Jquery select option toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 15:06:51
Quote Anchor link
Beste forumers,

Ik heb hier eens scriptje waarmee ik options toevoeg aan een select box.
Helaas werkt hij niet helemaal, de opties komen er niet in.

Weet iemand wat ik hier fout in doe?
Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty();
        $("#extra").attr("disabled", false);
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Specifieke dienst: <select id="extra" disabled="disabled"><option value="0">-</option></select>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 07:20:39
 

03/07/2010 19:27:39
Quote Anchor link
Het kan zo zijn dat je element niet veranderd.
Maar ik denk dat het komt door:
$("#extra").attr("disabled", false);
Nu zet je dus de waarde van disabled op false, want het is geen property van dat element, maar gewoon een waarde die je in de tag zet.
Dus je moet die attribute verwijderen.
Zie de jquery docs: http://docs.jquery.com
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:12:51
Quote Anchor link
Dit staat erin, om de select box actief te maken, deze werk goed..
Als ik hem eruit haal werkt het nog steeds niet,
 

03/07/2010 23:18:28
Quote Anchor link
Je moet removeAttr gebruiken.
Verder weet ik niet wat de classe diensten heeft, en of die dus veranderd.
Bij mij, in een simpele test was dit het enige probleem (afgezien van die rotzooi die ik er omheen weg moest halen).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:34:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty().removeAttr("disabled");
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select class="diensten" name="Dienst1[1]">
<option value="0" selected="selected" disabled="disabled">-</option>
<option value="Huishoudelijke hulp">Huishoudelijke hulp</option>
<option value="Persoonlijke diensten">Persoonlijke diensten</option>
<option value="Klussen">Klussen</option><option value="Tuinhulp">Tuinhulp</option>
<option value="Verhuishulp">Verhuishulp</option><option value="Oppas">Oppas</option>
<option value="Huiswerkbegeleiding">Huiswerkbegeleiding</option>
</select>

Het enige probleem is dat hij de options moet toevoegd.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 10:24:22
Quote Anchor link
Ik heb hem wat veranderd, maar hij werkt nog niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $(".specific").empty();
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $('.specific').html('<select name="specific">');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                
                $('.specific').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });
            $('.specific').append('</select>');
        }
    });
});


De selectbox is nu weg en ik heb er een div van gemaakt.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

04/07/2010 11:51:21
Quote Anchor link
Regel 15 t/m 20 kloppen niet. Zo als jij het in elkaar zet, werkt het niet. Je moet complete html in 1 keer toevoegen. Niet in stukjes. Dus ofwel je maakt eerst een lege string, bouwd die op zoals jij doet met die each en voegt die toe met html(). Ofwel je voegt eerst de select element in en vervolgens met append voeg je hier children aan toe. Het mag / kan nooit zo wezen dat er op een gegeven moment een niet gesloten select tag in de DOM staat.

Dit zou correcte code zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
            $('.specific').html('<select name="specific"></select>');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('.specific > select').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            var tmp = '<select name="specific">';
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                tmp += '<option value="' + val +'">' + text +'</option>';
            });
            tmp += '</select>';
            $('.specific').html(tmp);
Gewijzigd op 04/07/2010 11:57:19 door Piet Verhagen
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 14:14:55
Quote Anchor link
Heel erg bedankt, de eerste code werkt perfect :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.