Json

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 20:56:36
Quote Anchor link
Hi,

Ik ben een beetje aan het kijken naar Json. Maar ik loop op een stukje vast. Kan zijn dat ik totaal verkeerd bezig ben, maar toch even hier navraag doen.

Ik probeer via Json data te versturen naar een php bestand zodat ik deze fijn kan uitlezen. Echter, het verzenden werkt (via firebug gecontroleerd) maar eenmaal in het php bestand kan ik het geheel niet meer terug vinden. Ik verwachte het in de $_POST maar het zijn allemaal NULL waardes.

Zie hier mijn stukje javascript die het Json zou moeten verzenden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
    $('[name="loginSubmit"]').bind('click', function(e) {
        $.ajax({
            type: "POST",
            url: 'Backend/Ajax/Login/LoginHandler.php',
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            dataType: "json",
            data:  JSON.stringify('{Data: {Username: "' + $('[name="txtUsername"]').val() + '", Password: "' + $('[name="txtPassword"]').val() + '", DailyToken: "' + $('[name="txtDailyToken"]').val() + '", Captcha: "' + $('[name="txtCaptcha"]').val() + '"}}'),
            success: function(json) {
                //$("#success").html("json.length=" + json.length);
                itemAddCallback(json);
                
                alert(json);
            },
            error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) {
                $("#error").html(XMLHttpRequest.responseText);
            }
        });
        e.preventDefault();
    });


In de LoginHandler heb ik al de $_POST gedumpt, de $_GET gedumped en zelfs $_REQUEST. Maar alles is leeg.

Nu mijn vraag, na ongeveer 2 uur de servers van google te belasten heb ik alleen maar voorbeelden gevonden die andersom werkten. Dus een Json string terug zenden naar javascript waardoor je dus met die objecten kunt werken. Maar ik kan nergens een goed voorbeeld vinden dat je juist je data wilt verzenden en het via PHP wilt uitlezen. Hoort dat zo? Is Json alleen maar bedoelt om objecten naar javascript te versturen, of zou het ook de andere weg moeten kunnen (welke ik nu dus probeer).

Kusje.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 01:41:44
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:07:31
Quote Anchor link
Quote:
Hoort dat zo? Is Json alleen maar bedoelt om objecten naar javascript te versturen, of zou het ook de andere weg moeten kunnen (welke ik nu dus probeer).


Het kan allebei zo ver ik weet.
Je hebt json_encode en decode dus.
Verder heb ik er nog niet veel mee gewerkt, maar je zou eens moeten kijken naar een scriptje wat blanche eens heeft geschreven..

Link

Quote:
Kusje

Naah vooruit, eentje terug dan, EDIT: als je tenminste een meisje bent... Je weet natuurlijk nooit..
Gewijzigd op 06/09/2010 21:08:28 door Niels K
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:11:24
Quote Anchor link
Voor zover ik weet ligt het probleem niet bij het verzenden van de data. Die word wel verstuurd. Echter kan ik niet achterhalen hoe ik de data kan aanroepen in het PHP bestand. En hoe ik kan bepalen hoe bijvoorbeeld die var gaat heten.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:13:34
Quote Anchor link
Ah, waarschijnlijk dus met json_decode ? Wat heb je nu in je PHP al staan dan?

Wil je perse JSON gebruiken dan? Want ik doe het altijd gewoon met AJAX functie van JQuery. Ik zie nu trouwens ook dat je met JQuery json kan gebruiken.

jquery + json
Gewijzigd op 06/09/2010 21:16:14 door Niels K
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:16:02
Quote Anchor link
Ja met die functie kan ik die string uitlezen. Wil ik graag doen. Mijn probleem is dus dat ik niet weet hoe ik die string op moet halen. Ik heb in het php bestand het volgende staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    echo var_dump($_POST);
    echo var_dump($_REQUEST);
    echo var_dump($_GET);
?>


Resulteert in NULL NULL NULL.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:17:10
Quote Anchor link
Ik heb mijn vorige post iets aangepast.. Verder zal ik even wat localhost proberen.
Gewijzigd op 06/09/2010 21:17:27 door Niels K
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:19:07
Quote Anchor link
Ja kan ook met Ajax maar ik doe dit omdat ik wil kijken of Json mij bevalt. De link met jquery en json resulteert alleen in voorbeelden hoe je een Json string kunt handlen binnen javascript. Niet hoe je het verzend + opvangt met php.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:35:50
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:45:36
Quote Anchor link
Die heb ik al wel doorgelezen maar ik kan ook daaruit mijn vraag niet achterhalen.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:46:50
Quote Anchor link
Ik zit zelf even wat te proberen, maar heb weinig tijd, ik zal morgen op het werk nog wel even voor je navragen. Er is een persoon die een gehele module voor ophalen en verzenden heeft gemaakt..
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:47:22
Quote Anchor link
Zal ik kunnen waarderen als je dat voor mij na wilt vragen. Cheers.
 
Jelmer -

Jelmer -

06/09/2010 21:58:34
Quote Anchor link
Gebruik je jQuery? Zo ja, dan kan je toch $.post gebruiken? Zie eens naar de documentatie daarvan, en dan vooral die voorbeelden onderaan voor hoe je je data argument moet vullen.

Je ziet de output in Firebug zeg je, als het goed is kan je dan ook zien of de data verzonden is, als body (of gewoon data) van de request. In wat voor formaat is dat? Kan je dat eens kopieren en plakken hier?

PHP zelf kan die body omzetten in waardes in een $_POST array wanneer het als querystring is doorgestuurd (enctype:urlencodednogwat, standaard), of enctype:multipart/form-data-oid (bij bestanden uploaden). Als het in een andere indeling is, dan zal je het zelf moeten inlezen. Volgens mij kan dat via de php://input stream. Of via $HTTP_POST_DATA, al werkt die bij mij iig nooit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$post
= file_get_contents('php://input');
?>
 
Pim -

Pim -

06/09/2010 22:06:15
Quote Anchor link
Je kan het JSON.stringify() stuk weglaten, data accepteert ook objecten. Maar dit zou natuurlijk niets uit moeten maken.
 
Jesse Degger

Jesse Degger

06/09/2010 22:38:34
Quote Anchor link
Ik denk dat het komt door je datatypes en headers als JSON, je post de data niet op de juiste manier volgens mij.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

08/09/2010 20:01:46
Quote Anchor link
Heren, dank voor de reacties. Ik heb heb het maar gedaan via $.post();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
        $.post(
                'Backend/Ajax/Login/LoginHandler.php',
                { 'Data':
                    {    'Username': $('[name="txtUsername"]').val(),
                        'Password': $('[name="txtPassword"]').val(),
                        'DailyToken': $('[name="txtDailyToken"]').val(),
                        'Captcha': $('[name="txtCaptcha"]').val()
                    }
                },
                function(json) {
                    console.log(json);
                },
            'json');


Deze werkt. Echter rust mij nu nog de vraag, of het kan dat ik een login via json laat lopen. Sessies aanmaken etc etc word dan op de achtergrond gedaan. Of is er iets wat deze manier onveilig maakt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.