Kalender (datum probleem)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »
Jurgen de Brouwer

Jurgen de Brouwer

16/07/2014 19:07:10
Quote Anchor link
Ik heb na lang zoeken een script gevonden voor een kalder hier op PHP hulp.
Nu wil de datum naar 01-01-2001 hebben want mijn database is zo ingericht.
Ik heb de maand al goed gekregen maar de dag nog niet.
En de link naar de volgende pagina krijg ik ook niet werkend.
Kan iemand mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
459
460
461
462
463
464
<?PHP>
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Agenda</TITLE>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
body,td,p,select,input,textarea {
color: #333333;
font-size: 11px;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
margin:0,0,0,0;
}
a{
color: #333333;
font-size: 11px;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
text-decoration:underline;
}
.style1 {
        font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
        font-size: 11px;
        color: #0D4E95;
        font-weight: bold;
        padding-bottom:0px;
        padding-top:0px;
}
a.topnav {
        font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
        font-size: 11px;
        color: #333333;
        font-weight: bold;
        text-decoration:none;
}
a.topnav:hover {
        font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
        font-size: 11px;
        color: #333333;
        font-weight: bold;
        text-decoration:underline;
}
.sidered {color: #0D4E95; font-size: 11px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;}
.side {color: #333333; font-size: 11px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;}
a.sideredlinks{color: #0D4E95; font-size: 11px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: bold;text-decoration:underline; }
h1 {
        font-size: 18px;
        color: #0D4E95;
}
.base {font-size: 10px;margin-left:28px;}

td.kalalg                      { padding: 0px; margin: 0px; center: top; font: 11px Verdana, Arial; font-weight: bold; background-color: #FFFFFF; color: #0000CC; line-height: 16px; }
td.kaltit                      { padding: 0px; margin: 0px; center: top; font: 11px Verdana, Arial; font-weight: normal; background-color: #FFFFFF; color: #AAAAAA; border-bottom: solid 1px #AAAAAA;}
td.kaltexr                     { width: 117px; padding: 0px; height: 100px; cursor: hand; margin: 0px; font: 11px Verdana, Arial; font-weight: normal; color: #0D4E95; }
-->
</style>
</HEAD>
<body>
<center>
<?php

// Connection mysql
include ('con.php');

if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $dbpass)))
{

     echo "Connectie met de database mislukt.";
     exit();
}


    echo "<table width=\"200\">\n";
    echo "<tr><td class=\"kalalg\">";


if($_GET['thismonth'] != "" and $_GET['thisyear'] != "") {

    $this_month = $_GET['thismonth'];
    $this_year = $_GET['thisyear'];

    if ($this_month == 13) {
        $this_month = 01;
        $this_year = $this_year + 1;
    }

    elseif ($this_month == 0)
        {

        $this_month = 12;
        $this_year = $this_year - 1;
        }

    else
        {
        $this_month = $this_month;
        }
}

else {
    $this_month = date("m");
    $this_year = date("Y");
}


        $arraymonth = array(
 "Januari",
 "Februari",
 "Maart",
 "April",
 "Mei",
 "Juni",
 "Juli",
 "Augustus",
 "September",
 "Oktober",
 "November",
 "December"
 );

    $month_name = $arraymonth[$this_month-1];
    /* Navigation */
    $last_month = $this_month - 01;
    $next_month = $this_month + 01;
    

    echo "<center>";
    echo "<table width=\"800\"><tr><td align=\"left\" width=\"200\">\n";
    echo "<a href=\"agenda.php?thismonth=$last_month&thisyear=$this_year\" style=\"color:#0D4E95; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;\"><b>&laquo; Vorige</b></a>";
    echo "</td><td align=\"center\" width=\"400\">";
    echo "<h1>$month_name $this_year</h1>";
    echo "</td><td align=\"right\" width=\"200\">";
    echo "<a href=\"agenda.php?thismonth=$next_month&thisyear=$this_year\" style=\"color:#0D4E95; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;\"><b>Volgende &raquo;</b></a>";
    echo "</td></tr></table>";
    echo "</center>";

    /* Titels van de kalender */
    echo "<table width=\"820\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"0\" style=\"border: solid #AAAAAA 1px;\">\n";
    echo "<td class=\"kaltit\" height=\"5\" style=\"text-align: center; border-right: solid #AAAAAA 1px;\">Maandag</td>";
    echo "<td class=\"kaltit\" height=\"5\" style=\"text-align: center; border-right: solid #AAAAAA 1px;\">Dinsdag</td>";
    echo "<td class=\"kaltit\" height=\"5\" style=\"text-align: center; border-right: solid #AAAAAA 1px;\">Woensdag</td>";
    echo "<td class=\"kaltit\" height=\"5\" style=\"text-align: center; border-right: solid #AAAAAA 1px;\">Donderdag</td>";
    echo "<td class=\"kaltit\" height=\"5\" style=\"text-align: center; border-right: solid #AAAAAA 1px;\">Vrijdag</td>";
    echo "<td class=\"kaltit\" height=\"5\" style=\"text-align: center; border-right: solid #AAAAAA 1px;\">Zaterdag</td>";
    echo "<td class=\"kaltit\" height=\"5\" style=\"text-align: center;\">Zondag</td>";
    echo "</td></tr>";

    /* De maand berekenen */
    $first_day = date("w", mktime(0, 0, 0, $this_month, 1, $this_year));
    $total_days = date("t", mktime(0, 0, 0, $this_month, 1, $this_year));
    $week_num = 1;
    $day_num = 1;
    $the_day = " ";

    /* Het aantal weken overlopen (primaire teller in het proces) */
    while ($week_num <= 6) {
           echo "<tr>\n";



           /* Het aantal weken overlopen (secundaire teller) */
           for ( $i = 1; $i <= 6; $i++ ) {
                 if ($week_num == 1) {
                     if ($i < $first_day)
                          $the_day = " ";
                     else if ($i == $first_day) {
                          $the_day = 1;
                          }
                     }
else {
                         if ($the_day > $total_days)
                             $the_day = " ";
                     }

                 /* De dagen weergeven */
                 if ($the_day != " ")
                 {

                     if ($the_day == date("d") and $this_month == date("m") and $this_year == date("Y"))
                          {

                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#FEFFBF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#FEFF97'\" bgcolor=#FEFF97><b>$the_day</b><br>";
                          }

                          else
                          {
                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#E9ECEF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#CDD2D9'\" bgcolor=#CDD2D9><b>$the_day</b><br>";
                          }

                         $querytris="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' ORDER BY id";
                          $resulttris=mysql_query($querytris) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resulttris) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040; font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowtris = mysql_fetch_array($resulttris))
                                            {

                                                echo "".$rowtris['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $queryquattro="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month' ORDER BY id";
                          $resultquattro=mysql_query($queryquattro) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultquattro) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040;font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowquattro = mysql_fetch_array($resultquattro))
                                            {

                                                echo "".$rowquattro['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $query="SELECT login FROM members WHERE annif='$the_day/$this_month' ORDER BY id";
                         $result=mysql_query($query) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($result) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Verjaardag:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($row = mysql_fetch_array($result))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$row['login']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }

                          $querybis="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' and genre='activit�' ORDER BY id";
                          $resultbis=mysql_query($querybis) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultbis) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Activiteiten:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($rowbis = mysql_fetch_array($resultbis))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$rowbis['titre']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }



                         echo "</td>";


                 }

                 else
                 {
                     echo "<td valign=\"top\" bgcolor=\"#DFDFDF\"></td>";
                 }

                  /* De volgende dag berekenen */
                 if ($the_day != " ")
                     $the_day++;
                 }

                 if ($week_num == 1) {
                     if ($first_day == 0) {
                          $the_day = 1;
                          if ($the_day == date("d") and $this_month == date("m") and $this_year == date("Y"))
                          {

                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#FEFFBF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#FEFF97'\" bgcolor=#FEFF97><b>$the_day</b><br>";
                          }

                          else
                          {
                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#E9ECEF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#C3C3C3'\" bgcolor=#C3C3C3><b>$the_day</b><br>";
                          }

                         $querytris="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' and genre='jour f�ri�' ORDER BY id";
                          $resulttris=mysql_query($querytris) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resulttris) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040; font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowtris = mysql_fetch_array($resulttris))
                                            {

                                                echo "".$rowtris['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $queryquattro="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month' and genre='jour f�ri�' ORDER BY id";
                          $resultquattro=mysql_query($queryquattro) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultquattro) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040;font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowquattro = mysql_fetch_array($resultquattro))
                                            {

                                                echo "".$rowquattro['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $query="SELECT login FROM members WHERE annif='$the_day/$this_month' ORDER BY id";
                         $result=mysql_query($query) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($result) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Verjaardag:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($row = mysql_fetch_array($result))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$row['login']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }

                          $querybis="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' and genre='activit�' ORDER BY id";
                          $resultbis=mysql_query($querybis) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultbis) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Activiteiten:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($rowbis = mysql_fetch_array($resultbis))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$rowbis['titre']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }

                          echo "</td>";
                          echo "</tr>";
                          $the_day++;
                          }

                     else  {
                        if ($the_day == date("d") and $this_month == date("m") and $this_year == date("Y"))
                          {

                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#FEFFBF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#FEFF97'\" bgcolor=#FEFF97><b>$the_day</b><br>";
                          }

                          else
                          {
                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#E9ECEF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#C3C3C3'\" bgcolor=#C3C3C3><b>$the_day</b><br>";
                          }

                         $querytris="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' and genre='jour f�ri�' ORDER BY id";
                          $resulttris=mysql_query($querytris) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resulttris) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040; font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowtris = mysql_fetch_array($resulttris))
                                            {

                                                echo "".$rowtris['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $queryquattro="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month'  ORDER BY id";
                          $resultquattro=mysql_query($queryquattro) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultquattro) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040;font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowquattro = mysql_fetch_array($resultquattro))
                                            {

                                                echo "".$rowquattro['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $query="SELECT login FROM members WHERE annif='$the_day/$this_month' ORDER BY id";
                         $result=mysql_query($query) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($result) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Verjaardag:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($row = mysql_fetch_array($result))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$row['login']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }

                          $querybis="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' ORDER BY id";
                          $resultbis=mysql_query($querybis) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultbis) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Activiteiten:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($rowbis = mysql_fetch_array($resultbis))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$rowbis['titre']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }

                          echo "</td>";
                        echo "</tr>";
                        $the_day++;
                     }
                          }

                 elseif ($the_day > $total_days) {
                        $the_day = " ";
                         echo "<td valign=\"top\" bgcolor=\"#DFDFDF\"></td>";
                         echo "</tr>";
                     }

                 elseif ($the_day != " ") {
                        if ($the_day == date("d") and $this_month == date("m") and $this_year == date("Y"))
                          {

                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#FEFFBF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#FEFF97'\" bgcolor=#FEFF97><b>$the_day</b><br>";
                          }

                          else
                          {
                              echo "<td valign=\"top\" class=\"kaltexr\" onclick=\"window.location.href='jour.php?jour=$the_day&mois=$this_month&annee=$this_year'\" onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#E9ECEF';\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#C3C3C3'\" bgcolor=#C3C3C3><b>$the_day</b><br>";
                          }

                         $querytris="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' and genre='jour f�ri�' ORDER BY id";
                          $resulttris=mysql_query($querytris) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resulttris) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040; font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowtris = mysql_fetch_array($resulttris))
                                            {

                                                echo "".$rowtris['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $queryquattro="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month' ORDER BY id";
                          $resultquattro=mysql_query($queryquattro) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultquattro) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"color:#404040;font-size:90%;\"><center><b>";

                                     while ($rowquattro = mysql_fetch_array($resultquattro))
                                            {

                                                echo "".$rowquattro['titre']."";
                                            }

                              echo "</b></center></font><br>";

                              }

                         $query="SELECT login FROM members WHERE annif='$the_day/$this_month' ORDER BY id";
                         $result=mysql_query($query) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($result) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Verjaardag:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($row = mysql_fetch_array($result))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$row['login']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }

                          $querybis="SELECT titre FROM agenda WHERE date='$the_day/$this_month/$this_year' ORDER BY id";
                          $resultbis=mysql_query($querybis) or die(mysql_error());
                             if (mysql_num_rows($resultbis) >= 1)
                             {

                              echo "<font style=\"sidered\" style=\"font-size:90%;\">Activiteiten:</font>";
                                     echo "<br><table padding=\"0\" spacing=\"0\" style=\"margin-left: 2px; line-height: 60% ;\">";
                                     while ($rowbis = mysql_fetch_array($resultbis))
                                            {

                                                echo "<tr><td><font style=\"color: black; font-size:90%;\">&raquo; ".$rowbis['titre']."</font></td></tr>";
                                            }

                                     echo "</table>";

                              }

                          echo "</td>";
                        echo "</tr>";
                        $the_day++;
                     }

                 else {
                         $the_day = " ";
                         echo "<td valign=\"top\" bgcolor=\"#DFDFDF\"></td>";
                         echo "</tr>";
                     }




          $week_num++;
          }


    echo "</table>";
    echo "</td></tr>";
    echo "</table>";
    ?>

<br>
</center>
</body>
</html>
<?>
Gewijzigd op 16/07/2014 19:07:46 door Jurgen de Brouwer
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:32:40
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/07/2014 19:32:39
Quote Anchor link
Het makkelijkste is om een datumtekst te veranderen is het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$datum
= new DateTime('2010-01-01');
echo $datum->format('d-m-Y'); // voor alle geldige karakters zie: http://php.net/manual/en/function.date.php
?>


Je post hier 464 regels code en zegt er niet bij waar je problemen zitten. Geef dus nog even aan waar we moeten kijken in de code.
 
Jurgen de Brouwer

Jurgen de Brouwer

16/07/2014 19:43:45
Quote Anchor link
Het navigatie probleem zit volgens mij hier.
Want hij post bv 7 ipv 07
Maar ik kan er niet van maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
  $this_month
= date("m");
    $this_year = date("Y");
}


        $arraymonth = array(
 "Januari",
 "Februari",
 "Maart",
 "April",
 "Mei",
 "Juni",
 "Juli",
 "Augustus",
 "September",
 "Oktober",
 "November",
 "December"
 );

    $month_name = $arraymonth[$this_month-1];
    /* Navigation */
    $last_month = $this_month - 01;
    $next_month = $this_month + 01;
    

    echo "<center>";
    echo "<table width=\"800\"><tr><td align=\"left\" width=\"200\">\n";
    echo "<a href=\"agenda.php?thismonth=$last_month&thisyear=$this_year\" style=\"color:#0D4E95; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;\"><b>&laquo; Vorige</b></a>";
    echo "</td><td align=\"center\" width=\"400\">";
    echo "<h1>$month_name $this_year</h1>";
    echo "</td><td align=\"right\" width=\"200\">";
    echo "<a href=\"agenda.php?thismonth=$next_month&thisyear=$this_year\" style=\"color:#0D4E95; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;\"><b>Volgende &raquo;</b></a>";
    echo "</td></tr></table>";
    echo "</center>";


?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/07/2014 19:52:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// hier ga je met de waardes rekenen waardoor PHP de tekst '01' zal omzetten naar het getal 1 en dus raak je altijd je voorloop nul kwijt.
$last_month = $this_month - 01;
$next_month = $this_month + 01;

// Maar met str_pad() kun je weer voorloop-nullen genereren. Verander bovenstaande regels dus voor deze
$last_month = str_pad($this_month -1, 2, '0', STR_PAD_LEFT);
$next_month = str_pad($this_month +1, 2, '0', STR_PAD_LEFT);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

16/07/2014 19:54:21
Quote Anchor link
Jurgen de Brouwer op 16/07/2014 19:07:10:
Nu wil de datum naar 01-01-2001 hebben want mijn database is zo ingericht.


Dan ben je dus fout begonnen.

Een datum is DATE of DATETIME.
Zoals je het nu hebt kun je nooit sorteren en de vele datumfunctions niet gebruiken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/07/2014 19:54:52
Quote Anchor link
Volgens mij werkt je code dan nog niet echt goed want dan kun je na maand 12 gewoon naar maand 13,14,15 enz
En andersom ook: van maand 1 naar maand 0, -1, -2 enz.
 
Jurgen de Brouwer

Jurgen de Brouwer

16/07/2014 19:57:52
Quote Anchor link
The San: Ik bedoel natuurlijk 2001-01-01 want anders werkt het date niet in mysql

Frank:
Dit word al opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php>
if($_GET['thismonth'] != "" and $_GET['thisyear'] != "") {

    $this_month = $_GET['thismonth'];
    $this_year = $_GET['thisyear'];

    if ($this_month == 13) {
        $this_month = 01;
        $this_year = $this_year + 1;
    }
    elseif ($this_month == 0)
        {
        $this_month = 12;
        $this_year = $this_year - 1;
        }
    else
        {
        $this_month = $this_month;
        }
}
else {
    $this_month = date("m");
    $this_year = date("Y");
}
?>
 
Erwin H

Erwin H

16/07/2014 19:59:17
Quote Anchor link
Jurgen de Brouwer op 16/07/2014 19:07:10:
Nu wil de datum naar 01-01-2001 hebben want mijn database is zo ingericht.

Wil je daarmee zeggen dat je een datum opslaat in de database als string? Dan zou ik heel erg snel opnieuw beginnen als ik jou was. Elk database systeem (MySQL ook) heeft speciale datatypes om datums in op te slaan en die zijn er niet voor niets. Zo kan je er tenminste correct mee sorteren, selecteren, berekenen etc. Sla je het op als string dan kan je al dat soort acties genoegelijk vaarwel zeggen.

Edit: te lang open laten staan, was inmiddels al aangekaart door anderen....
Gewijzigd op 16/07/2014 19:59:53 door Erwin H
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/07/2014 19:59:18
Quote Anchor link
- SanThe - op 16/07/2014 19:54:21:
Dan ben je dus fout begonnen.


Of een fout script gekopieerd.

Het handigste is inderdaad om gewoon met het object DateTime te werken en daarmee dus ook te gaan rekenen met datums: http://php.net/manual/en/class.datetime.php

Let vooral op de functies
add()
sub()
format()
 
Victor G

Victor G

16/07/2014 20:05:30
Quote Anchor link
Ik heb ooit zelf een kalender gemaakt, ik wou het nog implementeren met MySQL maar het was later niet nodig. Er zit wel WAT voor in, maar dat was meer test. Er worden bv al urls gemaakt e.d. maar ik doe er verder nog niks mee.

Kijk eens of je hier wat aan hebt: klik
Gewijzigd op 16/07/2014 20:06:16 door Victor G
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.