Join query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 13:39:51
Quote Anchor link
Ik ben nog niet erg bekend met join query, en vroeg me af of iemand kan vertellen hoe de query er uit hoort te zien, want mijn voorbeeldje werkt uiteraard niet :(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
                            (WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]')"
                            ;
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:25:06
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 13:46:59
Quote Anchor link
Het gebruik van SELECT * is sowieso al een slechte gewoonte, maar met JOINS mag je dat NOOIT doen.

En wat gaat er fout? Wat voor melding krijg je?
Gewijzigd op 30/12/2013 13:48:14 door Ger van Steenderen
 
Erwin H

Erwin H

30/12/2013 13:51:09
Quote Anchor link
Verkeerd topic.... :boink:
Gewijzigd op 30/12/2013 13:52:18 door Erwin H
 
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 13:51:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");


Ahh als ik het goed begrijp kan ik dus niet snel alle data uit de beoogde join tabellen halen op deze manier?
Omdat dit wel werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
                            ORDER BY merk ASC LIMIT $start_from, 5";
                            $rs_result = mysqli_query ($con,$sql);
                            while ($row = mysqli_fetch_assoc($rs_result)) {
                            extract ($row);

Nu wil ik dus een enkele row uit die tabellen halen, maar ook alle data.
Gewijzigd op 30/12/2013 13:56:37 door Wim Kasius
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 14:05:54
Quote Anchor link
Jawel hoor, Erwins verhaal heeft niets te maken met het feit dat je query niet werkt, er staat namelijk in syntax fout in.
Als je gewoon fatsoenlijke foutafhandeling ingebouwd had ipv van dat afschuwelijke die(), had je dat zelf ook kunnen weten.

Je zet de gehele WHERE clause tussen haakjes, dat is de fout.
Gewijzigd op 30/12/2013 14:10:31 door Ger van Steenderen
 
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 14:13:46
Quote Anchor link
Snap ik, heb ook zonder geprobeerd.. werkt ook nie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
//werkt niet
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]'
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");
//werkt ook niet
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]'";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");
Gewijzigd op 30/12/2013 14:20:23 door Wim Kasius
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 18:45:09
Quote Anchor link
Waarom negeer je mijn opmerking over foutafhandeling inbouwen?
Want als je gewoon de sql error op het scherm print en hier vermeld, kunnen wij ook wat meer zeggen.

En dan krijg je met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijk een melding met in de trend van:
Ambiguous column hexon_id in where clause
Die kolom staat nl. in alle vier tabellen en MySQL weet niet dat ze dezelfde waarde hebben in alle tabellen, dus je moet aangeven uit welke tabel die kolom komt(tabelnaam.kolomnaam)

Uitzondering hierop is als je ipv ON .... = ..... USING(hexon_id) zou gebruiken.
 
Wim Kasius

Wim Kasius

02/01/2014 18:30:27
Quote Anchor link
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.
Al die belachelijke voorbeelden die gegeven worden op internet, daar heb ik niks aan, voorgekauwde informatie waarin maar 2 tabellen gebruikt worden.
Ook in de PHP handleiding kan ik geen duidelijke uitleg hierover vinden.
Hoe krijg ik alle kolommen uit 4 tabellen waar in deze 4 tabellen hexon_nr overeenkomt als key.
In elke tabel is een rij met dit nummer, als het in de ene tabel niet bestaat, bestaat het ook niet in een van de andere tabellen.
Gewijzigd op 02/01/2014 18:39:17 door Wim Kasius
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2014 18:57:59
Quote Anchor link
maar wat is nu het probleem?

Mislukt de query (zo ja: wat is dan de foutmelding van mysql_error()?)

krijg je vreemde of onverwachte resultaten?

"werkt niet" is namelijk een nogal breed begrip met 100 mogelijke oorzaken en ook een heleboel soorten van symptomen. (van geen resultaten tot verkeerde resultaten)
 
Erwin H

Erwin H

02/01/2014 19:16:10
Quote Anchor link
Wim Kasius op 02/01/2014 18:30:27:
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.

En Ger geeft je het best mogelijke advies, waarmee je ongetwijfeld in een paar minuten die query werkend krijgt. Namelijk: bouw correct foutafhandeling in
Als jij dan vervolgens er voor kiest om dat advies gewoon te negeren (je goed recht overigens), dan wordt je helpen direct een stuk lastiger.

Maar goed, verder heeft Ger ook nog eens een fout aangewezen en ook daar doe je niets mee blijkbaar. Tsja.... als je geholpen wil worden is het wel zo netjes om op zijn minst de handreikingen die je krijgt ook uit te proberen.
Gewijzigd op 02/01/2014 19:17:36 door Erwin H
 
Bart Smulders

Bart Smulders

02/01/2014 19:21:00
Quote Anchor link
Probeer deze eens.
En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// GET veilig maken vooralleer je deze gebruiken gaat.
[code]<?php
$VeiligmakenGet
=$_GET['voertuig_nr'];
// Geen gebruik maken van * om alles te selecteren voor de veiligheid.
$voertuigdetails =" SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr WHERE hexon_nr ='"
.$VeiligmakenGet."' ";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldn’t execute query.");
?>
 
Wim Kasius

Wim Kasius

02/01/2014 19:50:58
Quote Anchor link
Erwin H op 02/01/2014 19:16:10:
Wim Kasius op 02/01/2014 18:30:27:
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.

En Ger geeft je het best mogelijke advies, waarmee je ongetwijfeld in een paar minuten die query werkend krijgt. Namelijk: bouw correct foutafhandeling in
Als jij dan vervolgens er voor kiest om dat advies gewoon te negeren (je goed recht overigens), dan wordt je helpen direct een stuk lastiger.

Maar goed, verder heeft Ger ook nog eens een fout aangewezen en ook daar doe je niets mee blijkbaar. Tsja.... als je geholpen wil worden is het wel zo netjes om op zijn minst de handreikingen die je krijgt ook uit te proberen.


Ik negeer het advies echt niet, ik ben alleen nog maar net in php gedoken,en kwam niet tot het gewenste resultaat, en ik vind ook nergens een duidelijk voorbeeld met heldere duidelijke uitleg. Bedankt voor de reacties, ben al weer een stapje verder :)


Toevoeging op 02/01/2014 20:03:21:

Dankje, dit heeft me geholpen, maar t werkt niet..
Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Of is een tabel met enkel hexon_nr als inhoud, en op basis daarvan joins maken beter?
Bart Smulders op 02/01/2014 19:21:00:
Probeer deze eens.
En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// GET veilig maken vooralleer je deze gebruiken gaat.
[code]<?php
$VeiligmakenGet
=$_GET['voertuig_nr'];
// Geen gebruik maken van * om alles te selecteren voor de veiligheid.
$voertuigdetails =" SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr WHERE hexon_nr ='"
.$VeiligmakenGet."' ";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldn’t execute query.");
?>

[/quote]
Gewijzigd op 02/01/2014 20:31:56 door Wim Kasius
 
Bart Smulders

Bart Smulders

02/01/2014 21:54:35
Quote Anchor link
zet dit eens in je pagina en vertel welke fout je dan krijgt maar allereerst verwijder je" or die ("Couldn’t execute query.")" in je query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/01/2014 22:41:23
Quote Anchor link
@Bart
De klok en de klepel?

@Wim
WHERE hexon_nr
Moet zijn
WHERE voertuigdata_voertuig.hexon_nr

Toevoeging op 02/01/2014 22:43:17:

>>Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Wat een vreemde redenering!
Gewijzigd op 02/01/2014 22:42:09 door Ger van Steenderen
 
Wim Kasius

Wim Kasius

03/01/2014 01:15:01
Quote Anchor link
Bart Smulders op 02/01/2014 21:54:35:
zet dit eens in je pagina en vertel welke fout je dan krijgt maar allereerst verwijder je" or die ("Couldn’t execute query.")" in je query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


Ah is t zo simpel dus?

Ger van Steenderen op 02/01/2014 22:41:23:
@Bart
De klok en de klepel?

@Wim
WHERE hexon_nr
Moet zijn
WHERE voertuigdata_voertuig.hexon_nr

Toevoeging op 02/01/2014 22:43:17:

>>Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Wat een vreemde redenering!

Ger, wat betreft je reactie op mijn laatste zin, het ligt er natuurlijk wel aan voor welke doeleinden de database word gebruikt. De gegevens in de database komen in dit geval uit een xml bestand wat geautomatiseerd via FTP bij mij op de server komt, dit word door een php script wat ik al heb gemaakt verwerkt. Nu dacht ik dat het handig was om de data te splitsen, toepassingsgewijs, zodat ik snel doormiddel van select * from precies alle data kan laden welke ik nodig heb, zonder deze allemaal apart te hoeven definieeren. Omdat ik immers met select * from dan alle en geen op dat moment onnodige data laad. Zal misschien een foute redenatie zijn, maar dat is dan een les voor de toekomst.
En, dank je, ik ben er uit. Het werkt.
Gewijzigd op 03/01/2014 01:45:15 door Wim Kasius
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2014 11:01:41
Quote Anchor link
Op zich is er niet heel veel tegen het gebruik van SELECT *, maar er zijn wel voordelen als je het niet doet.
In jouw specifieke geval heb je misschien inderdaad alle kolommen nodig. Zij het, dat je nu natuurlijk een paar keer dubbelop die hexon_nr krijgt. (php gooit de dubbelen wel aan de kant)
En de waarde is toevallig ook steeds gelijk.

Anders is het als je joint met tabellen die gelijknamige kolommen hebben. Bijvoorbeeld "naam" voor een persoon en "naam" voor de groep waartoe hij behoort. Dan is het maar de vraag welk van de 2 je binnenkrijgt.

Ander voordeel: als je in je code er rekening mee houdt dat er een "id" en "documentnaam" uit de query moet komen, dan is het op zich wel prettig als de query al bokt dat er geen kolom "id" is en je niet 85 regels verderop pas er achter komt dat bij het printen van $row['id'] er niets verschijnt, omdat er met select * gewoon een "docid" opgehaald werd.

Daarnaast is het maar zelden dat je van alle tabellen alle kolommen nodig hebt (uitzonderingen zijn er natuurlijk) en het is vaak zonde om al die data uit de database te halen. Van de database server over te dragen aan PHP, alles in een array te plaatsen en er vervolgens niets mee te doen.
Helemaal als je de titels van bijvoorbeeld boeken wilt hebben, is het niet nodig om de inhoud van het hele boek van een paar MB op te halen.


----
Over je eigenlijke probleem:

Je zegt "ah is het zo simpel"
Het was direct duidelijk geweest als je niet "couldn;t execute query" zou printen, maar de foutmelding van mysqli_error().
In dat geval geeft Mysql doorgaans heel duidelijk aan wat er mis is. En als het niet heel duidelijk is, dan toch op z'n minst een goede aanwijzing waar je het moet zoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.