Ineens werkt SELECT niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

20/10/2010 15:29:40
Quote Anchor link
Ik heb het volgende PHP-script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

function getDir($iDir)
{

    $aDirs = explode('/', $_SERVER['REQUEST_URI']);
    return $aDirs[$iDir];
}

$id = getDir(2);
$dbhost="localhost";
$dbuser="";
$dbpass="";
$db="content";

$mysql_id=mysql_connect("$dbhost","$dbuser","$dbpass");
$sql="SELECT trailer FROM film WHERE id=$id";

$res=mysql_db_query("$db","$sql",$mysql_id);
    $fout=mysql_errno($mysql_id);
        if ($fout != 0) {
        $fout=mysql_error($mysql_id);
        echo '<font color="#FF2306">' . $fout . '</font>';
        mysql_close($mysql_id);
        echo '</body></html>';
        exit;
        }



echo "$row[0]";
?>


Als ik dit script uitvoer krijg ik geen resultaat.. Hij geeft zelfs geen fouten weer. Als ik vraar om $id dan krijg ik netjes de ID van de pagina, maar waarom kan hij de gegevens niet uit de database halen?

Met vriendelijke groet,
Patrick
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:40:24
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

20/10/2010 15:37:25
Quote Anchor link
geen flauw idee of het uitmaakt maar dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php WHERE id=$id ?>
is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php WHERE id= '".$id."' ?>
en dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $res=mysql_db_query("$db","$sql",$mysql_id) ?>
kleur verschil zegt al genoeg
Gewijzigd op 20/10/2010 15:39:24 door Teun Hesseling
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

20/10/2010 15:39:50
Quote Anchor link
Helaas werkt niet... Snap er niets meer van! Volgens mij zou het gewoon moeten werken!
 
Jel le

Jel le

20/10/2010 15:41:12
Quote Anchor link
Ik zie ook nergens waar $row word aangemaakt.
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

20/10/2010 15:46:17
Quote Anchor link
Heey! Dat is een heldere opmerking... Die regel was ik vergeten. Soms zit ik me zo blind te staren... Super bedankt.

$row=mysql_fetch_row($res);

toegevoegd en nu werkt het...
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

20/10/2010 15:48:27
Quote Anchor link
haha ik dacht die row een kopieer fout was lol
 
Niels K

Niels K

20/10/2010 15:53:13
Quote Anchor link
Ga eens netjes scripte jonge!

Wat voor je veranderd.. En nee, script werkt nog steeds niet.. Lees commentaar:)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

/**
 * Functie om een specifieke map te verkrijgen
 *
 * @var integer $dir
 * @return Void
 */

function getDir( $dir ) {
    $dirs = explode( '/', $_SERVER['REQUEST_URI'] );
    return $dirs[$dir];
}


// Specifiek commentaar
$id = getDir(2);

// Array met database configuratie.. Geen appart bestand?
$db = array(
    'host' => 'localhost',
    'user' => '',
    'password' => '',
    'database' => 'content'
);

// Connecteren met MySQL database
$mysql = mysql_query( $db['host'], $db['user'], $db['password'], $db['database'] );

// Controleren of connectie is gelukt
if( !$mysql ) {
    echo 'Error blaadiebla';
}


// Database selecteren doen we niet meer???

// Query

$query =
"
    SELECT
        trailer
    FROM
        film
    WHERE
        id = '"
.(int)$id. "'
"
;

// mysql_db_query ?? WTF hoe oud, en al die foute foutenafhandeling??
$result = mysql_query( $query );

// Controleren of query gelukt is
if( !$result ) {
    echo 'Error blaadiebla';
}


// Row wordt niet gedefinieerd? while loopje?

?>
Gewijzigd op 20/10/2010 15:54:36 door Niels K
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

20/10/2010 15:55:11
Quote Anchor link
Super bedankt allemaal... Het werkt nu en ben er helemaal gelukkig mee. Haha!
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/10/2010 15:55:27
Quote Anchor link
wat ik zelf vaak doe is een echo mysql_num_rows($sql), dan weet je in ieder geval of er iets gevonden is. Zo ja, dan gaat er iets fout in de afhandeling (zoals nu het geval is), zo niet, dan zit er iets fout in de query
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2010 15:58:01
Quote Anchor link
En SQL injection is ook mogelijk als men de URL aanpast.
 
Niels K

Niels K

20/10/2010 16:35:15
Quote Anchor link
Je bedoeld zijn eerste versie neem ik aan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.