Json_decode probleem....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 14:19:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>
Gewijzigd op 15/08/2015 14:30:59 door Marco van Bommel
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:06:05
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 15:38:01
Quote Anchor link
In de json staat toch echt @meta en geen meta..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 15:54:40
Quote Anchor link
Als ik $json->@meta->server_timezone gebruik krijg ik een witte pagina, welke mij verteld een php error is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/08/2015 16:41:08
Quote Anchor link
Tijd om error_reporting en display_errors aan te zetten dan, een witte pagina vertelt jou (en ons ook) niet zoveel...
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 16:56:41
Quote Anchor link
Misschien werkt dit: $json['@meta']->server_timezone ?
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:10:28
Quote Anchor link
bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->@meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected '@', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '{' or '$' in /xxxx/test.php on line 9




bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
notice: Undefined property: stdClass::$meta in /xxx/test.php on line 9
Notice: Trying to get property of non-object in /xxx/test.php on line 9
Gewijzigd op 15/08/2015 17:12:02 door Marco van Bommel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 17:32:43
Quote Anchor link
Probeer het noi eens met $json['@meta'] ..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:38:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL);

$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json['@meta']->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";
?>

Quote:
Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in /xxx/test.php on line 9
 
Wouter J

Wouter J

15/08/2015 18:19:34
Quote Anchor link
Zoals je op PHP.net kunt lezen, geeft json_decode() standaard een object terug. $a['...'] is een manier om arrays uit te lezen, dit zou dus niet werken met objecten.

Zoals je ook op PHP.net kunt lezen is @ een operator in PHP (een error control operator om precies te zijn).

Dus er zijn 2 methoden om dit op te lossen:

1. Laat json_decode() een array returnen (zoals uitgelegd staat op PHP.net)
2. Zorg dat @ niet wordt herkent als operator, maar onderdeel van de operator. Dit staat beschreven op PHP.net (lekker eentonige links...):

Quote:
Curly braces may also be used, to clearly delimit the property name. They are most useful when accessing values within a property that contains an array, when the property name is made of mulitple parts, or when the property name contains characters that are not otherwise valid (e.g. from json_decode() or SimpleXML).
Gewijzigd op 15/08/2015 18:19:54 door Wouter J
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 18:20:55
Quote Anchor link
Dan ben ik wel benieuwd hoe mensen dan die 'meta' moeten uitlezen..
 
Eddy E

Eddy E

16/08/2015 17:24:42
Quote Anchor link
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$url = str_replace("@meta", "meta", $url); // deze regel is nieuw
$json = json_decode($url);

?>
Gewijzigd op 16/08/2015 17:27:21 door Eddy E
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

16/08/2015 18:59:57
Quote Anchor link
Haahah goed idee van je man, ik had er weer eens niet aan gedacht.. :p
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2015 19:02:42
Quote Anchor link
JSON omzetten in een array lijkt mij prima?
 
Martin -

Martin -

16/08/2015 19:24:55
Quote Anchor link
Eddy E op 16/08/2015 17:24:42:
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Ik zou de links die Wouter aangeeft eens doornemen. Je ziet dan dat je geen @ hoeft te verwijderen en gewoon dit kunt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$url
  = 'https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50';
$json = file_get_contents($url);
$data = json_decode($json);

var_dump($data->{'@meta'});
?>


Edit:
Er zit blijkbaar een bug in het forum. Als je code niet met een ?> afsluit, wordt [ /code ] (zonder de spaties) weergegeven
Gewijzigd op 16/08/2015 19:27:09 door Martin -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.