isset submit in combinatie met javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maikel

Maikel

11/09/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Beste PHP-Helpers,
ik ben vandaag begonnen met een script voor het uitloggen via een link zonder dat je naar een andere pagina hoeft te gaan (dus bijvoorbeeld niet naar: logout.php) en daarbij gebruik ik een form met javascript; Maar het probleem is dat het submitten met javascript wel werkt, maar niet om het te laten zien als er gesubmit is.

Alvast bedankt :

----------------------------------------------------------------
< script language = “Javascript” >

function submitform()
{
document.logoutform.submit();
}

</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if( isset( $_POST["Submit"] ))
{

    echo " Je bent uitgelogd ";
}


?>


< form name = "logoutform" action = "" method = "post" >

< a name = "Submit" href="Javascript: submitform() > Logout </a>

</form>

----------------------------------------------------------------
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maikel
 
PHP hulp

PHP hulp

09/06/2024 21:12:44
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Waarom zo moeilijk doen?
 
Barman V

Barman V

11/09/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Waarom niet via de GET?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if( isset( $_GET["logoff"] ))
{

session_destroy(); //mits je sessies gebruikt
    echo " Je bent uitgelogd ";
}


?>

<a href="zelfdepagina.php?logoff=1" title="Logout">Logout</a>

Of wil je een ajax functionaliteit inbouwen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
Jeroen G

Jeroen G

11/09/2008 14:10:00
Quote Anchor link
Dat komt denk ik omdat je helemaal geen waardes verzend..
Probeer dit eens;


< form name = "LogoutForm" action = "" method = "post" >

<input type="hidden" name="Submit" value="1" />

< a name = "Submit" href="Javascript: submitform() > Logout </a>

</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Barman V

Barman V

11/09/2008 14:12:00
Quote Anchor link
< a name = "Submit" href="Javascript: submitform() > Logout </a>

?? Gebruik dan een submit knop <input type="submit" /> of een imagebutton <input type="image" />
Als ik javascript uit heb staan kan ik via jouw script niet eens uitloggen. :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
Maikel

Maikel

11/09/2008 14:52:00
Quote Anchor link
Ik zit nu op werk (had eigenlijk niet zo snel al reacties verwacht) en ik zal als ik thuis ben zoiezo die van Barman en Jeroen proberen, in ieder geval bedankt voor het meedenken!

En naar Barman's 2e reactie: zonder javascript kan je volgens mij best weinig doen op het internet :p (Bijvoorbeeld sites zoals hyves etc. zal veel van wegvallen denk ik)

Groeten, Maikel :)
 
Ed

Ed

11/09/2008 15:53:00
Quote Anchor link
Maikel schreef op 11.09.2008 14:52:
En naar Barman's 2e reactie: zonder javascript kan je volgens mij best weinig doen op het internet :p (Bijvoorbeeld sites zoals hyves etc. zal veel van wegvallen denk ik)

Das wel omgekeerde wereld denken. Feit is dat iemand JS uit kan hebben staan, dat het geblokd wordt o.i.d. JS niet gebruiken voor functionele stukken van je website.
 
Maikel

Maikel

11/09/2008 18:48:00
Quote Anchor link
Jullie hebben me overgehaald dat javascript niet zo handig hiervoor is; daarom heb ik er nu maar dit van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if( isset( $_GET["id"] ))
{

    echo " Bye World! ";
}


if (isloggedin()) // deze functie wordt ergens anders geinclude hoor ;)
{    
    echo "<a href = '".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=".$my_id."'> logout </a>";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.