inlog beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Enrico van der List

Enrico van der List

09/09/2014 18:34:48
Quote Anchor link
Hoi ik ben momenteel bezig met het beveiligen van mijn inlog systeem, maar op een of andere manier wordt ik continu gehackt, hoe kan ik dit oplossen??
En ik ga nog geen mysqli gebruiken momenteel eerst wil ik het op deze manier werkend hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
                        if(isset($_POST['hidden'])){
                            
                           // include('pagina/mysql_connect.php'); // connectie met database
                            
                            // variable

                            $username = $_POST['gebruikersnaam']; // username
                            $password = $_POST['wachtwoord']; // wachtwoord
                            
                            $username = mysql_real_escape_string($username);    //sql injection
                            $password = mysql_real_escape_string($password);    //sql injection
                            
                            $password = md5_file($password); // wachtwoord versleutelen

                            
                            $sql =     "SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam='$username' AND wachtwoord='$password'"; // wordt gecontroleerd of er een wachtwoord en gebruikersnaam bestaat
                            $query = mysql_query ($sql);
                            
                            $inloggegevens = mysql_fetch_array($query);
                            
                            $voornaam = $inloggegevens['voornaam'];
                            $achternaam = $inloggegevens['achternaam'];
                            $email = $inloggegevens['email'];
                            $gebruiker = $inloggegevens['gebruikersnaam'];
                            $password =  $inloggegevens['wachtwoord'];
                            
                            $num = mysql_num_rows($query);

      
                            if($num == 1){    // wanneer alles hieronder klopt ben je ingelogd
                                // Ingelogd

                                
                                $_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruiker;    // controleerd username
                                $_SESSION['wachtwoord'] = $password;
                                $_SESSION['voornaam'] = $voornaam;
                                $_SESSION['achternaam'] = $achternaam;
                                $_SESSION['email'] = $email;
                                                                
                                $_SESSION['id'] = 1;//$fetch['id'];        // controleer id
                                $_SESSION['ingelogd'] = true;    // wanneer je ingelogd bent
                                
                                if($_SESSION['gebruikersnaam']== "admin"){ // controleer of de gebruiker is of een admin
                                    header('location: admin.php');
                                }
else{
                                    header('location: index.php');        // ga je naar de pagina member.
                                
                                echo "Ingelogd";    }
                            }

                            else{
                                echo " Gebruikersnaam of Wachtwoord is verkeerd!! <br>";    // anders is het wachtwoord of gebruikersnaam verkeer of sta je nog niet in de database.
                                echo "<a href='index.php'>Terug</a>";                        // ge je weer terug naar de pagina
                            }
                        }

                        else{
                    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:33:26
 
Sam van Broemsen

Sam van Broemsen

09/09/2014 19:27:39
Quote Anchor link
Hacken in de zin van?
 
Enrico van der List

Enrico van der List

09/09/2014 19:29:15
Quote Anchor link
spamen en de hele site omgooien en rotzooi in de database stoppen waardoor de site naar een andere pagina gaat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2014 19:33:21
Quote Anchor link
En wat zegt de log van de webserver? Misschien zit het lek wel ergens anders?
 
Sam van Broemsen

Sam van Broemsen

09/09/2014 19:33:54
Quote Anchor link
Gebruik eens htmlentities voor het ophalen van gegevens uit een database.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2014 19:41:12
Quote Anchor link
En md5() als encryptie is ook erg verouderd.

Kijk eens naar bcrypt of password_hash().
 
Enrico van der List

Enrico van der List

09/09/2014 19:42:19
Quote Anchor link
- Aar - op 09/09/2014 19:41:12:
En md5() als encryptie is ook erg verouderd.

Kijk eens naar bcrypt of password_hash().


dan hebben we verouderde lessen gekregen....
 
Sam van Broemsen

Sam van Broemsen

09/09/2014 19:46:40
Quote Anchor link
Ik raad je Blowfish aan.
Is eigenlijk gewoon hetzelfde als wat Aar zegt.

Hiermee hash je iets:
http://nl1.php.net/manual/en/function.password-hash.php

Hiermee bekijk je als een hash overeenkomt:
http://nl1.php.net/manual/en/function.password-verify.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2014 19:47:47
Quote Anchor link
Tijd voor een praatje met je docent. Het is bekend dat ze niet echt vaak bij de tijd zijn, want PHP ontwikkelt zich razendsnel. Waar vorig jaar sha1 + een salt aangeraden werd, is password_hash() de nieuwe functie die aanbevolen wordt.

Verder kan ik nog wel wat tips geven:
- Kopiëren van variabelen is onnodig, zie ook lijn 7 en 8, je kan je $_POST-variabelen al prima gebruiken, dus waarom zou je $username willen gebruiken?
- Je password hoef je niet te escapen, deze kan in gehashte vorm sowieso al geen SQL-injection bevallen.
- Lijn 21 t/m 25 zijn ook onnodig, zoals ik net al al zei
- Enige foutafhandeling op je query kan geen kwaad, en bij grote voorkeur geen die(), maar een nette afhandeling met if/else
- Waarom spaar je de gebruikersgevens in een sessie? Die kan je toch ook prima uit je database halen? Wat je daar met het wachtwoord wilt doen, is mij een raadsel.

Dit waren een paar tips, ik kan niet garanderen dat het lek hiermee opgelost is, want dat zul je in de logfiles van de webserver moeten zien. Maar je script wordt er wel een stuk netter en overzichtelijker van.
Gewijzigd op 09/09/2014 19:52:14 door - Ariën -
 
Pipo Clown

Pipo Clown

09/09/2014 22:03:09
Quote Anchor link
En wanneer ik ook nog een tip mag geven :

Verander de paswoorden voor de backend
Verander de paswoorden voor je FTP verbinding
Verander de paswoorden voor de MySQL verbinding

Wanneer men iedere keer weer alles weet te veranderen is er een grote kans dat men dit gewoon via reguliere wegen doet door gebruik te maken van (gestolen ?) paswoorden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.