Iframe responsive maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »
G Jansma

G Jansma

17/11/2018 16:57:05
Quote Anchor link
Hallo,

Op mijn website bied ik de mogelijkheid aan anderen om een gedeelte van mijn site te embedden. Nou geef ik, net als bijvoorbeeld Youtube, een width en height mee aan het iframe. Het probleem is alleen dat dat op mobiele websites niet helemaal goed uitkomt.

Ik heb gezocht hoe ik dat kan oplossen, maar kom eigenlijk alleen maar uitleg tegen waarbij je zelf het iframe op je site wilt. Dus waarbij je zelf de mogelijkheid hebt om een div om het iframe heen kan bouwen. Dat heb ik dus niet in dit geval.

Enig idee hoe ik kan zorgen dat het iframe responsive is, maar dan binnen de <iframe>...</iframe> tags wordt geregeld?

Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:57:53
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/11/2018 18:17:28
Quote Anchor link
Hier is code die ik ooit tegenkwam.

Bij de tweede <style> vul je bij #video max-width de breedte in.

Bij canvas en iframe de breedte en de hoogte.

Bij iframe src de link naar de video.

Als je een andere max-width wilt hebben hoef je alleen bij #video de juiste waarde in te vullen.

De rest is oefenen met de juiste verhouding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<style>

#video img,
#video iframe,
#video embed,
#video object,
#video video,
#video canvas {
    top: 0px;
    left: 0px;
    width: 100%;
    max-width: 100%;
    height: auto;
    }

#video img,
#video iframe,
#video embed,
#video object,
#video video {
    height: 100%;
    position: absolute;
    }

</style>

<style>

#video {
    max-width: 720px;
    overflow: hidden;
    position: relative;
}

</style>

<h2>Scalable video</h2>

<div id="video">

<canvas width="720" height="405" ></canvas>

<iframe src="//player.vimeo.com/video/88198290?badge=0" width="720" height="405" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

</div>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/11/2018 00:15:46
Quote Anchor link
Wat je ook vaak ziet is een klein formaat, en in het paneel van youtube zelf zit gewoon een knop om dit schermvullend te maken?
 
G Jansma

G Jansma

18/11/2018 00:33:51
Quote Anchor link
Het is een site met sportuitslagen. Om de bekendheid van de site te vergroten is het voor mij goed als veelbezochte sites een deel van de uitslag embedden. Dus het gaat niet om video's in dit geval.

De code die ik nu aanbied is van <iframe> tot </iframe> met width en height. Youtube doet dat ook zo zag ik bij insluiten.

In het voorbeeld van Adoptive Solution zit je wel buiten het iframe te kleuren met #video. Of zou ik dan gewoon een div eromheen moeten zetten met inline style element? Dat ziet er misschien wat raar uit voor degene die het embed, maar kan in principe geen kwaad toch? Ik had al zoiets geprobeerd met die voorbeelden maar dan gaat het telkens mis met de hoogte, meeste voorbeelden gaan allemaal uit van video namelijk.

@Thomas: Heb je een concreet voorbeeld? Of gaat dat ook specifiek over video?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/11/2018 16:37:26
Quote Anchor link
Deze code kan je voor elk soort media gebruiken waarvoor het nodig is om, in dit geval, een iframe te gebruiken.

Alleen de width en height in de 2de <style> set en <canvas> aanpassen.

Voor het leuk is de scrollbar aangepast. Ben vergeten waar ik het heb gevonden.

Code werkt op Desktop en, in mijn geval, een iPad.

Paginavenster vergroten, verkleinen, in landschap of portret. Het werkt.

Het helpt ook als de in de sluiten pagina ook responsive is.

Hoe je de code verspreid naar derden moet u zelf oplossen. Misschien in een makkelijk pakketje aanbieden zodat de ontvanger het alleen hoeft te plakken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<style>

#display img,
#display iframe,
#display embed,
#display object,
#display video,
#display canvas {
    top: 0px;
    left: 0px;
    width: 100%;
    max-width: 100%;
    height: auto;
    }

#display img,
#display iframe,
#display embed,
#display object,
#display video {
    height: 100%;
    position: absolute;
    border-collapse: collapse;
    }

</style>

<!-- BEGIN in style hierna eigen waarden gebruiken -->

<style>

#display {
    max-width: 920px;
    position: relative;
    -webkit-overflow-scrolling: touch;
}

#display iframe {
    height: 100%;
    width: 100%;
    border:none;
}

@media (min-device-width:320px) and (max-device-width:1200px) {
    #display {
        overflow-y: scroll;
    }
}

</style>

<!-- EINDE in style hierna eigen waarden gebruiken -->

<!-- Geef de standaard scrollbar een leuke uiterlijk -->

<style>

#display ::-webkit-scrollbar {
    width: 12px;
}

/* Track */
#display ::-webkit-scrollbar-track {
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.3);
    -webkit-border-radius: 10px;
    border-radius: 10px;
}
 
/* Handle */
#display ::-webkit-scrollbar-thumb {
    -webkit-border-radius: 10px;
    border-radius: 10px;
    background: rgba(255,0,0,0.8);
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.5);
}
#display ::-webkit-scrollbar-thumb:window-inactive {
    background: rgba(255,0,0,0.4);
}
</style>

<h2>Scalable webpagina in iframe</h2>

<div id="display">
    <canvas width="920" height="550" ></canvas>
    <iframe src="https://maken.wikiwijs.nl/96699/" width="100%" height="100%"></iframe>
</div>
Gewijzigd op 18/11/2018 16:38:58 door Adoptive Solution
 
G Jansma

G Jansma

19/11/2018 13:31:24
Quote Anchor link
Ik heb je voorbeeld even geprobeerd, maar in dat voorbeeld wordt een iframe met scroll gebruikt, dat wil ik niet. De breedte gaat op die manier wel goed op de mobiel, maar de hoogte niet.

Mijn iframe is (maximaal) 600x450. Op de desktop doet hij het dan goed als ik dat in de canvas en #display zet. Op de mobiel krijg ik dan maar 2/3 van de hoogte, waardoor een deel verstopt is. Enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/11/2018 14:04:59
Quote Anchor link
Kijk eens of dit helpt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
@media (min-device-width:320px) and (max-device-width:1200px) {
    #display {
        overflow-y: scroll;
    }
    #display canvas,
    #display iframe {
        height: 450px;
    }
}
 
G Jansma

G Jansma

19/11/2018 15:56:04
Quote Anchor link
Kijk aan, dat werkt! Ik bied nu ook gewoon de code kant-en-klaar aan, maar dan dus alleen <iframe>...</iframe>.

Het enige is dat ik dan dus een soort eigen CSS-pakketje voor de responsive versie moet meegeven denk ik? Zodat de display en canvas de juiste styling krijgen?

Dus:
<responsive css voor iframe>
<display>
<canvas>
<iframe>
...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.