Kalender script met beperkte ingave

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin W

Kevin W

31/01/2014 18:41:35
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een reservatie pagina gemaakt zodat de mensen dit kunnen invullen en doorsturen zodat de reservatie kan gepland worden maar nu stuit ik op een probleem.

ik zou willen dat de mensen een bepaalde melding krijgen als ze proberen te reserveren tussen 17u en 21u van de huidige dag voor deze dag zelf nog. Er zou niet meer mogen gereserveerd worden voor vandaag tussen 17u en 21u.

Ik hoop dat ik het duidelijk uitleg....

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:22:34
 
- Mark -

- Mark -

31/01/2014 18:52:54
Quote Anchor link
Daar hebben we de date functie voor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
        
    if(date('j') == $_POST['dag'] and date('G') >= 17 and date('G') <= 21){

        echo 'Melding weergeven.';
    }


?>
 
Erwin H

Erwin H

31/01/2014 19:01:36
Quote Anchor link
Dus als ik voor 18u op 31 maart 2027 probeer te reserveren krijg ik ook de melding? Handig!

Uiteraard wel dag, maand en jaar checken!
Gewijzigd op 31/01/2014 19:01:54 door Erwin H
 
Kevin W

Kevin W

31/01/2014 22:15:59
Quote Anchor link
hey, ik heb het scrip geprobeerd maar het geeft geen melding.

Toevoeging op 31/01/2014 22:40:25:

ik heb de code in mijn mailscript gezet maar het geeft nog steeds geen melding

Toevoeging op 01/02/2014 16:21:34:

Waar dien ik die code te zetten? in mijn reservatie pagina of mijn mail formulier?
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 20:50:45
Quote Anchor link
Niemand die hulp kan bieden?
 
Christian k

christian k

08/02/2014 21:06:59
Quote Anchor link
Moet and niet && zijn?
Of is dat een domme opmerking
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 21:08:31
Quote Anchor link
Je wilt toch valideren? In je fomulier dus.

Laat eens wat relevante code zien. Dan kunnen we meer over de implementatie zeggen.
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 21:34:51
Quote Anchor link
Van wat wilt u code zien? Is dit goed?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=thankyou1b5nl.php" />
<title>Ital Pizza & Trattoria</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
  $name
=addslashes($_POST['name']);
  $email=addslashes($_POST['email']);
  $comments=addslashes($_POST['message']);
  $personenSelect=addslashes($_POST['personen']);
  $timeSelect=addslashes($_POST['time']);
  $telefoonTextfield=addslashes($_POST['telefoon']);
  $dateTextfield=addslashes($_POST['dateTextfield']);
  

 // you can specify which email you want your contact form to be emailed to here

  $toemail = "";
  $subject = "";

  $headers = "MIME-Version: 1.0\n"
            ."From: \"".$name."\" <".$email.">\n"
            ."Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";

  $body = "Naam: <strong>".$name."</strong><br><br>\n"
            ."Email: ".$email."<br><br>\n"            
            ."Er is een reservatie voor <strong>".$personenSelect."</strong><br>\n"
            ."om <strong>".$timeSelect."</strong>.<br><br>\n"
            ."U kan deze persoon bereiken op het nummer:<br>\n<strong>".$telefoonTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Datum: <strong>".$dateTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Boodschap:<br>\n"
            ."<strong>".$comments."</strong><br><br>\n";


  if (!ereg("^[a-zA-Z0-9_]+@[a-zA-Z0-9\-]+\.[a-zA-Z0-9\-\.]+$", $email))
  {

    echo "Dat is geen geldig e-mailadres.  Ga terug naar de"
           ." vorige pagina en probeer het opnieuw.";
    exit;
    
  }


  if(isset($_POST['personen']))
{

    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['time']))
{

    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['dateTextfield']))
{

    //afhandelen
}


    mail($toemail, $subject, $body, $headers);
    //echo "Dank u voor uw ingave.<br>Wij bevestigen uw ingave zo snel mogelijk.";
?>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 21:42:03
Quote Anchor link
Kan je het tussen [code]-tags zetten voor de leesbaarheid op het forum, door je bericht te bewerken?

En hoe heb je de datumcheck geïmplementeerd?
Gewijzigd op 08/02/2014 21:43:53 door - Ariën -
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 21:50:13
Quote Anchor link
Mijn excuses.
Tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
-tags zetten, hoe doe ik dat? Ik ben nieuw wat betreft PHP.

Ik heb de datepicker gevonden op internet via jquery. Ik eigenlijk gezocht tot ik de juiste heb gevonden.....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 21:55:49
Quote Anchor link
[code] en [/code] gebruiken om je code heen. Je kan de datepicker uit jQueryUI gebruiken, maar serverside controld in PHP blijft altijd nodig.
Gewijzigd op 08/02/2014 21:58:17 door - Ariën -
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 21:56:55
Quote Anchor link
zal ik doen.

Toevoeging op 08/02/2014 22:00:16:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=thankyou1b5nl.php" />
<title>Ital Pizza & Trattoria</title>
</head>

<body>
<?php
  $name
=addslashes($_POST['name']);
  $email=addslashes($_POST['email']);
  $comments=addslashes($_POST['message']);
  $personenSelect=addslashes($_POST['personen']);
  $timeSelect=addslashes($_POST['time']);
  $telefoonTextfield=addslashes($_POST['telefoon']);
  $dateTextfield=addslashes($_POST['dateTextfield']);
  

 // you can specify which email you want your contact form to be emailed to here

  $toemail = "";
  $subject = "";

  $headers = "MIME-Version: 1.0\n"
            ."From: \"".$name."\" <".$email.">\n"
            ."Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";

  $body = "Naam: <strong>".$name."</strong><br><br>\n"
            ."Email: ".$email."<br><br>\n"            
            ."Er is een reservatie voor <strong>".$personenSelect."</strong><br>\n"
            ."om <strong>".$timeSelect."</strong>.<br><br>\n"
            ."U kan deze persoon bereiken op het nummer:<br>\n<strong>".$telefoonTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Datum: <strong>".$dateTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Boodschap:<br>\n"
            ."<strong>".$comments."</strong><br><br>\n";


  if (!ereg("^[a-zA-Z0-9_]+@[a-zA-Z0-9\-]+\.[a-zA-Z0-9\-\.]+$", $email))
  {

    echo "Dat is geen geldig e-mailadres.  Ga terug naar de"
           ." vorige pagina en probeer het opnieuw.";
    exit;
    
  }


  if(isset($_POST['personen']))
{

    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['time']))
{

    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['dateTextfield']))
{

    //afhandelen
}


    mail($toemail, $subject, $body, $headers);
    //echo "Dank u voor uw ingave.<br>Wij bevestigen uw ingave zo snel mogelijk.";
?>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 22:02:45
Quote Anchor link
Hoe heb je Marks' script ingebouwd? Iets wat niet werkt is vast wel te verklaren.
Gewijzigd op 08/02/2014 22:04:07 door - Ariën -
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 22:09:02
Quote Anchor link
ik heb het per keer op verschillende plaatsen gezet en getest. echter zonder resultaat.



Toevoeging op 08/02/2014 22:11:43:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
$toemail = "";
  $subject = "";

  $headers = "MIME-Version: 1.0\n"
            ."From: \"".$name."\" <".$email.">\n"
            ."Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";

  $body = "Naam: <strong>".$name."</strong><br><br>\n"
            ."Email: ".$email."<br><br>\n"            
            ."Er is een reservatie voor <strong>".$personenSelect."</strong><br>\n"
            ."om <strong>".$timeSelect."</strong>.<br><br>\n"
            ."U kan deze persoon bereiken op het nummer:<br>\n<strong>".$telefoonTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Datum: <strong>".$dateTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Boodschap:<br>\n"
            ."<strong>".$comments."</strong><br><br>\n";


  if (!ereg("^[a-zA-Z0-9_]+@[a-zA-Z0-9\-]+\.[a-zA-Z0-9\-\.]+$", $email))
  {
    echo "Dat is geen geldig e-mailadres.  Ga terug naar de"
           ." vorige pagina en probeer het opnieuw.";
    exit;
    
  }

  if(isset($_POST['personen']))
{
    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['time']))
{
    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['dateTextfield']))
{
    //afhandelen
}

 if(date('j') == $_POST['dag'] and date('G') >= 17 and date('G') <= 23){

        echo 'Melding weergeven.';
        }



    mail($toemail, $subject, $body, $headers);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 22:26:34
Quote Anchor link
Kevin Willemse op 08/02/2014 22:09:02:
ik heb het per keer op verschillende plaatsen gezet en getest. echter zonder resultaat.


Lukraak wat proberen helpt niet vaak. Je moet wel weten wat je precies doet hè?
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 22:28:39
Quote Anchor link
Daarom vraag ik hulp. Al doende leert men maar als het niet lukt vanuit mezelf twijfel ik ook niet om hulp te vragen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 22:32:34
Quote Anchor link
Heb je al een formulierveld met de naam dag?
En gebruik eens:

echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 22:35:48
Quote Anchor link
ik heb geen formulierveld met de naam dag?
Bij mij is het "dateTextfield" en dat had ik ook veranderd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="dateTextfield" type="text" id="popupDatepicker" size="10">
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 22:39:31
Quote Anchor link
Voeg mijn code eens toe. Dan weten we wat de inhoud van je formulier bevat.

Kijk ook eens naar de checkdate() functie van PHP.
Gewijzigd op 08/02/2014 22:41:33 door - Ariën -
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 22:41:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
  $headers = "MIME-Version: 1.0\n"
            ."From: \"".$name."\" <".$email.">\n"
            ."Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";

  $body = "Naam: <strong>".$name."</strong><br><br>\n"
            ."Email: ".$email."<br><br>\n"            
            ."Er is een reservatie voor <strong>".$personenSelect."</strong><br>\n"
            ."om <strong>".$timeSelect."</strong>.<br><br>\n"
            ."U kan deze persoon bereiken op het nummer:<br>\n<strong>".$telefoonTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Datum: <strong>".$dateTextfield."</strong><br><br>\n"
            ."Boodschap:<br>\n"
            ."<strong>".$comments."</strong><br><br>\n";


  if (!ereg("^[a-zA-Z0-9_]+@[a-zA-Z0-9\-]+\.[a-zA-Z0-9\-\.]+$", $email))
  {
    echo "Dat is geen geldig e-mailadres.  Ga terug naar de"
           ." vorige pagina en probeer het opnieuw.";
    exit;
    
  }

  if(isset($_POST['personen']))
{
    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['time']))
{
    //afhandelen
}
  if(isset($_POST['dateTextfield']))
{
    //afhandelen
}

 if(date('j') == $_POST['dateTextfield'] and date('G') >= 17 and date('G') <= 23){

        echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
        }



    mail($toemail, $subject, $body, $headers);
    //echo "Dank u voor uw ingave.<br>Wij bevestigen uw ingave zo snel mogelijk.";


Toevoeging op 08/02/2014 22:42:28:

Ik heb het geprobeerd maar hij geeft geen foutmelding.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 22:44:44
Quote Anchor link
Gewoon buiten die if-statement plaatsen.
En kijk eens naar php.net/checkdate. Daar heb je meer aan. Lijkt me.
Ze vullen toch een datum in, en geen dag-nummer?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.