Json_decode probleem....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 14:19:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>
Gewijzigd op 15/08/2015 14:30:59 door Marco van Bommel
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:37:12
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 15:38:01
Quote Anchor link
In de json staat toch echt @meta en geen meta..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 15:54:40
Quote Anchor link
Als ik $json->@meta->server_timezone gebruik krijg ik een witte pagina, welke mij verteld een php error is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/08/2015 16:41:08
Quote Anchor link
Tijd om error_reporting en display_errors aan te zetten dan, een witte pagina vertelt jou (en ons ook) niet zoveel...
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 16:56:41
Quote Anchor link
Misschien werkt dit: $json['@meta']->server_timezone ?
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:10:28
Quote Anchor link
bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->@meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected '@', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '{' or '$' in /xxxx/test.php on line 9




bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
notice: Undefined property: stdClass::$meta in /xxx/test.php on line 9
Notice: Trying to get property of non-object in /xxx/test.php on line 9
Gewijzigd op 15/08/2015 17:12:02 door Marco van Bommel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 17:32:43
Quote Anchor link
Probeer het noi eens met $json['@meta'] ..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:38:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL);

$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json['@meta']->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";
?>

Quote:
Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in /xxx/test.php on line 9
 
Wouter J

Wouter J

15/08/2015 18:19:34
Quote Anchor link
Zoals je op PHP.net kunt lezen, geeft json_decode() standaard een object terug. $a['...'] is een manier om arrays uit te lezen, dit zou dus niet werken met objecten.

Zoals je ook op PHP.net kunt lezen is @ een operator in PHP (een error control operator om precies te zijn).

Dus er zijn 2 methoden om dit op te lossen:

1. Laat json_decode() een array returnen (zoals uitgelegd staat op PHP.net)
2. Zorg dat @ niet wordt herkent als operator, maar onderdeel van de operator. Dit staat beschreven op PHP.net (lekker eentonige links...):

Quote:
Curly braces may also be used, to clearly delimit the property name. They are most useful when accessing values within a property that contains an array, when the property name is made of mulitple parts, or when the property name contains characters that are not otherwise valid (e.g. from json_decode() or SimpleXML).
Gewijzigd op 15/08/2015 18:19:54 door Wouter J
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 18:20:55
Quote Anchor link
Dan ben ik wel benieuwd hoe mensen dan die 'meta' moeten uitlezen..
 
Eddy E

Eddy E

16/08/2015 17:24:42
Quote Anchor link
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$url = str_replace("@meta", "meta", $url); // deze regel is nieuw
$json = json_decode($url);

?>
Gewijzigd op 16/08/2015 17:27:21 door Eddy E
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

16/08/2015 18:59:57
Quote Anchor link
Haahah goed idee van je man, ik had er weer eens niet aan gedacht.. :p
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2015 19:02:42
Quote Anchor link
JSON omzetten in een array lijkt mij prima?
 
Martin -

Martin -

16/08/2015 19:24:55
Quote Anchor link
Eddy E op 16/08/2015 17:24:42:
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Ik zou de links die Wouter aangeeft eens doornemen. Je ziet dan dat je geen @ hoeft te verwijderen en gewoon dit kunt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$url
  = 'https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50';
$json = file_get_contents($url);
$data = json_decode($json);

var_dump($data->{'@meta'});
?>


Edit:
Er zit blijkbaar een bug in het forum. Als je code niet met een ?> afsluit, wordt [ /code ] (zonder de spaties) weergegeven
Gewijzigd op 16/08/2015 19:27:09 door Martin -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.