Insert query debuggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/03/2017 20:31:02
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Hieronder heb ik een simpel insert query, wat helaas maar niet wil werken.
Ik heb alle mogelijk foutmeldingen eruit gehaald, maar ik kom er nog steeds niet uit...

Zou iemand naar willen kijken en mij voorzien van waardevolle feedback?

Alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$medicinequery
= "INSERT INTO medicines
            (medicinename, genericname,productiondate,expiredate,quantity,sellingprice,purchaseprice,medicineregistration, userid)
            VALUES
            ('$medicinename','$genericname','$production', '$expire','$quantity', '$sellingprice', '$purchaseprice', NOW(), '{$_SESSION['user_id']}')"
;
            $r = mysqli_query ($dbc, $medicinequery) or trigger_error("Query: $q\n<br />MySQL Error: " . mysqli_error($dbc));
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:09:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2017 20:36:54
Quote Anchor link
Welke foutmelding krijg je dan?
Een tipje: Variabelenhoren buiten quotes.
Gewijzigd op 10/03/2017 20:37:52 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/03/2017 20:48:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 10/03/2017 20:36:54:
Welke foutmelding krijg je dan?
Een tipje: Variabelenhoren buiten quotes.

Hallo Ariën,

Ik krijg helaas geen foutmelding, enkel dat script niet gelukt is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
} else { // If one of the data tests failed.
        echo '<p class="error">Please try again.</p>';
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2017 20:52:39
Quote Anchor link
Echo eens $medicinequery, klopt die query die je krijgt?
En waar komt die code ^ vandaan?
Gewijzigd op 10/03/2017 20:53:17 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/03/2017 21:26:50
Quote Anchor link
- Ariën - op 10/03/2017 20:52:39:
Echo eens $medicinequery, klopt die query die je krijgt?
En waar komt die code ^ vandaan?

Het tekentje ^ zie ik het niet.
Op welk regel zie je het?
Bij het echoën van de query verschijnt het volgende:
En, vreemd genoeg zijn alle waardes goed, behalve dat huidige time niet wordt weergegeven en dus enkel het commando now() wordt weergegeven. En misschien maakt de volgorde van vakjes niet uit, maar hiermee heb ik wel rekening gehouden en de volgorde klopt het op form niveau, invoer niveau en database niveau..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
INSERT INTO medicines (medicinename, genericname,productiondate,expiredate,quantity,sellingprice,purchaseprice,medicineregistration, userid) VALUES (test,test1,2011-01-01,2017-01-01,5,5,5, NOW(), 3)
?>
Gewijzigd op 10/03/2017 21:29:50 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2017 21:46:16
Quote Anchor link
het is een pijltje die verwijst naar je posting in deze thread. ;-)
Waar komt die code vandaan? Want als je query niet werkt zou die trigger_error moeten worden aangeroepen.

Kan je die query uit je echo eens in phpMyAdmin (of een andere mySQL-client) gooien?
 
Willem vp

Willem vp

10/03/2017 23:55:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
VALUES (test,test1,2011-01-01,2017-01-01,5,5,5, NOW(), 3)

Die eerste 4 values zijn niet-numeriek en moeten dus tussen single quotes.

Ik gok dat Ariën wat verwarring heeft veroorzaakt met zijn opmerking dat variabelen buiten quotes horen. Waar ik het overigens niet per se mee eens ben. ;-)

Wellicht is het handig om ook nog
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>

aan het begin van je script op te nemen. Het zou kunnen dat die nu zo staat ingesteld dat trigger_error() niets laat zien.
Gewijzigd op 11/03/2017 00:03:42 door Willem vp
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/03/2017 02:07:18
Quote Anchor link
Indien één van de variabelen zelf een single quote bevat en niet op de goede manier ge-escaped worden gaat het sowieso niet werken. Mijn eerste vraag zou dus zijn: welke waarden zitten er in $medicinename, $genericname et cetera en worden deze ge-escaped met een real_escape_string() functie?

Het komt de leesbaarheid van je query ook ten goede als je deze over meerdere regels uitschrijft, en deze hoef je niet in een aparte variabele te stoppen, te meer omdat je deze variabele verder toch niet lijkt te gebruiken (waar komt overigens $q vandaan?):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$r
= $dbc->query(
    "INSERT INTO medicines (
        medicinename,
        genericname,
        productiondate,
        expiredate,
        quantity,
        sellingprice,
        purchaseprice,
        medicineregistration,
        userid
    ) VALUES (
        '$medicinename',
        '$genericname',
        '$production',
        '$expire',
        '$quantity',
        '$sellingprice',
        '$purchaseprice',
        NOW(),
        '{$_SESSION['user_id']}'
    )"

);
?>

Dit heeft weliswaar iets meer lucht, maar is zoveel beter leesbaar. Vooral als je hier nog escaping overheen moet gooien.

Foutafhandeling zou ik ook op een andere manier doen dan trigger_error() en als deze query onderdeel is van een reeks queries zou ik sterk overwegen om transacties te gebruiken.
Gewijzigd op 11/03/2017 02:09:43 door Thomas van den Heuvel
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/03/2017 15:20:14
Quote Anchor link
Het initiële probleem heb ik nu opgelost ;-)

Onder de bovenstaande query had ik staan andere queries, maar die moest ik eerst nog oplossen.
Iig ik kan nu data invoeren via het invoerformulier, mits de volgende voorwaarden waar zijn:

1. Als er reeds een medicijnbedrijf bestaat/ingevoerd
2. Als er reeds een medicijnland bestaat/ingevoerd
3. Als er reeds een medicijnleverancier bestaat/ingevoerd

Eerst even wat achtergrond info:

Voorheen gebruikte ik een dropdown-menu om een van de drie bovenstaande punten te laten kiezen. En, wanneer deze punten niet bestonden, dan moest de gebruiker deze drie punten eerst invoeren in db, alvorens een medicijn te kunnen voeren.

En om met de tijd om te gaan en het invoerformulier gebruikersvriendelijk te maken, gebruik ik nu autocomplete feature. En, zoals jullie weten, checkt autocomplete of er reeds een waarde bestaat in de DB en de gebruiker hoeft enkel een letter in te voeren en de gematcht woord komt te verschijn.

Maar het probleem wat ik nu tegen aan loop, is dat ik 3 koppeltabellen heb voor medicijnland, medicijnleverancier en medicijnbedrijf. En om deze koppeltabellen te kunnen invoeren, moet ik het id hebben van de item van de origineel tabel.
Maar jullie raden het al; op het moment dat ik een medicijn invoer, dan zijn de originele tabellen van medicijnland, medicijnleverancier en medicijnbedrijf nog leeg...

En dus mijn vraag is; hoe kan ik ervoor zorgen dat wanneer een gebruiker data invoert in medicijnbedrijf vakje of in die twee andere vakjes, de data direct wordt opgeslagen in de origineel tabel, zodat ik het id van de item van de origineel tabel kan gebruiken voor het invoerformulier

Als je het wil testen, wat ik bedoel, bezoek dan:
hawarco.co
gebruikersnaam: [email protected]
pw: test1

Hopelijk is mijn verhaal duidelijk en alvast bedankt voor het meedenken!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2017 00:18:42
Quote Anchor link
Mohamed nvt op 11/03/2017 15:20:14:
Maar het probleem wat ik nu tegen aan loop, is dat ik 3 koppeltabellen heb voor medicijnland, medicijnleverancier en medicijnbedrijf. En om deze koppeltabellen te kunnen invoeren, moet ik het id hebben van de item van de origineel tabel.
Maar jullie raden het al; op het moment dat ik een medicijn invoer, dan zijn de originele tabellen van medicijnland, medicijnleverancier en medicijnbedrijf nog leeg...

Kan het medicijn dan meerdere landen van herkomst, leveranciers en bedrijven/producenten hebben? Zonee, waarom dan een koppeltabel? Ook wil je waarschijnlijk pas informatie opslaan als deze compleet is, dus alle informatie, of géén informatie anders raakt je data corrupt doordat je dingen maar half opslaat.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

14/03/2017 07:42:21
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/03/2017 00:18:42:
Mohamed nvt op 11/03/2017 15:20:14:
Maar het probleem wat ik nu tegen aan loop, is dat ik 3 koppeltabellen heb voor medicijnland, medicijnleverancier en medicijnbedrijf. En om deze koppeltabellen te kunnen invoeren, moet ik het id hebben van de item van de origineel tabel.
Maar jullie raden het al; op het moment dat ik een medicijn invoer, dan zijn de originele tabellen van medicijnland, medicijnleverancier en medicijnbedrijf nog leeg...

Kan het medicijn dan meerdere landen van herkomst, leveranciers en bedrijven/producenten hebben? Zonee, waarom dan een koppeltabel? Ook wil je waarschijnlijk pas informatie opslaan als deze compleet is, dus alle informatie, of géén informatie anders raakt je data corrupt doordat je dingen maar half opslaat.


Hallo Thomas van den Heuvel,

Ja, dezelfde medicijn kan afkomstig zijn uit verschillende landen, geleverd worden door verschillende leverancier en gemaakt worden door verschillende bedrijven..En daarom heb ik koppeltabellen gemaakt voor deze 3 criteria. Overigens heb ik nu gewoon dropdown-menu en geen autocomplete voor deze punten..
Tnx!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2017 10:00:11
Quote Anchor link
Als één medicijn verkrijgbaar is bij fabrikant A in Duitsland en fabrikant B in Frankrijk, dan zijn dat eigenlijk twee medicijnen. Zo hoef je dat niet weer te geven, maar onder de motorkap moet je dat wel zo vastleggen.

Dat lijkt nu in je datamodel te ontbreken, doordat je één medicijn rechtstreeks via drie koppeltabellen koppelt aan meerdere medicijnlanden, medicijnleveranciers en medicijnbedrijven. Mis je hier niet een niveau voor medicijntype, bijvoorbeeld "aspirine" of "paracetamol"? (Waarbij ik me en passant trouwens afvraag wat dan het verschil is tussen een medicijnleverancier en een medicijnbedrijf: een bedrijf is een bedrijf, dus je moet dat misschien ook nog uitsplitsen.)

Als je een combinatie van toevoegen en selecteren wilt bouwen voor de autocomplete met bestaande en nieuwe leveranciers, zul je dat in de models en controllers moeten splitsen. Dat gaat niet met één INSERT voor één nieuw medicijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.