insert query problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »
Pieter Hens

Pieter Hens

25/07/2010 16:23:02
Quote Anchor link
Hallo, dit is mijn eerste post op dit forum
Ik moet voor school een php site maken en het vlot écht niet met die insert query's ... Ik ben echt geen held in PHP en zit nu al dagen mijn hoofd hierop te breken!

1: het kan de datum zijn , ik gebruik een postgresql database
2: alles is ingevoerd , ik heb het gecheckt met echo
3: inloggen lukt, dus de database is toegankelijk

De session_start is aangemaakt en hij geeft een DB_unknown error .. wat doe ik toch mis ? Ook geeft hij bij deze pagina na post de items niet terug in zijn labels weer zoals de gebruiker ze heeft ingevoerd.

sorry voor het rommeltopic , ik wil alle informatie maar geven.
mijn site staat op de volgende locatie :
http://508411.webontwerp.khleuven.be/SpeelSite

voorbeeld van een login is : [email protected] pw :Trolol00


alvast bedankt


Pieter



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
<?php

    $action
= isset($_GET['action']) ? $_GET['action'] : 'showrapporteerform';
        
        
    switch($action)
    {
        
        case
'validateRapporteer':    
        
        
        $speeltuig = $_POST["speeltuig"];
        $commentaar = $_POST["commentaar"];
        
        
        
        if($speeltuig =='0') {$errorsRapporteer[] = "U heeft geen speeltuig geselecteerd"; }
        if(empty($commentaar)){ $errorsRapporteer[] =  "U heeft geen commentaar ingevuld"; }
        
        
        $email = $_SESSION['email'];
        $datum = date("Y-m-d");
        
        include 'connect.php';
        $userid = $db->getOne("select userid from \"508411\".gebruikers where email = '$email'");
        

        
        
        $db->query("INSERT INTO \"508411\".meldingen (userid, speeltuigid, datum, info)
        VALUES (?,?,?,?)"
, array($userid,$speeltuig,$datum,$commentaar));
        
        echo "uw rapport is succesvol ontvangen";
        
        
        
        
        default:
        case
'showrapporteerform':
        
        $speeltuig = $_POST["speeltuig"];
        $commentaar = $_POST["commentaar"];
        
?>





<table>
<?php
    
    print '<table border=\"1\" table align="center">';
    print '<th>Naam</th>';
    print '<th>Plaats</th>';
    print '<th>Afbeelding</th>';
    print '<th>Status</th>';

    
    include 'connect.php';
    $speeltuigen = $db->getAll("select naam,afbeelding,plaats,status from \"508411\".speeltuigen");
    
    for ($i=0; $i < count($speeltuigen) ; $i++) {
            $naam = $speeltuigen[$i][0]; //naam

            $afbeelding = $speeltuigen[$i][1]; //afbeelding
            $afbeelding = buildThumb($afbeelding,$naam);
            
            $plaats = $speeltuigen[$i][2]; //plaats

            $status = $speeltuigen[$i][3]; //status
            
            
            print '<tr>';
            print '<td>' . $naam . '</td>';
            print '<td>' . $plaats . '</td>';
            print '<td>' . $afbeelding . '</td>';
            

            $status = str_replace(' ', '', $status);   //spaties weg anders werkt het niet ...
            switch($status)
            {
            case
'ok': print '<td style = color:green>' . $status . '</td>'; break;
            case
'geraporteerd': print '<td style = color:yellow>' . $status . '</td>';break;
            case
'kapot': print '<td style = color:red>' . $status . '</td>';break;
            }

            print '</tr>';
        }

        
        
    
    ?>


</table>

    <?php if(isLoggedIn())
    {
?>

    
        <form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>?action=validateRapporteer">
        
         <table>
                <tr>
                <td>speeltuig: </td>
                <td><select type ="input" name ="speeltuig" id="speeltuig" value="<?php echo $speeltuig ?>">
                      <option value= "0">selecteer</option>
                
                        <?php include 'connect.php';
                        $speeltuigen = $db->getAll("select tuigid,naam from \"508411\".speeltuigen");
                        
                        for ($i=0; $i < count($speeltuigen) ; $i++)
                        {

                                $id = $speeltuigen[$i][0]; //id
                                $naam = $speeltuigen[$i][1]; //naam
                                print '<option value = "'.$id.'"> ' . $naam. '</option>';
                        }

                        ?>

                </td>
                <tr>
                    <td>opmerkingen: </td>
                    <td><textarea type ="input" id="commentaar" name="commentaar" value="<?php echo $commentaar ?>" cols="40" rows="5"></textarea></td>
                </tr>
                
            </table>
            <input type="submit" class="formbutton" id="Rapporteer" value="Rapporteer">
            <input type="reset" class="formbutton" id="Resetrapporteer" value="Reset">
        
        </form>
        <errorP><?php showErrors($errorsRapporteer); ?></errorP>
    <?php
    }
    else
    {
    print "u moet ingelogd zijn om een speeltuig te kunnen rapporteren ";
    print "klik ";?>
<a href="registreer.php">hier</a>
<?php print "om u te registreren.";
    }

        
break; } //switch ?>






Hier doe ik het zelfde maar dan bij registreer : ( enkel de query )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include 'connect.php';
        $rank = "gebruiker";
        
        $count = $db->getOne('select count(*) from \"508411\".gebruikers where email = (?)', array($email));
        
        if ($count >= 1) {
            $errors[] = 'Emailadres is al geregistreerd!' ;
        }

        else {
        $db->query("INSERT INTO \"508411\".gebruikers (voornaam,achternaam,geboortedatum,straat,gemeente,email,pass)
        // VALUES (?,?,?,?,?,?,?)', array($vnaam, $naam, $gebdat, $straat, $gemeente, $email, $pass)"
);
        
        verstuurmail($email, $naam, $pass);
        
        
        return true;
        
        }
?>
Gewijzigd op 25/07/2010 16:29:57 door Pieter Hens
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:20:29
 
Mark L

Mark L

25/07/2010 22:58:57
Quote Anchor link
Werkt het zo niet beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
"INSERT INTO \"508411\".gebruikers (voornaam,achternaam,geboortedatum,straat,gemeente,email,pass)
VALUES ("'.$vnaam."', "'.$naam."', "'.$gebdat."', "'.$straat."', "'.$gemeente."', "'.$email."', "'.$pass."')"


Wat betekend dit trouwens: "508411".gebruikers Ik word niet wijs uit het "508411". Hoe zit dit? Kun je dit uitleggen?
 
Pieter Hens

Pieter Hens

26/07/2010 18:21:27
Quote Anchor link
Dag Mark, bedankt voor je reactie!

508411 is de naam van mijn database volgens mijn studentennummer. de \" wijst naar een " dat getoond moet worden in de query zelf. Getter query's werken , maar insert query's falen.

Kheb de query een beetje moeten vervormen en heb hem geprobeerd zoals je voorstelde zonder de array, zonder succes. Eerst kreeg in encapsulation errors , die heb ik opgelost en dan kreeg ik DB unknown errors.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
mijn gebruikers database btw :

  userid integer NOT NULL DEFAULT nextval('usersseq'::regclass),
  voornaam character(40) NOT NULL,
  achternaam character(40) NOT NULL,
  geboortedatum date NOT NULL,
  straat character(100) NOT NULL,
  gemeente character(40) NOT NULL,
  email character(40) NOT NULL,
  pass character(40) NOT NULL,
  rank character(40) NOT NULL DEFAULT 'user'::bpchar,
  CONSTRAINT users_pkey PRIMARY KEY (userid)
Gewijzigd op 26/07/2010 18:22:38 door Pieter Hens
 
Mark L

Mark L

26/07/2010 19:28:21
Quote Anchor link
Maar dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
"INSERT INTO \"508411\".gebruikers
     (voornaam, achternaam, geboortedatum, straat, gemeente, email, pass)
VALUES
     ('"
.$vnaam."', '".$naam."', '".$gebdat."', '".$straat."', '".$gemeente."', '".$email."', '".$pass."')"
?>


ik zie in jouw insert query opeens een apostrof (') uit het niets komen, een array etc. etc. Nog nooit gezien. Mij lijkt dat bovenstaande INSERT-SQL moet werken.
 
Pieter Hens

Pieter Hens

27/07/2010 17:18:37
Quote Anchor link
Tspijt me hij geeft een DB Error: unknown error met dit script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
            $gebdat
= date("Y-m-d", strftime($gebdat));
            //hoofdletters
            $naam = ucfirst($naam);
            $vnaam = ucfirst($vnaam);
            $gemeente = ucfirst($gemeente);
            $email = strtolower($email);
            
            if(testWachtwoord($pass))
            {

                if(!count($errorsReg))
                {

                     include'connect.php';
                     $db->query("INSERT INTO \"508411\".gebruikers
                                (voornaam, achternaam, geboortedatum, straat, gemeente, email, pass)
                                VALUES('"
.$vnaam."', '".$naam."', '".$gebdat."', '".$straat."', '".$gemeente."', '".$email."', '".$pass."')");
                                
                }
            }
    
            else
            {
            $errorsReg[] =  "Uw wachtwoord voldoet niet aan de vereisten ";
            $errorsReg[] =  "Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn";
            $errorsReg[] =  "Het wachtwoord moet een hoofdletter en een cijfer bevatten";
            
            }


?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2010 17:21:22
Quote Anchor link
Wat doen die quotes daar in je query bij de tabelnaam? Verder zou je eens moeten kijken of je degelijke foutafhandeling in kunt bouwen waar je wel een nuttige foutmelding krijgt...
Gewijzigd op 27/07/2010 17:21:43 door Joren de Wit
 
Pieter Hens

Pieter Hens

27/07/2010 18:21:55
Quote Anchor link
dit krijg ik als return ( met een print() tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO "508411".gebruikers(voornaam, achternaam, geboortedatum, straat, gemeente, email, pass,rank) VALUES('lol', 'lol', '1970-01-01', 'lol', 'lol', '[email protected]', 'Test00', 'gebruiker')DB Error: syntax error


Het is de datum op een of andere manier. Khad een andere datum ingegeven en hij geeft nu de "start date" van php.

die quotes zijn om een string te maken van de databasenaam ipv een integer. Moest mijn database nu " lol " noemen zou het gewoon lol.gebruikers(...) zijn

vreemd genoeg werkt dit via de query in pgadmin, enkel via php werkt dit helemaal niet :\ inloggen gaat wel perfect maar vanaf insert gaat het mis. Heb de rechten nagekeken en ze lijken mij wel in orde te zijn. Tzit hem ergens in de date
Gewijzigd op 27/07/2010 19:02:41 door Pieter Hens
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 18:27:28
Quote Anchor link
Als je gewoon iets ingeeft bij gebruikersnaam (bijvoorbeeld een spatie) en niks bij het wachtwoord ingeeft ben je ook al ingelogd. /fail
 
Pieter Hens

Pieter Hens

27/07/2010 18:41:00
Quote Anchor link
Peter aka Lekensteyn op 27/07/2010 18:27:28:
Als je gewoon iets ingeeft bij gebruikersnaam (bijvoorbeeld een spatie) en niks bij het wachtwoord ingeeft ben je ook al ingelogd. /fail



Een beginner maakt al wel eens fouten zeker? 'T is mijn eerste php site en ik ben er nog volop aan bezig, mijn excuses dat sommige fouten er nog niet uit zijn....
Gewijzigd op 27/07/2010 18:43:40 door Pieter Hens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.