Kalender script met beperkte ingave

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Kevin W

Kevin W

08/02/2014 22:50:00
Quote Anchor link
ik had een thankyou page waar ik direct na het versturen naar toe werd gebracht en nadat ik deze had ontkoppeld kreeg ik een array met de door mij ingevulde gegevens.

Ze klikken een datum aan en die komt als volgt: 08/02/2014

Toevoeging op 08/02/2014 22:52:00:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Array
(
    [name] => kevin
    [email] => [email protected]
    [telefoon] => 0111111
    [personen] => 2
    [dateTextfield] => 08/02/2014
    [time] => 18:15
    [message] =>
    [submit] => Verzenden
)
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 21:30:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 22:54:19
Quote Anchor link
Dan moet je die dateTextfield met PHP's explode() fuctie splitsen op de / en dan kan je deze 3 waardes in checkdate() gebruiken. Lees de uitleg van beide functies maar eens op php.net/explode en /checkdate.

Ook explode() voor 'time' gebruiken om het uur eruit te splitsen.
Gewijzigd op 08/02/2014 22:56:36 door - Ariën -
 
Kevin W

Kevin W

08/02/2014 22:55:30
Quote Anchor link
Ok,zal ik doen.Alvast bedankt voor de hulp tot hiertoe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 22:57:17
Quote Anchor link
Graag gedaan. Succes...
Als je verder nog vragen hebt horen we het graag.
 
D B

D B

08/02/2014 23:12:31
Quote Anchor link
Is het hierin niet makkelijker om met javascript te werken?

Volgens mij kun je dan namelijk meteen een alert () op het scherm geven met de tekst die jij wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 23:17:38
Quote Anchor link
Ik zou JavaScript én PHP gebruiken. En alert's zijn niet echt gewenst meer tegenwoordig. Realtime controles werken veel makkelijker.
 
D B

D B

08/02/2014 23:22:44
Quote Anchor link
Ok, de alert heb je gelijk in. Maar dit kan ook zonder 'popupje', gewoon dmv tekst. Ik zou eens kijken naar een functie met tijd/datum vergelijk in Javascript.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2014 23:24:36
Quote Anchor link
Met de jQueryUI-datepicker heb je al validatie van je datum.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2014 12:56:14
Quote Anchor link
Heb het idee dat je script overigens niet logisch is opgebouwd.
Zonder te controleren of een formulier verzonden is begin je met het aanmaken van een hele zooi variabelen gebaseerd op $_POST-variabelen. Waarom?
Vervolgens gebruik je ereg. Dat is oud en vervallen. Kijk naar preg_match.
Daarna ga je nog eens controleren op een aantal $_POST variabelen met isset.
Ik zou beginnen met controleren en daarna pas, als alles akkoord is, overgaan tot het versturen van e-mail.
De kans dat je headers overigens onvolledig zijn, is vrij groot. Gebruik om het jezelf makkelijk(er) te maken swiftmailer of phpmailer.
 
Kevin W

Kevin W

09/02/2014 14:07:48
Quote Anchor link
Ik zeg het, ik ben een echte leek betreffende PHP die wilt bijleren. Ik heb dit script eerlijk gezegd gevonden op het net en een aantal zaken bijgevoegd en veranderd.

Toch krijg ik alle ingevulde informatie netjes door via mail.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2014 14:14:09
Quote Anchor link
Maar het kan zeker geen kwaad om de logica te verbeteren. Zo houd je ook overzicht, en kan je het later makkelijker uitbreiden.

Misschien eens aan een PHPtutorial beginnen?
 
Kevin W

Kevin W

09/02/2014 14:16:52
Quote Anchor link
Als ik kan verbeteren dan zal ik dat ook doen. Daarom dat ik op dit forum ben om zaken te leren. Ik ben blij dat er mensen zijn zoals jullie die andere mensen erbij willen helpen.

Welke tutorial raad u aan om mee te beginnen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2014 14:20:36
Quote Anchor link
Kijk eens op www.phptuts.nl en bestudeer de PHP Beginners-tutorial eens. En oefen eens met wat scripts.
 
Kevin W

Kevin W

09/02/2014 14:21:09
Quote Anchor link
Zal ik zeker doen. Nogmaals bedankt iedereen.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.