Inlogscript check vanuit cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 11:23:49
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik heb een simpel systeem die checkt of een cookie bestaat. Zoja dan word die al ingelogd, zo nee dan moet er eerst ingelogd worden.
Nu wil ik dat er ook gecheckt word vanuit de database of het wachtwoord nog overeen komt met die uit de cookie (Beide md5). Alleen krijg ik het niet voor elkaar.

Wie kan mij helpen? Zoals je vast aan het script kunt zien ben ik beginnend en ben ik op deze manier alles aan het testen wat de mogelijkheden zijn :).

De cookie Magazijnapp3 moet overeenkomen met het wachtwoord uit DB_users onder password. De username kan uit de cookie gehaald worden..


Alvast bedankt! :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:35:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:06:02
Quote Anchor link
- De ene keer gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp2'] en dan gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp3'], dat lijkt mij niet juist?

- Met welke reden sla je een wachtwoord op in een sessie? Dat lijkt mij nergens voor nodig. Het wachtwoord gebruik je enkel bij het inloggen, en daarna niet meer.

- md5() voor het hashen van een wachtwoord wordt al jaren lang afgeraden vanwege veiligheid. Gebruik liever password_hash() en verify_password().
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 12:12:49
Quote Anchor link
Thnx! Daar ga ik allemaal even na kijken!

Weet jij dan wel een manier hoe ik kan checken of een password overeenkomt met een password uit een cookie? Gewoon uit nieuwsgierigheid.

Ik had bijv wel onderstaande maar krijg het niet werkend.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?

  $usercookie
= $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


$sql = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM users WHERE `username`='" . $usercookie . "'");
  while($print_data = mysqli_fetch_array($sql)){

    if ($print_data["password"] == "$passwordcookie")
        


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}


 

            else

        session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}

         }




?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:15:17
Quote Anchor link
Waarom zou je een wachtwoord opslaan in een cookie? Ik denk dat je jouw inlogsysteem beter kan herzien.
Ik moet er niet aan denken als iemand met een beetje XSS (Cross Site Scripting) mijn wachtwoord erop zou opduiken.

Je gebruikt je wachtwoord enkel bij het inloggen, en controleert deze alleen met wat er in de database staat.
Gewijzigd op 13/08/2022 12:16:04 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/08/2022 20:41:20
Quote Anchor link
Wachtwoorden opslaan (in de database of in een cookie) is contra wet- en regelgeving. Niet doen dus!

Hoe dan wel? Je slaat in een cookie het sessie ID op dat je uitgeeft nadat je eenmalig het wachtwoord hebt gecontroleerd. Controleren doe je ook niet met een opgeslagen wachtwoord, maar met een hash van het wachtwoord. PHP heeft daar twee functies voor: password_hash() en password_verify(). Gebruik dat. MD5 is zwaar antiek en niet veilig.

Je moet erg zuinig zijn met cookies die sessie ID's bevatten. De regel is dat je alleen inlogt en cookies instelt wanneer de verbinding met TLS is beveiligd (= HTTPS). Cookies stuur je vervolgens met het Same-Site attribuut, zodat alleen het domein dat de cookie heeft verstuurd er bij kan. En alleen met het HTTP Only attribuut, zodat JavaScript er juist niet bij kan. Dat is met opzet, voor de beveiliging.

Zoals je nu bezig bent is het inlogsysteem in hobby-stadium en onveilig. Open voor SQL-injectie en zonder HTTP-headers die XSS aan banden leggen, zonder CSRF-token, etc. Maar je kunt deze dingen wel allemaal stap voor stap gaan inbouwen. Een onmisbare bron hierbij is de OWASP-Cheat Sheet series. Begin bij voorkeur hier. Dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, en kan je er toch je eigen draai aan geven (ook belangrijk!). Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.