Img uploaden via url.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »
Matshofman

matshofman

10/02/2008 22:33:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag een plaatje kunnen uploaden door een url in te voeren. Ik heb nu al gewoon via <input type='file' blablabla> maar ik wil dat het ook met in url kan. Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 04:22:07
 
Naam Loos

Naam Loos

10/02/2008 22:34:00
Quote Anchor link
kun je iets speciefieker zijn, waar heen moet het plaatje: database of wat??
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/02/2008 08:19:00
Quote Anchor link
Mats, je bedoelt afbeeldingen van je eigen computer? Dat is niet mogelijk via een url, daar zul je altijd een <input type="file"> voor moeten gebruiken.

Als de betreffende afbeeldingen al online staan daarentegen is het wel weer mogelijk. Met PHP zou je dan het plaatje in kunnen lezen en opslaan op je eigen server. Waarschijnlijk moet je dat met file_get_contents() en de juiste headers wel lukken.

ps. @Bram: sla het liefst nooit afbeeldingen of bestanden direct in de database op. Zet ze gewoon op je server en plaats alleen de bestands of eventueel locatie in je database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

11/02/2008 11:54:00
Quote Anchor link
Ik las laatst een artikel over de voor- en nadelen van afbeeldingen opslaan op de harddisk of in een database (blob's) en eigenlijk hebben ze allebei voor- en nadelen en is 't gewoon een persoonlijke keuze..
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 12:06:00
Quote Anchor link
@Gerben: Plaatjes in de database opslaan heeft alleen voordelen wanneer je in de BLOB op bitniveau vergelijkingen wilt gaan doen. Wanneer je de plaatjes alleen maar gebruikt om ze later weer te kunnen geven, zijn er alleen maar nadelen verbonden aan het opslaan in een BLOB: Vreet database-ruimte, maakt de database langzamer en je zult altijd met extra headers aan de slag moeten. Er is niet 1 voordeel te vinden!

Zelfs het weggooien van het bestand kan via de database, in PostgreSQL kun je dat doen met een stored procedure in bv. PL/perl of PL/Python.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2008 12:49:00
Quote Anchor link
phpbram schreef op 10.02.2008 22:34:
kun je iets speciefieker zijn, waar heen moet het plaatje: database of wat??

Lijkt me op het filesystem gewoon. Waarom in een databas opslaan?
 
Lode

Lode

11/02/2008 12:57:00
Quote Anchor link
Als het hebt over uploaden van images via een http:// adres.
Tja dat kan wel met fopen(); of curl o.i.d.

Misschien voor een admin een optie maar zou dit zeker niet door bezoekers toelaten! Gezien de nodige beveiligsrisico's.

Over het opslaan van afbeeldingen in een database als blob ben ik het volledig met Frank eens.
Afbeelding verandert toch niet meer meestal na upload?!
Beetje zonde om dan iedere keer ook nog eens een datbase verbindingen te moeten gaan maken... Buiten de eerder genoemde nadelen?

Waarom ze je bitwise een afbeelding willen vergelijken eigenlijk? Voor injectie met code ?
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 13:31:00
Quote Anchor link
@Lode: Met dat soort vergelijkingen kun je patronen achterhalen en kun je dus achterhalen of je met een originele foto te maken zou kunnen hebben, of dat men aan het knippen en plakken is geweest (denk aan photoshop). Ook gezichtsherkenning en dat soort zaken zijn dan in de database af te handelen.

Maar goed, dat zijn zeer gespecialiseerde toepassingen die je niet even op een maandagochtend inelkaar draait.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/02/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Quote:
Beetje zonde om dan iedere keer ook nog eens een datbase verbindingen te moeten gaan maken... Buiten de eerder genoemde nadelen?
Tja, de database verbinding zul je toch moeten maken aangezien je hoogstwaarschijnlijk de bestandsnaam wel in de database kwijt wilt, bovendien zal in de meeste gevallen de databaseverbinding toch al aanwezig zijn. Maar dat dit nadeel eigenlijk niet bestaat neemt natuurlijk nog niet weg dat je geen afbeeldingen in een database op moet slaan.
 
Matshofman

matshofman

12/02/2008 20:53:00
Quote Anchor link
Ik reageer een beetje laad en zie dat er veel mensen gereageerd hebben ik zal nog even precies zeggen wat ik bedoel.

Ik wil dat als je bijvoorbeeld het logo van PHPHulp zo willen uploaden dat je dan gewoon de URL van het plaatje kan intypen http://phphulp.nl/imgs/header/logo.gif en dus niet eerst op je eigen PC moet opslaan en dan uploaden.

@Blanche hoe doe ik dat dan met file_get_contents() ?
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:04:00
Quote Anchor link
Dus je wilt een bestand op een externe locatie verplaatsen naar je server?
misschien heb je hier iets aan: http://nl.php.net/manual/nl/function.copy.php
 
Matshofman

matshofman

12/02/2008 21:26:00
Quote Anchor link
het plaatje moet ook nog door een resize script heen en ik denk niet dat dat kan met copy. Dit is dat resize script

http://www.white-hat-web-design.co.uk/articles/php-image-resizing.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
 
class SimpleImage {
  
   var
$image;
   var
$image_type;
 
   function
load($filename) {
      $image_info = getimagesize($filename);
      $this->image_type = $image_info[2];
      if( $this->image_type == IMAGETYPE_JPEG ) {
         $this->image = imagecreatefromjpeg($filename);
      }
elseif( $this->image_type == IMAGETYPE_GIF ) {
         $this->image = imagecreatefromgif($filename);
      }
elseif( $this->image_type == IMAGETYPE_PNG ) {
         $this->image = imagecreatefrompng($filename);
      }
   }
   function
save($filename, $image_type=IMAGETYPE_JPEG, $compression=75, $permissions=null) {
      if( $image_type == IMAGETYPE_JPEG ) {
         imagejpeg($this->image,$filename,$compression);
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_GIF ) {
         imagegif($this->image,$filename);        
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_PNG ) {
         imagepng($this->image,$filename);
      }
  
      if( $permissions != null) {
         chmod($filename,$permissions);
      }
   }
   function
output($image_type=IMAGETYPE_JPEG) {
      if( $image_type == IMAGETYPE_JPEG ) {
         imagejpeg($this->image);
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_GIF ) {
         imagegif($this->image);        
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_PNG ) {
         imagepng($this->image);
      }  
   }
   function
getWidth() {
      return imagesx($this->image);
   }
   function
getHeight() {
      return imagesy($this->image);
   }
   function
resizeToHeight($height) {
      $ratio = $height / $this->getHeight();
      $width = $this->getWidth() * $ratio;
      $this->resize($width,$height);
   }
   function
resizeToWidth($width) {
      $ratio = $width / $this->getWidth();
      $height = $this->getheight() * $ratio;
      $this->resize($width,$height);
   }
   function
scale($scale) {
      $width = $this->getWidth() * $scale/100;
      $height = $this->getheight() * $scale/100;
      $this->resize($width,$height);
   }
   function
resize($width,$height) {
      $new_image = imagecreatetruecolor($width, $height);
      imagecopyresampled($new_image, $this->image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $this->getWidth(), $this->getHeight());
      $this->image = $new_image;  
   }      
}

?>
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:31:00
Quote Anchor link
dan moet je de afbeelding denk ik in een http://nl.php.net/manual/nl/function.tmpfile.php
zetten en dan kopieeren
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/02/2008 21:36:00
Quote Anchor link
Ik zie het probleem eigenlijk niet. Plaatje uploaden, resizen en de naam in je DB zetten en klaar ben je.
 
Matshofman

matshofman

12/02/2008 22:07:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 12.02.2008 21:36:
Ik zie het probleem eigenlijk niet. Plaatje uploaden, resizen en de naam in je DB zetten en klaar ben je.


Het uploaden via url (http://example.com/plaajte.jpg) en dan nog resizen is het probleem.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/02/2008 22:10:00
Quote Anchor link
De url http://example.com/plaatje.jpg is gewoon een rechstreekse link naar een jpg bestand. Op die manier kun je niets uploaden. Je hebt een upload script nodig, naast dat resize script dat je al hebt. Kijk eens naar dit upload script van mij.
 
Matshofman

matshofman

13/02/2008 16:29:00
Quote Anchor link
maar hoe zou ik dat dan kunnen combineren?
 
- wes  -

- wes -

13/02/2008 16:38:00
Quote Anchor link
wat wil je nou precies? een url invoeren en dat automatisch iets wordt geupload oid?
 
Matshofman

matshofman

13/02/2008 16:54:00
Quote Anchor link
ja én dat hij door mijn resize script heen gaat
 
Leon Kunst

Leon Kunst

11/04/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Ikzelf heb ook gewoon alleen de url in de database,

opvragen is dan gewoon zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
print '<img src="'.$ploatje.'"  .....
?>


en als ik het plaatje wil verwijderen, is het gewoon;

record verwijderen uit database
en
Unlink(); gebruiken om plaatje uit een map te verwijderen.

werkt snel en makkelijk!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.