added";
    
elseif (is_numeric($_REQUEST['addnr']))

    mysql_query($addquery, $verbinding) or die (mysql_error() );
        
else
    
    echo "Please enter a valid number";

mysql_close($verbinding);

header('Refresh: 2; url=index.html');

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:51:55
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 10:46:10
Quote Anchor link
Maak dat er is van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (is_numeric($_REQUEST['addnr'])) {
    echo "Contact is added";
    mysql_query($addquery, $verbinding) or die (mysql_error() );
}
else echo "Please enter a valid number";
 

17/11/2010 10:50:44
Quote Anchor link
Wat gebeurd er dan? En kies $_GET of $_POST geen $_REQUEST gebruiken.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 10:51:10
Quote Anchor link
Heej Jel le,

Bedankt, hij werkt nu.
Die blokhaken moet ik dus gebruiken om aan te geven dat meerdere regels bij elkaar horen.

Weet je ook nog hoe ik kan programmeren hoe de gebruiken minimaal 3 cijfers moet invullen en max 12?

Phillip

Toevoeging op 17/11/2010 10:53:11:

Karl Karl waarom zou ik geen $_REQUEST gebruiken?

Phillip
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 10:54:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if($_REQUEST['addnr']> 3 && $_REQUEST['addnr'] < 12) {
    // voer code uit
}
else {
    // fout
}


En wat karl karl al zei, kies voor $_GET[] of $_POST[] ipv $_REQUEST[]

Toevoeging op 17/11/2010 10:55:42:

$_REQUEST[] is zowel $_POST als $_GET, en dat kan misschien problemen veroorzaken.
Daarom kan je beter POST of GET gebruiken.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 11:17:02
Quote Anchor link
Heej Jel le,

Oke bedankt, ik heb het aangepast..
Als ik nu een nummer toevoeg dan geeft die aan: Please enter a valid number

Terwijl ik dan gewoon een nummer invoer...
Staat er misschien ergens een puntje ofzo verkeerd?...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

require("dbfeatures.php");

$dbConnection= connectdatabase();

opendatabase($dbConnection);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (is_numeric($_POST['addnr']) && ($_POST['addnr'])> 3 && ($_POST['addnr']) < 12)
{

    echo "Contact is added";
    mysql_query($addquery, $connection) or die (mysql_error() );
}


else
    
    echo "Please enter a valid number";

mysql_close($dbConnection);

header('Refresh: 2; url=index.html');

?>
Gewijzigd op 17/11/2010 11:24:17 door Phillip Mango
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 11:23:03
Quote Anchor link
Je hebt iets fout.
Wat je nu doet is het volgende:
Je kijkt of hij een nummer, groter dan 3 en kleiner dan 12 is. Wanneer dat allemaal goed is voegt hij hem toe, of anders zegt hij dat hij geen nummer is.

Ik zou eerst kijken of hij een nummer is, wanneer hij dat niet is geef je een error en anders gaat hij verder. Dan in de volgende stap kijk je of hij de juiste lengte heeft.

edit: Ik ben ook iets vergeten trouwens. Je moet strlen($_POST['addnr'])> 3 doen.

Toevoeging op 17/11/2010 11:25:07:

Ik zou er dus dit van maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (is_numeric($_POST['addnr']))
{

    if(strlen($_POST['addnr']) > 3 && strlen($_POST['addnr']) < 12) {
       $echo "Contact is added";
       mysql_query($addquery, $connection) or die (mysql_error() );
    }

    else echo 'lengte fout';
}

else echo "Please enter a valid number";
?>
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 11:27:26
Quote Anchor link
Dat zou inderdaad ook kunnen, je zou dan inderdaad exacte error kunnen weergeven wat er fout gaat..

Maar idd, hij werkt nu.

Thanks,
Phillip
 
Jel le

Jel le

17/11/2010 11:29:47
Quote Anchor link
Graag gedaan :)
 
Phillip Mango

Phillip Mango

17/11/2010 16:11:00
Quote Anchor link
Hoe bouw ik eigenlijk een functie in die controleert of het nummer al bestaat in de database?

Nu krijg ik namelijk de melding: Duplicate entry

Phillip
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/11/2010 18:17:03
Quote Anchor link
Phillip Mango op 17/11/2010 16:11:00:
Hoe bouw ik eigenlijk een functie in die controleert of het nummer al bestaat in de database?

Nu krijg ik namelijk de melding: Duplicate entry

Phillip


Dat is ook correct, de enige manier waarop je dat dient te controleren

het is actie dan reactie en niet andersom, want dat gaat gewoonweg niet.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

18/11/2010 08:58:50
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/11/2010 09:37:24
Quote Anchor link
Gewoon een select query doen op het betreffende nummer. Als je een resultaat terugkrijgt dan bestaat het nummer al. Geen resultaat? Dan bestaat het nummer niet.
 
Phillip Mango

Phillip Mango

18/11/2010 09:41:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb nu dit.. maar ik krijg de volgende fout: Fatal error: Call to undefined function mysql_errorno() in /var/www/http/add.php on line 29 (13 zonder HTML)

Dit is mijn PHP script:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<title></title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="add.css" />

</head>

<body>

<div id="divadd">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

require("dbfeatures.php");

$dbConnection = connectdatabase();

opendatabase($dbConnection);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (mysql_errorno() == 1062)
{

    if (is_numeric($_POST['addnr']))
    {

        if (strlen($_POST['addnr']) > 7 && strlen($_POST['addnr']) < 14)
        {

            echo "Contact is added";
            mysql_query($addquery, $dbConnection) or die (mysql_error() );
        }

        else
        echo 'The number should be between 7 and 14 characters long, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
    }

    else
    echo 'Please enter a valid number, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
}

else
echo 'This number is already in use';

mysql_close($dbConnection);

header('Refresh: 8; url=index.html');

?>


</div>

</body>
</html>

Toevoeging op 18/11/2010 10:28:53:

Hallo iedereen,

Ik heb de oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

require("dbfeatures.php");

$dbConnection = connectdatabase();

opendatabase($dbConnection);

$addquery = "INSERT INTO phonebook (name, nr) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['addname'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['addnr'])."')";

connectdatabase();

if (mysql_errno() == 1062)
{

    if (is_numeric($_POST['addnr']))
    {

        if (strlen($_POST['addnr']) > 7 && strlen($_POST['addnr']) < 14)
        {

            echo "Congratulations! Contact is added. We will sent you now back to the home page";
            mysql_query($addquery, $dbConnection) or die (mysql_error() );
        }

        else
        echo 'The number should be between 7 and 14 characters long, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
    }

    else
    echo 'Please enter a valid number, contact not added! We will sent you now back to the home page.';
}

else
echo 'This number is already in use, contact not added! We will sent you now back to the home page.';

mysql_close($dbConnection);

header('Refresh: 7; url=index.html');

?>


Toevoeging op 18/11/2010 10:32:38:

Alleen schijnt de header rederect niet goed te zijn...

Refresh schijnt niet te kloppen, maar het werkt wel.
Iemand een ide?

En weet iemand hoe ik dit php script op de één pagina afhandel.
Nu link ik namelijk door naar deze pagina, maar dat is natuurlijk niet zo netjes.

Mijn invul pagina ziet er als volgt uit:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<title>Home</title>

<meta http-equiv="Content-Language" content="en" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="body.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="home.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="searchbar.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="buttons.css" />

<script type="text/javascript" src="formfocus.js"></script>

</head>

<body>

<div id="divpage">

<div id="divlogo">
<img src="/logo.png" alt="Image not available" id="logo" />
</div>

<div id="divsearch">
<form action="results.php" name="search" method="post">
<input type="text" name="searchbar" id="searchbar" /><input type="submit" value="Search" id="searchbutton" />
</form>
</div>

<div>
<hr id="line"/>
</div>

<div id="divadd">
<form action="add.php" name="add" method="post">
Name:<input type="text" name="addname" id="addname" maxlength="10" />Number:<input type="text" name="addnr" id="addnr" maxlength="12" /><input type="submit" value="Add" id="addbutton" />
</form>
</div>

</div>

</body>
</html>
Gewijzigd op 18/11/2010 09:42:32 door Phillip Mango
 
Jel le

Jel le

18/11/2010 10:56:02
Quote Anchor link
bedoel je niet mysql_error() of mysql_errno() ipv mysql_errorno()?
Gewijzigd op 18/11/2010 10:56:47 door Jel le
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

18/11/2010 11:00:41
Quote Anchor link
boven in een if zetten of de submit knop in ingedrukt zoniet laat je de form zien
en bb-codes is wel zo handig
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.