input probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

15/02/2015 05:24:19
Quote Anchor link
Wat is het verschil tussen deze twee onderstaande inputs ik zie het niet want er is geen verschil, Maar toch werkt eerst niet goed.
Dit staat in het speler_wijzigen.php script. En in het inputveld word de tekst die in de database staat zichtbaar in het daarbij behorende inputveld, Dus bij de spelernaam staat de naam die in de database staat, en dat doet het dus dat is geen probleem. Maar bij afbeelding gebeurt er iets raars en ik weet niet wat daar de oorzaak van is, ik heb wel een vermoeden, maar heb er geen oplossing voor. In de database staat voor de afbeeldingen <img src="images/afbeelding.jpg"> en dat is opzich wel goed want de afbeeldingen worden wel zichtbaar in de andere scripts, Dus alleen het wijzigen word de text zichtbaar. Maar bij de afbeelding staan de "> na ?> nu buiten de input. Ik heb van 1 speler de afbeelding gewijzigt in de database zelf naar images/foto.png om te proberen of dat verschil maakten, En dat doet het wel in de input krijg ik nu geen "> meer buiten het veld te staan, Maar worden de afbeeldingen niet meer zichbaar in de rest van de scripts.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

<?php

  <label>Foto</label>
    <
div id="waarde">
      <
input type="text" size="34" maxlength="40" name="afbeelding" value="<?php echo $log->afbeelding; ?>">
    <
/div>
  <
br />
  

  <
label>Speler naam</label>
    <
div id="waarde">
      <
input type="text" size="34" maxlength="40" name="spelernaam" value="<?php echo $log->spelernaam; ?>">
    <
/div>
  <
br />
?>
Gewijzigd op 15/02/2015 05:26:03 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:24:18
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2015 08:37:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($log->afbeelding;) ?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2015 11:29:47
Quote Anchor link
Dus als ik je verhaal goed begrijp staat dit in je database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="images/afbeelding.jpg">


Dat is natuurlijk weer NOT DONE.
Maximaal zou dit in je database moeten staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
images/afbeelding.jpg


Maar misschien ook enkel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
afbeelding.jpg


Waarom?
- meer flexabiliteit zo kun je tenminste ook gewoon de filenaam bijvoorbeeld echo-en
- minder nodeloze data opslag (=== sneller)

Daarnaast moet je de bewaker bij de hoofdingang zetten. Ik bedoel dat daar waar de afbeeldingen ge-upload worden en dus in jouw applicatie komen moet je zo verschrikkelijk goed valideren dat je nooit geen shit in je database krijgt. (welke karakters mogen in de filename voorkomen?)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 16:12:21
Quote Anchor link
Los van het bovenstaande (escape output (SanThe), sla alleen relevante data op (Frank)) moet je misschien je aanpak veranderen.

Zoals je aangeeft betreft het een formulier voor het wijzigen van een spelers-profiel.

Als je met afbeeldingen werkt kun je wellicht beter werken met input-velden van het type "file". Deze plaatjes sla je in een vaste directory op waarbij de naam van de afbeelding het spelers-id is. Ik hoop dat je ook op een of andere manier het user-id aan dit formulier gekoppeld hebt? Als je alle afbeeldingen in hetzelfde formaat opslaat (gif, png, jpg) wordt het natuurlijk nog simpeler.

Nu, wanneer iemand zijn / jij iemand zijn profiel wijzigt, controleer je of het plaatje bestaat en druk je deze af. Verder geef je de mogelijkheid om de afbeelding te verwijderen (met een checkbox of wat dan ook) en een upload-veld om een nieuwe afbeelding te uploaden (en daarmee mogelijk de oude te overschrijven).

Als het uploadveld leeg blijft en/of de checkbox niet wordt aangevinkt blijft de huidige toestand gehandhaafd, dat wil zeggen, als er al een geupload plaatje was verandert er niets.

---

Wat mij meer verontrust is het volgende: zoals SanThe al aangaf, je drukt je profiel-data rauw af.

Wat nu als iemand zijn gebruikersnaam verandert naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script>while(1) alert('hallo')</script>


Of nog een leuke:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hoi</div>


Dit zou in eerste instantie niet geaccepteerd mogen worden. Deze input zou gefilterd moeten worden, zodat enkel alfanumerieke karakters zijn toegestaan. Ik weet verder niet of de afhandeling van dat script dit doet?

Maar zelfs als je dat niet zou doen zou je te allen tijde deze output moeten escapen als je deze afdrukt, omdat zelfs als er dan rotzooi inzit als in het bovenstaande voorbeeld, dit je pagina niet breekt.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

15/02/2015 16:29:28
Quote Anchor link
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 16:49:10
Quote Anchor link
Quote:
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.

Ik denk dat dat het minste van zijn problemen is ;-). Maar je hebt gelijk.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

15/02/2015 17:58:54
Quote Anchor link
Ik snap er niks van het zelfde script gebruik ik ook in members alleen in plaats van spelernaam staat daar membername en member_id en INTO member.
En daar werkt alles gewoon goed.
Ik vind het maar raar.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/02/2015 22:09:16
Quote Anchor link
In de andere scripts / velden haal je andere informatie op, dan in het veld afbeelding. Je kunt dat dus niet met elkaar vergelijken. De opmaak/inhoud van het veld afbeelding bevat " en ik ga er van uit dat dit niet voor die andere velden geldt. En die " is de oorzaak van je probleem.

Lees de reactie Frank Nietbelangrijk van 15/02/2015 11:29:47 nog eens door; hij geeft het daar ook al aan.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

16/02/2015 02:16:31
Quote Anchor link
Probleem is opgelost.

Ik had in spelers de afbeeldingen inderdaad opgeslagen als <img src="images/afbeelding.gif"> en dat heb ik nu veranderd, dat kwam omdat er in de input van toevoegen een value="<img src="images/"> en dat heb ik veranderd in images/ En in de Map admin in bewerken.php de onderstaande code aangepast zoals hieronder.
En in speler het zelfde maar dan zonder../ omdat die in de zelfe Map staat waar ook de Map images in staat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<img src="../'.$member['afbeelding'].'" weight="100" height="100" />'; ?>

pipo Clown
Quote:
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.

en kun je me ook vertellen waarom dat niet mag.
In html5 doen ze dat toch ook ze heten dan wel geen div maar article of acide en zo, maar die mag je zoveel gebruiken als je zelf wilt in 1 section.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/02/2015 08:17:31
Quote Anchor link
>> en kun je me ook vertellen waarom dat niet mag.
In html5 doen ze dat toch ook ze heten dan wel geen div maar article of acide en zo, maar die mag je zoveel gebruiken als je zelf wilt in 1 section.

Een div/article/aside zijn elementen en hebben niks met een ID te maken. Het zijn verschillende dingen. Een ID is een IDentifier, ofwel de unieke naam waaraan een element herkend kan worden. Stel we hebben een article en dat geven we als ID "niek". Stel dat we nu een ander article ook "niek" als ID geven, dan krijgen we:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<article id="niek">bla bla bla</div>
<article id="niek">bla bla bla blablabla</div>

Nu willen we via javascript of css iets doen met het article "niek". Euh ... welk article? Want ik heb 2x een article "niek"! Zie je het probleem? Daarom mag een ID dus altijd maar 1x op een pagina voorkomen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/02/2015 08:51:57
Quote Anchor link
In aanvulling op Ozzie,

een class mag wel meerdere keren voorkomen. Dit is dan ook tevens het grootste verschil tussen id en class.

Dus wel correct:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<article class="niek">bla bla bla</div>
<article class="niek">bla bla bla blablabla</div>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

16/02/2015 18:55:17
Quote Anchor link
Okee ik heb het veranderd in <div class="waarde">

Maar door al dat gedoe met die veranderingen in het script om maar te proberen het te laten werken.
Heb ik nu weer een probleem dat ik al eens eerder had met dit: Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\wamp\www\biljart\spelers.php on line 17.
Dat is hieronder regel 3
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= mysqli_query($con, "SELECT foto, speler, achternaam, gebdatum, straat, huisnr, postcode, plaats, telefoon. email, club, caramboles, hoogste FROM spelers WHERE id='".mysqli_real_escape_string($con, $_GET['id'])."'");
while($show = mysqli_fetch_object($query)){
?>

En dat komt van de index waar deze link staat die spelers opent
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<a href="spelers.php?actie=show&id=$show[id]">' .$show['speler']; ?>
Gewijzigd op 16/02/2015 18:57:07 door Niek Kasius
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/02/2015 19:16:33
Quote Anchor link
Je query is niet goed. echo hem eens?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2015 19:18:55
Quote Anchor link
Dear lord.

Kijk eens naar de broncode van je output.

Dan staat hier letterlijk $show['id'] in waarschijnlijk.

Dat zorgt ervoor dat je query misgaat.

En je de boolean false terugkrijgt.

Ik snap de aantrekkingskracht niet om al je statische HTML te echo'en.

Echo uitsluitend de variabele delen, en voorzie deze van output escaping.

En controleer of mysqli_query uberhaupt iets oplevert.

Maak je code "mondig" met het melden van fouten, want nu schuif je alles onder het tapijt en vraag je je af wat er misgaat...

EDIT: het probleem is dus: je variabele staat IN een string met ENKELE QUOTES.
Gewijzigd op 16/02/2015 19:20:00 door Thomas van den Heuvel
 
Niek Kasius

Niek Kasius

17/02/2015 04:41:49
Quote Anchor link
Probleem opgelost.
Heb het member script gekopieerd en daar de SESSION eruit gehaald omdat ik daarin moet inloggen, en dat als spelers.php opgeslagen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.