Jquery select option toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 15:06:51
Quote Anchor link
Beste forumers,

Ik heb hier eens scriptje waarmee ik options toevoeg aan een select box.
Helaas werkt hij niet helemaal, de opties komen er niet in.

Weet iemand wat ik hier fout in doe?
Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty();
        $("#extra").attr("disabled", false);
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Specifieke dienst: <select id="extra" disabled="disabled"><option value="0">-</option></select>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:19:41
 

03/07/2010 19:27:39
Quote Anchor link
Het kan zo zijn dat je element niet veranderd.
Maar ik denk dat het komt door:
$("#extra").attr("disabled", false);
Nu zet je dus de waarde van disabled op false, want het is geen property van dat element, maar gewoon een waarde die je in de tag zet.
Dus je moet die attribute verwijderen.
Zie de jquery docs: http://docs.jquery.com
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:12:51
Quote Anchor link
Dit staat erin, om de select box actief te maken, deze werk goed..
Als ik hem eruit haal werkt het nog steeds niet,
 

03/07/2010 23:18:28
Quote Anchor link
Je moet removeAttr gebruiken.
Verder weet ik niet wat de classe diensten heeft, en of die dus veranderd.
Bij mij, in een simpele test was dit het enige probleem (afgezien van die rotzooi die ik er omheen weg moest halen).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:34:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty().removeAttr("disabled");
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select class="diensten" name="Dienst1[1]">
<option value="0" selected="selected" disabled="disabled">-</option>
<option value="Huishoudelijke hulp">Huishoudelijke hulp</option>
<option value="Persoonlijke diensten">Persoonlijke diensten</option>
<option value="Klussen">Klussen</option><option value="Tuinhulp">Tuinhulp</option>
<option value="Verhuishulp">Verhuishulp</option><option value="Oppas">Oppas</option>
<option value="Huiswerkbegeleiding">Huiswerkbegeleiding</option>
</select>

Het enige probleem is dat hij de options moet toevoegd.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 10:24:22
Quote Anchor link
Ik heb hem wat veranderd, maar hij werkt nog niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $(".specific").empty();
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $('.specific').html('<select name="specific">');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                
                $('.specific').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });
            $('.specific').append('</select>');
        }
    });
});


De selectbox is nu weg en ik heb er een div van gemaakt.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

04/07/2010 11:51:21
Quote Anchor link
Regel 15 t/m 20 kloppen niet. Zo als jij het in elkaar zet, werkt het niet. Je moet complete html in 1 keer toevoegen. Niet in stukjes. Dus ofwel je maakt eerst een lege string, bouwd die op zoals jij doet met die each en voegt die toe met html(). Ofwel je voegt eerst de select element in en vervolgens met append voeg je hier children aan toe. Het mag / kan nooit zo wezen dat er op een gegeven moment een niet gesloten select tag in de DOM staat.

Dit zou correcte code zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
            $('.specific').html('<select name="specific"></select>');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('.specific > select').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            var tmp = '<select name="specific">';
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                tmp += '<option value="' + val +'">' + text +'</option>';
            });
            tmp += '</select>';
            $('.specific').html(tmp);
Gewijzigd op 04/07/2010 11:57:19 door Piet Verhagen
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 14:14:55
Quote Anchor link
Heel erg bedankt, de eerste code werkt perfect :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.