INSERT INTO

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 17:51:14
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik wil de uitkomst van een formulier die gebruikt maakt van POST in de database zetten, alleen blijf ik maar dezelfde error krijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$datetime=date("y-m-d h:i:s"); //date time

$sql="INSERT INTO $tbl_name(name, email, comment, datetime)VALUES($name = $_POST['name'], $email = $_POST['email'],

$comment = $_POST['comment'], $datetime)";
$result=mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result){
echo "Successful";
echo "<BR>";

// link to view guestbook page
echo "<a href='viewguestbook.php'>View guestbook</a>";
}

else {
echo "ERROR";
}


Foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING.

Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen. Volgens een aantal websites zou dit de goede code moeten zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:09:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2013 17:58:39
Quote Anchor link
Zet eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags om je code heen.
Wat bedoel je met lijn 3 en 5?

Die code raakt kant noch wal.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 18:02:38
Quote Anchor link
Gehele code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>


<html>
<head>
<title>Add guest book</title></head>
    <body>
    
        <?php
$host
="localhost"; // Host name
$username=""; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=""; // Database name
$tbl_name=""; // Table name

// Connect to server and select database.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect server ");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$datetime=date("y-m-d h:i:s"); //date time

$sql="INSERT INTO $tbl_name(name, email, comment, datetime)VALUES($name = $_POST['name'], $email = $_POST['email'],

$comment = $_POST['comment'], $datetime)"
;
$result=mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result){
echo "Successful";
echo "<BR>";

// link to view guestbook page
echo "<a href='viewguestbook.php'>View guestbook</a>";
}


else {
echo "ERROR";
}


mysql_close();
?>


        

    </body>
</html>



Ik wil dus graag de ingevulde velden: name, email en comment in de db tabel zetten: guestbook.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:04:06 door Jan Graneker
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:11:04
Quote Anchor link
Wordt het niet eens tijd dat je wat tutorials gaat lezen.
Slordig: Regel 19 en 20.
Fout: Regel 24, 26 en 35.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:16:36 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2013 18:11:04
Quote Anchor link
Het probleem zit vooral in de quotes maar je query klopt ook niet.

- haal de variabelen uit een formulier altijd door mysql_real_escape_string() anders is je formulier niet veilig voor sql-injectie.
- gebruik zoveel mogelijk single quotes (') met een echo, overigens een query zet ik altijd wel tussen double quotes omdat er in de query geheid weer single quotes staan.
- om de huidige datum en tijd op te slaan in je tabel heb je geen PHP date functies nodig. Je kunt gewoon de mysql functie NOW() gebruiken.
- als je een error gooit, geef dan ook mee wat er fout gaat
- mysql_* functies zijn deprecated ofwel verouderd. Je doet er goed aan om met mysqli_* functies te gaan werken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$name
= mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);

$sql="INSERT INTO " . $tbl_name . " (name, email, comment, datetime) " .
    "VALUES('" . $name . "','" . $name . "','" . $comment . "',NOW())";
    
$result = mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result)
{

    echo 'Successfull<br>';

    // link to view guestbook page
    echo '<a href="viewguestbook.php">View guestbook</a>';
}

else
{
    echo 'ERROR: ' . mysql_error();
}


?>
Gewijzigd op 16/09/2013 18:20:47 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:13:08
Quote Anchor link
@Frank: Ook jij hebt regel 13 niet juist. $result zal nooit true zijn.

Sorry, INSERT wel.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:15:54 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2013 18:15:44
Quote Anchor link
hehehe ik was net al een tekst aan t kopiëren om onder je neus te schuiven San ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:18:05
Quote Anchor link
Niet goed gekeken.
Ik zie heel veel mensen dat ook steeds gebruiken bij SELECT en dat geeft nooit een true return.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 18:19:13
Quote Anchor link
Hallo -SanThe-,

Volg idd tutz om bestanden in en uit de db te halen. Op dit punt zit ik vast atm.
De basis-rule om het erin te krijgen heb ik nodig, zodat ik deze kan uitbreiden en naar nog mooie, betere alternatieven kan kijken.

Hoe krijg ik de waarde in de db.

@Frank, bedankt voor je uitleg met daarbij een stukej code. mysql_real_escape_string() ga ik er direct in verwerken!
Gewijzigd op 16/09/2013 18:19:57 door Jan Graneker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2013 18:22:09
Quote Anchor link
Als je Franks code volgt, dan weet je hoe je correct de waarde in de database plaatst.
 
N K

N K

16/09/2013 20:26:13
Quote Anchor link
Onderstaande link van een medeforumlid hheft me goed op weg geholpen.

https://github.com/WouterJ/sql-boilerplate
 
Jan Graneker

Jan Graneker

17/09/2013 12:51:55
Quote Anchor link
Bedankt allemaal.

Werkt prima, de datum heb ik met DESC in goede volgorde gezet, alleenb moet de input nog gecheckt worden. Als ik dat doe nadat de input een Var is geworden dan is het te laat, zoals hier:


$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);


if (empty($name)){

print "Graag uw naam invullen";
}


if(isset($_POST['submit'])) {

if(empty($_POST['name']) || empty($_POST['email']) || empty($_POST['comment'])) {

print "Je moet wel wat invullen";
}
}

Alleen krijg ik weer een error nadat er is verstuurd.

Ik wil ook graag ook ucfirst en strtolower erbij checken.
Gewijzigd op 17/09/2013 13:28:11 door Jan Graneker
 
Mounssif dev

mounssif dev

17/09/2013 13:31:30
Quote Anchor link
Levi Nijveldt op 17/09/2013 12:51:55:
Bedankt allemaal.

Werkt prima, de datum heb ik met DESC in goede volgorde gezet, alleenb moet de input nog gecheckt worden. Als ik dat doe nadat de input een Var is geworden dan is het te laat, zoals hier:


$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);


if (empty($name)){

print "Graag uw naam invullen";
}


if(isset($_POST['submit'])) {

if(empty($_POST['name']) || empty($_POST['email']) || empty($_POST['comment'])) {

print "Je moet wel wat invullen";
}
}

Alleen krijg ik weer een error nadat er is verstuurd.

Ik wil ook graag ook ucfirst en strtolower erbij checken.

En wat is die error?
 
Jan Graneker

Jan Graneker

17/09/2013 13:36:23
Quote Anchor link
Ik krijg via de het IF-statement de volgende melding:
"Je moet wel wat invullen", dus de velden waren leeg, alleen verstuurd mijn script het wel naar de DB.

Hij mag de gegevens niet in de db zetten als de velden leeg zijn.
 
Eddy E

Eddy E

17/09/2013 17:24:42
Quote Anchor link
Dus zet je het uitvoeren van de query in het gedeelte waar WEL de gegevens zijn.


En vergeet de [code]-blokken niet.
Gewijzigd op 17/09/2013 17:25:04 door Eddy E
 
Erwin H

Erwin H

17/09/2013 17:54:01
Quote Anchor link
Even terug naar de basis. De volgorde van het behandelen van user input:
1) testen of er input is
2) testen of de input correct is
3) input veilig maken
4) dan de input invoeren
Wat je nu doet is eerst 3, dan 1, dan 2 en dan 4. Dat is dus niet de juiste volgorde. Mocht er helemaal geen input zijn, dan krijg je bij het escapen al een foutmelding om de oren.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/09/2013 20:58:54
Quote Anchor link
probeer anders dit eens en als het bevalt kun je het uitbreiden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$error
= array();

// Formulier variabelen initialiseren en een default waarde geven.
$name = '';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // variabelen kopiëren zodat de inhoud na een mislukte validatie weer in het formulier getoond wordt
    $name = $_POST['name'];
    
    // Valideren
    if(strlen($_POST['name']) < 3)
        $error['name'] = 'Vul aub uw naam in';
        
    // als er geen fouten gegenereerd zijn
    if(count($error) == 0)
    {

        // escapen
        $name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
        
        // opslaan in de database
        $sql="INSERT INTO " . $tbl_name . " (name) " . "VALUES('" . $name  . "')";
        mysql_query($sql);
        
        // redirecten naar een bedank pagina
        header('Location: bedankt.php');
        exit;
    }
}

?>

<form action="" method="post">
    <?php if(isset($error['name'])) echo '<p class="warning">' . $error['name'] . '</p>'; ?>
    <input type="text" name="name" value="<?php echo $name; ?>" />
       <input type="submit" />
</form>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.