Iframe responsive maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »
G Jansma

G Jansma

17/11/2018 16:57:05
Quote Anchor link
Hallo,

Op mijn website bied ik de mogelijkheid aan anderen om een gedeelte van mijn site te embedden. Nou geef ik, net als bijvoorbeeld Youtube, een width en height mee aan het iframe. Het probleem is alleen dat dat op mobiele websites niet helemaal goed uitkomt.

Ik heb gezocht hoe ik dat kan oplossen, maar kom eigenlijk alleen maar uitleg tegen waarbij je zelf het iframe op je site wilt. Dus waarbij je zelf de mogelijkheid hebt om een div om het iframe heen kan bouwen. Dat heb ik dus niet in dit geval.

Enig idee hoe ik kan zorgen dat het iframe responsive is, maar dan binnen de <iframe>...</iframe> tags wordt geregeld?

Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:11:13
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/11/2018 18:17:28
Quote Anchor link
Hier is code die ik ooit tegenkwam.

Bij de tweede <style> vul je bij #video max-width de breedte in.

Bij canvas en iframe de breedte en de hoogte.

Bij iframe src de link naar de video.

Als je een andere max-width wilt hebben hoef je alleen bij #video de juiste waarde in te vullen.

De rest is oefenen met de juiste verhouding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<style>

#video img,
#video iframe,
#video embed,
#video object,
#video video,
#video canvas {
    top: 0px;
    left: 0px;
    width: 100%;
    max-width: 100%;
    height: auto;
    }

#video img,
#video iframe,
#video embed,
#video object,
#video video {
    height: 100%;
    position: absolute;
    }

</style>

<style>

#video {
    max-width: 720px;
    overflow: hidden;
    position: relative;
}

</style>

<h2>Scalable video</h2>

<div id="video">

<canvas width="720" height="405" ></canvas>

<iframe src="//player.vimeo.com/video/88198290?badge=0" width="720" height="405" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

</div>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/11/2018 00:15:46
Quote Anchor link
Wat je ook vaak ziet is een klein formaat, en in het paneel van youtube zelf zit gewoon een knop om dit schermvullend te maken?
 
G Jansma

G Jansma

18/11/2018 00:33:51
Quote Anchor link
Het is een site met sportuitslagen. Om de bekendheid van de site te vergroten is het voor mij goed als veelbezochte sites een deel van de uitslag embedden. Dus het gaat niet om video's in dit geval.

De code die ik nu aanbied is van <iframe> tot </iframe> met width en height. Youtube doet dat ook zo zag ik bij insluiten.

In het voorbeeld van Adoptive Solution zit je wel buiten het iframe te kleuren met #video. Of zou ik dan gewoon een div eromheen moeten zetten met inline style element? Dat ziet er misschien wat raar uit voor degene die het embed, maar kan in principe geen kwaad toch? Ik had al zoiets geprobeerd met die voorbeelden maar dan gaat het telkens mis met de hoogte, meeste voorbeelden gaan allemaal uit van video namelijk.

@Thomas: Heb je een concreet voorbeeld? Of gaat dat ook specifiek over video?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/11/2018 16:37:26
Quote Anchor link
Deze code kan je voor elk soort media gebruiken waarvoor het nodig is om, in dit geval, een iframe te gebruiken.

Alleen de width en height in de 2de <style> set en <canvas> aanpassen.

Voor het leuk is de scrollbar aangepast. Ben vergeten waar ik het heb gevonden.

Code werkt op Desktop en, in mijn geval, een iPad.

Paginavenster vergroten, verkleinen, in landschap of portret. Het werkt.

Het helpt ook als de in de sluiten pagina ook responsive is.

Hoe je de code verspreid naar derden moet u zelf oplossen. Misschien in een makkelijk pakketje aanbieden zodat de ontvanger het alleen hoeft te plakken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<style>

#display img,
#display iframe,
#display embed,
#display object,
#display video,
#display canvas {
    top: 0px;
    left: 0px;
    width: 100%;
    max-width: 100%;
    height: auto;
    }

#display img,
#display iframe,
#display embed,
#display object,
#display video {
    height: 100%;
    position: absolute;
    border-collapse: collapse;
    }

</style>

<!-- BEGIN in style hierna eigen waarden gebruiken -->

<style>

#display {
    max-width: 920px;
    position: relative;
    -webkit-overflow-scrolling: touch;
}

#display iframe {
    height: 100%;
    width: 100%;
    border:none;
}

@media (min-device-width:320px) and (max-device-width:1200px) {
    #display {
        overflow-y: scroll;
    }
}

</style>

<!-- EINDE in style hierna eigen waarden gebruiken -->

<!-- Geef de standaard scrollbar een leuke uiterlijk -->

<style>

#display ::-webkit-scrollbar {
    width: 12px;
}

/* Track */
#display ::-webkit-scrollbar-track {
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.3);
    -webkit-border-radius: 10px;
    border-radius: 10px;
}
 
/* Handle */
#display ::-webkit-scrollbar-thumb {
    -webkit-border-radius: 10px;
    border-radius: 10px;
    background: rgba(255,0,0,0.8);
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.5);
}
#display ::-webkit-scrollbar-thumb:window-inactive {
    background: rgba(255,0,0,0.4);
}
</style>

<h2>Scalable webpagina in iframe</h2>

<div id="display">
    <canvas width="920" height="550" ></canvas>
    <iframe src="https://maken.wikiwijs.nl/96699/" width="100%" height="100%"></iframe>
</div>
Gewijzigd op 18/11/2018 16:38:58 door Adoptive Solution
 
G Jansma

G Jansma

19/11/2018 13:31:24
Quote Anchor link
Ik heb je voorbeeld even geprobeerd, maar in dat voorbeeld wordt een iframe met scroll gebruikt, dat wil ik niet. De breedte gaat op die manier wel goed op de mobiel, maar de hoogte niet.

Mijn iframe is (maximaal) 600x450. Op de desktop doet hij het dan goed als ik dat in de canvas en #display zet. Op de mobiel krijg ik dan maar 2/3 van de hoogte, waardoor een deel verstopt is. Enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/11/2018 14:04:59
Quote Anchor link
Kijk eens of dit helpt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
@media (min-device-width:320px) and (max-device-width:1200px) {
    #display {
        overflow-y: scroll;
    }
    #display canvas,
    #display iframe {
        height: 450px;
    }
}
 
G Jansma

G Jansma

19/11/2018 15:56:04
Quote Anchor link
Kijk aan, dat werkt! Ik bied nu ook gewoon de code kant-en-klaar aan, maar dan dus alleen <iframe>...</iframe>.

Het enige is dat ik dan dus een soort eigen CSS-pakketje voor de responsive versie moet meegeven denk ik? Zodat de display en canvas de juiste styling krijgen?

Dus:
<responsive css voor iframe>
<display>
<canvas>
<iframe>
...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.