INSERT INTO

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 17:51:14
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik wil de uitkomst van een formulier die gebruikt maakt van POST in de database zetten, alleen blijf ik maar dezelfde error krijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$datetime=date("y-m-d h:i:s"); //date time

$sql="INSERT INTO $tbl_name(name, email, comment, datetime)VALUES($name = $_POST['name'], $email = $_POST['email'],

$comment = $_POST['comment'], $datetime)";
$result=mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result){
echo "Successful";
echo "<BR>";

// link to view guestbook page
echo "<a href='viewguestbook.php'>View guestbook</a>";
}

else {
echo "ERROR";
}


Foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING.

Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen. Volgens een aantal websites zou dit de goede code moeten zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:35:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2013 17:58:39
Quote Anchor link
Zet eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags om je code heen.
Wat bedoel je met lijn 3 en 5?

Die code raakt kant noch wal.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 18:02:38
Quote Anchor link
Gehele code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>


<html>
<head>
<title>Add guest book</title></head>
    <body>
    
        <?php
$host
="localhost"; // Host name
$username=""; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=""; // Database name
$tbl_name=""; // Table name

// Connect to server and select database.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect server ");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$datetime=date("y-m-d h:i:s"); //date time

$sql="INSERT INTO $tbl_name(name, email, comment, datetime)VALUES($name = $_POST['name'], $email = $_POST['email'],

$comment = $_POST['comment'], $datetime)"
;
$result=mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result){
echo "Successful";
echo "<BR>";

// link to view guestbook page
echo "<a href='viewguestbook.php'>View guestbook</a>";
}


else {
echo "ERROR";
}


mysql_close();
?>


        

    </body>
</html>



Ik wil dus graag de ingevulde velden: name, email en comment in de db tabel zetten: guestbook.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:04:06 door Jan Graneker
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:11:04
Quote Anchor link
Wordt het niet eens tijd dat je wat tutorials gaat lezen.
Slordig: Regel 19 en 20.
Fout: Regel 24, 26 en 35.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:16:36 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2013 18:11:04
Quote Anchor link
Het probleem zit vooral in de quotes maar je query klopt ook niet.

- haal de variabelen uit een formulier altijd door mysql_real_escape_string() anders is je formulier niet veilig voor sql-injectie.
- gebruik zoveel mogelijk single quotes (') met een echo, overigens een query zet ik altijd wel tussen double quotes omdat er in de query geheid weer single quotes staan.
- om de huidige datum en tijd op te slaan in je tabel heb je geen PHP date functies nodig. Je kunt gewoon de mysql functie NOW() gebruiken.
- als je een error gooit, geef dan ook mee wat er fout gaat
- mysql_* functies zijn deprecated ofwel verouderd. Je doet er goed aan om met mysqli_* functies te gaan werken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$name
= mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);

$sql="INSERT INTO " . $tbl_name . " (name, email, comment, datetime) " .
    "VALUES('" . $name . "','" . $name . "','" . $comment . "',NOW())";
    
$result = mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result)
{

    echo 'Successfull<br>';

    // link to view guestbook page
    echo '<a href="viewguestbook.php">View guestbook</a>';
}

else
{
    echo 'ERROR: ' . mysql_error();
}


?>
Gewijzigd op 16/09/2013 18:20:47 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:13:08
Quote Anchor link
@Frank: Ook jij hebt regel 13 niet juist. $result zal nooit true zijn.

Sorry, INSERT wel.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:15:54 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2013 18:15:44
Quote Anchor link
hehehe ik was net al een tekst aan t kopiëren om onder je neus te schuiven San ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:18:05
Quote Anchor link
Niet goed gekeken.
Ik zie heel veel mensen dat ook steeds gebruiken bij SELECT en dat geeft nooit een true return.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 18:19:13
Quote Anchor link
Hallo -SanThe-,

Volg idd tutz om bestanden in en uit de db te halen. Op dit punt zit ik vast atm.
De basis-rule om het erin te krijgen heb ik nodig, zodat ik deze kan uitbreiden en naar nog mooie, betere alternatieven kan kijken.

Hoe krijg ik de waarde in de db.

@Frank, bedankt voor je uitleg met daarbij een stukej code. mysql_real_escape_string() ga ik er direct in verwerken!
Gewijzigd op 16/09/2013 18:19:57 door Jan Graneker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2013 18:22:09
Quote Anchor link
Als je Franks code volgt, dan weet je hoe je correct de waarde in de database plaatst.
 
N K

N K

16/09/2013 20:26:13
Quote Anchor link
Onderstaande link van een medeforumlid hheft me goed op weg geholpen.

https://github.com/WouterJ/sql-boilerplate
 
Jan Graneker

Jan Graneker

17/09/2013 12:51:55
Quote Anchor link
Bedankt allemaal.

Werkt prima, de datum heb ik met DESC in goede volgorde gezet, alleenb moet de input nog gecheckt worden. Als ik dat doe nadat de input een Var is geworden dan is het te laat, zoals hier:


$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);


if (empty($name)){

print "Graag uw naam invullen";
}


if(isset($_POST['submit'])) {

if(empty($_POST['name']) || empty($_POST['email']) || empty($_POST['comment'])) {

print "Je moet wel wat invullen";
}
}

Alleen krijg ik weer een error nadat er is verstuurd.

Ik wil ook graag ook ucfirst en strtolower erbij checken.
Gewijzigd op 17/09/2013 13:28:11 door Jan Graneker
 
Mounssif dev

mounssif dev

17/09/2013 13:31:30
Quote Anchor link
Levi Nijveldt op 17/09/2013 12:51:55:
Bedankt allemaal.

Werkt prima, de datum heb ik met DESC in goede volgorde gezet, alleenb moet de input nog gecheckt worden. Als ik dat doe nadat de input een Var is geworden dan is het te laat, zoals hier:


$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);


if (empty($name)){

print "Graag uw naam invullen";
}


if(isset($_POST['submit'])) {

if(empty($_POST['name']) || empty($_POST['email']) || empty($_POST['comment'])) {

print "Je moet wel wat invullen";
}
}

Alleen krijg ik weer een error nadat er is verstuurd.

Ik wil ook graag ook ucfirst en strtolower erbij checken.

En wat is die error?
 
Jan Graneker

Jan Graneker

17/09/2013 13:36:23
Quote Anchor link
Ik krijg via de het IF-statement de volgende melding:
"Je moet wel wat invullen", dus de velden waren leeg, alleen verstuurd mijn script het wel naar de DB.

Hij mag de gegevens niet in de db zetten als de velden leeg zijn.
 
Eddy E

Eddy E

17/09/2013 17:24:42
Quote Anchor link
Dus zet je het uitvoeren van de query in het gedeelte waar WEL de gegevens zijn.


En vergeet de [code]-blokken niet.
Gewijzigd op 17/09/2013 17:25:04 door Eddy E
 
Erwin H

Erwin H

17/09/2013 17:54:01
Quote Anchor link
Even terug naar de basis. De volgorde van het behandelen van user input:
1) testen of er input is
2) testen of de input correct is
3) input veilig maken
4) dan de input invoeren
Wat je nu doet is eerst 3, dan 1, dan 2 en dan 4. Dat is dus niet de juiste volgorde. Mocht er helemaal geen input zijn, dan krijg je bij het escapen al een foutmelding om de oren.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/09/2013 20:58:54
Quote Anchor link
probeer anders dit eens en als het bevalt kun je het uitbreiden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$error
= array();

// Formulier variabelen initialiseren en een default waarde geven.
$name = '';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // variabelen kopiëren zodat de inhoud na een mislukte validatie weer in het formulier getoond wordt
    $name = $_POST['name'];
    
    // Valideren
    if(strlen($_POST['name']) < 3)
        $error['name'] = 'Vul aub uw naam in';
        
    // als er geen fouten gegenereerd zijn
    if(count($error) == 0)
    {

        // escapen
        $name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
        
        // opslaan in de database
        $sql="INSERT INTO " . $tbl_name . " (name) " . "VALUES('" . $name  . "')";
        mysql_query($sql);
        
        // redirecten naar een bedank pagina
        header('Location: bedankt.php');
        exit;
    }
}

?>

<form action="" method="post">
    <?php if(isset($error['name'])) echo '<p class="warning">' . $error['name'] . '</p>'; ?>
    <input type="text" name="name" value="<?php echo $name; ?>" />
       <input type="submit" />
</form>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.