Kan maar 1 row lezen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:13:28
Quote Anchor link
Hey mensen,

ik ben bezig met een activation email code.

bijna alles werkt.
1 account kan ik activeren.
maar als een ander account aanmaak. kan ik hem niet activeren hij zegt dan dat ie de email niet kan vinden en de activationcode niet kan vinde. maar dat kan hij wel bijn mijn 1e account en mijn 2e account.
waarom niet???

Hopelijk kunnen jullie helpen.


activate.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if (isset($_GET['succes']) == true && empty($_GET['succes']) == true) {
    echo '<h2>Thanks, we\'ve activated you\'re account...</h2>';
    echo '<p>And you\'re free to log in.</p>';
}
else if (isset($_GET['email'], $_GET['email_code']) == true) {
    $email      = trim($_GET['email']);
    $email_code = trim($_GET['email_code']);
    
    if (email_exists($email) == false) {
        $errors[] = 'Oops, something went wrong, and we couldn\'t find that email!';
    }
else if (activate($email, $email_code) == false) {
        $errors[] = 'We had some problems to activate you\'re account.';
    }

    
    if (empty($errors) == false) {
        echo '<h2>Oops...</h2>';
        echo output_errors($errors);
    }
else {
        header("Location: activate.php?succes");
    }
}
else {
    header("Location: index.php");
    exit();
}

?>


user.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
function activate($email, $email_code) {
    $email = mysql_real_escape_string($email);
    $email_code = mysql_real_escape_string($email_code);
    
    $query = mysql_result(mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '$email' AND email_code = '$email_code' AND active = 0"), 0);
    if ($query == 1) {
        mysql_query("UPDATE users SET active = 1 WHERE email = '$email'");
        return true;
    }
else {
        return false;
        echo $register_data['email'];
    }
}
function
register_user($register_data){
    array_walk($register_data, 'array_sanitize');
    $register_data['password'] = md5($register_data['password']);
    
    $fields = implode(', ', array_keys($register_data));
    $data = '\'' . implode('\', \'', $register_data) . '\'';
    
    mysql_query("INSERT INTO users ($fields) VALUES ($data)");
    
    mail($register_data['email'], 'M-Tutorial - Activation code!', "Hello " . $register_data['first_name'] . ",\n\nThanks for that you registerd on our website.\n\nTo activate you're account please click the link below.\n\nActivation code: http://localhost/tutorial/activate.php?email=" . $register_data['email'] . "&email_code=" . $register_data['email_code'] . "\n\nWe all thank you and wish you much enjoy to our website. Kind regards from the MTUT Crew.", 'From: [email protected]');
}
function
email_exists($email) {
    $email = sanitize($email);
    
    $query = mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '$email'");
    if (mysql_num_rows($query) == 0) {
        
    }
else {
        return (mysql_result($query, 0) == 1) ? true : false;
    }
}

?>


register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (isset($_GET['succes']) && empty($_GET['succes'])) {
    echo 'You\'ve been registerd succesfully.<br>Please activate you\'re account to log in on our website.';
}
else {
    if (empty($errors) == false) {
        echo output_errors($errors);
    }
else if (empty($_POST) == false && empty($errors) == true) {
        $register_data = array(
            'username' => $_POST['username'],
            'password' => $_POST['password'],
            'first_name' => $_POST['first_name'],
            'last_name' => $_POST['last_name'],
            'email_code' => md5($_POST['username'] + microtime()),
            'email' => $_POST['email']
        );

        register_user($register_data);
        header("Location: register.php?succes");
        exit();
    }

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function email($to, $subject, $header) {
    mail($to, $subject, $body, 'From: [email protected]');
}

?>


Ik geef alleen de stukjes code mee de van belang zijn.!!.

En jaja ik doe het nog met mysql. dat is omdat ze het zo in de tutorial doen maar als het zover is verander ik het naar mysqli_... en ik gebruik ook nu nog even md5() om te hashen.
Gewijzigd op 25/06/2014 15:14:17 door Mathieu Posthumus
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 08:41:53
 
Erwin H

Erwin H

25/06/2014 15:20:07
Quote Anchor link
Volgens mij zit hier de fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return (mysql_result($query, 0) == 1) ? true : false;
?>

Wat je hier doet is testen of de waarde van de eerste kolom van de eerste rij gelijk is aan 1. Dat klopt dus alleen voor de gebruiker met id 1. Voor alle andere gebruikers klopt dat niet en dus kan je andere gebruikers nooit activeren.
Als je dit uit een tutorial hebt dan moet je die of weggooien.... of beter overtikken. Ik kan me niet voorstellen dat dit er zo in staat.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:23:30
Quote Anchor link
ik kan de video wel sturen maar moet ik dat dan veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return (mysql_result($query, 0) >= 1) ? true : false;
?>
 
Gerhard l

gerhard l

25/06/2014 15:29:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
function email_exists($email) {
    
  $query = mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '".mysql_real_escape_string($email)."'");
  if($query !== false){
    if (mysql_num_rows($query) == 1) {
      return true;
    }
  }

  return false;    
}

?>
Gewijzigd op 25/06/2014 15:31:22 door gerhard l
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:30:07
Quote Anchor link
Oke ik ga het even proberen dankje:)
 
Erwin H

Erwin H

25/06/2014 15:30:18
Quote Anchor link
Weet waar je me bezig bent (dat kan ik bijna bij elk topic hier wel zetten).
Je wilt helemaal niet weten wat de waarde is van die kolom, daar kan je namelijk helemaal niets mee. Wat mij betreft is die hele regel vreemd. Het enige wat je namelijk op dat moment kunt doen is testen of je een rij terug krijgt of niet (en dat doe je al in de eerdere conditie). Wat deze regel nog test is mij volkomen onduidelijk. Persoonlijk zou ik die hele else weggooien en alleen testen of er een rij terugkomt -> true, of dat er geen rij terug komt -> false.

Edit:
en dan kom je dus op wat Gerhard poste


Als dit zo in de tutorial staat dan weet je wat je er wat mij betreft mee kunt doen....
Gewijzigd op 25/06/2014 15:31:23 door Erwin H
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:31:21
Quote Anchor link
Yes het werkt naja ik had dan die ik had gezegt. dat >= 1 werkt ook maar toch bedankt.:)
 
Gerhard l

gerhard l

25/06/2014 15:36:33
Quote Anchor link
Ik snap je laatste reactie niet helemaal, maar het moet gewoon == 1 zijn, ik denk niet dat je meerdere gebruikers op 1 emailadres hebt.
Maar fijn dat het werkt. Lees Erwin zijn reactie wel goed, over de werking van mijn stukje code en als die oude code inderdaad zo in je tutorial staat, kan je misschien beter een andere zoeken.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/06/2014 15:42:13
Quote Anchor link
Zou gaan debuggen.
Plaats hier en daar een controle om te kijken/controleren of het script wel die stappen zet die jij denkt. Kom je er vanzelf achter waar het fout gaat.

Mathieu Posthumus op 25/06/2014 15:13:28:
activate.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_GET['succes']) == true && empty($_GET['succes']) == true) {
?>

Wat is hier de bedoeling? Eerst controleren of $_GET['succes'] bestaat en dan controleren of die leeg is?
Mathieu Posthumus op 25/06/2014 15:13:28:
user.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function activate($email, $email_code) {
    $email = mysql_real_escape_string($email);
    $email_code = mysql_real_escape_string($email_code);
    
    $query = mysql_result(mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '$email' AND email_code = '$email_code' AND active = 0"), 0);
    if ($query == 1) {
        mysql_query("UPDATE users SET active = 1 WHERE email = '$email'");
        return true;
    }
else {
        return false;
        echo $register_data['email'];
    }
}

?>

Misschien goed om code over meerdere regels uit te schrijven en dan te gaan debuggen.
Hoe ziet je SELECT-query er uit? Klopt dat met wat je verwacht?
Lukt de query ook daadwekelijk?
Wordt de update-query succesvol uitgevoerd?
Kun je eerst een return in een functie geven en daarna nog een echo?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.