kleine B-day reminder maken...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marije

Marije

07/08/2006 21:11:00
Quote Anchor link
Hoi mensen,

ik wil op mijn website een kleine remimber maken van verjaardagen.. in een klein boxje rechtsbovenin de pagina moeten bijv 6 mensen komen te staan die binnenkort jarig zijn. Kan iemand mij vertellen hoe ik de data zo kan sorteren dat hij weet welke datum het is en dus aankomende 5 verjaardagen laat zien?

Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben....

groetjes!
Marije
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 04:32:37
 
Jelle -

Jelle -

07/08/2006 21:25:00
Quote Anchor link
Moeten we eerst weten hoe jij het opslaat in de database
 
Marije

Marije

07/08/2006 21:26:00
Quote Anchor link
3 velden... ID NAME en DATUM (0000-00-00)

bijvoorbeeld id=1 name=Jan Jansen date=1970-02-10
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

07/08/2006 21:32:00
Quote Anchor link
SELECT id, naam, DATE_FORMAT(datum,'%d-%m-%Y')
FROM tabel
WHERE datum > CURRENT_DATE()
LIMIT 0,6;

Ik denk dat dit al voldoende is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2006 21:32:00
Quote Anchor link
Edit:

Nee, dat klopt niet. Het gaat namelijk om hun geboortedatum
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Marije

Marije

07/08/2006 21:37:00
Quote Anchor link
willem-jan? ik heb je code ingevoerd en het lijkt te werken.. maar wat doet het stukje code? laat hij alleen de nieuwste 6 zien? of?
 
Marije

Marije

07/08/2006 21:38:00
Quote Anchor link
oh darn je hebt gelijk....
hij moet dus alleen naar de maand en dag kijken...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2006 21:39:00
Quote Anchor link
@Marije: ik neem aan dat je de geboortedatum van de personen in je tabel hebt staan?
 
Frank -

Frank -

07/08/2006 21:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
WHERE
  MONTH(datum) > MONTH(CURDATE())
AND
  DAYOFMONTH(datum) > DAYOFMONTH(CURDATE())

Deze WHERE ziet er wat beter uit. Er zullen namelijk weinig bezoekers zijn met een geboortedatum in de toekomst...

Edit: van de = even een > gemaakt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2006 21:39:00
Quote Anchor link
Marije:
oh darn je hebt gelijk....
hij moet dus alleen naar de maand en dag kijken...

Precies! Ik ben al voor je bezig, moment...
 
Frank -

Frank -

07/08/2006 21:41:00
Quote Anchor link
Hó Jan! Stop maar! Er staat al iets dat in de juiste richting gaat.
 
Marije

Marije

07/08/2006 21:42:00
Quote Anchor link
:) ik ben benieuwd
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2006 21:42:00
Quote Anchor link
@ Frank: die klopt ook niet, want iemand kan deze maand nog jarig worden.

Edit:

En stel dat het vandaag 31 maart is?


Volgens mij moet hij zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    name,
    CONCAT(YEAR(CURDATE()), DATE_FORMAT(datum, '-%m-%d')) AS verjaardag
FROM tabel
WHERE
    CONCAT(YEAR(CURDATE()), DATE_FORMAT(datum, '-%m-%d')) > CURDATE()
ORDER BY verjaardag ASC
LIMIT 6
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

07/08/2006 21:45:00
Quote Anchor link
Ik was weer lekker wakker iid :) Je kan alleen jarig zijn in de toekomst op je geboortedag :s
Als je dan op schrikkeldag jarig ben, ben je voorlopig echt nog niet jarig :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2006 21:50:00
Quote Anchor link
Frank:
Hó Jan! Stop maar! Er staat al iets dat in de juiste richting gaat.

Aanvulling: stel, ik ben op 3 april geboren, en vandaag is het 31 maart. Dan kun je niet stellen dat de maand groter moet zijn dan mijn geboortemaand EN dat de dag groter moet zijn dan mijn geboortedag. Vandaar mijn iets ingewikkelder oplossing. Maar hij werkt :-) (Lokaal getest)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Frank -

Frank -

07/08/2006 21:57:00
Quote Anchor link
@Jan: Je hebt volkomen gelijk! Ik had even niet aan die dagen van de maand gedacht... Neem het dagnummer van het jaar en dit probleem is ook weer opgelost! DAYOFYEAR() is je beste vriend.

(wat ben ik toch blij met de handleiding)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2006 21:59:00
Quote Anchor link
@Frank: ja, da's ook een goeie oplossing!
Edit:

Ehh, Marije, snap je het nog?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Frank -

Frank -

07/08/2006 22:06:00
Quote Anchor link
Ik denk dat dit hem moet worden, deze is ook schrikkeljaar-proof. Personen geboren op 29 februari krijgen dan 1 maart als verjaardag aangewezen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    name,
    CONCAT(YEAR(CURDATE()), DATE_FORMAT(datum, '-%m-%d')) AS verjaardag
FROM tabel
WHERE
    DAYOFYEAR(CONCAT(YEAR(CURDATE()), DATE_FORMAT(datum, '-%m-%d'))) > DAYOFYEAR(CURDATE())
ORDER BY verjaardag ASC
LIMIT 6
 
Marije

Marije

07/08/2006 22:06:00
Quote Anchor link
ja sorry ik kon even niet op de website komen (raar) maar ik heb het erin gezet en volgens mij werkt het.
Ik heb direct even getest en klopt het dat hij vanaf volgend jaar niet meer weergeeft dus de geboortedatum 1978-01-01 geeft hij niet weer? Komt dat over een maand ofzo?

in ieder geval al super bedankt Jan!

Marije
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/08/2006 22:10:00
Quote Anchor link
Hmm.. leuk idee, zo ff combineren met dit :P.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2006 22:17:00
Quote Anchor link
@ Frank: toch nog even een kleine opmerking:
29 feb 2004 geeft hetzelfde dagnummer als 1 maart 2005. Is het dan niet beter om gewoon het geboortejaar uit het veld met de geboortedatum te trekken (zoals in mijn eerdere voorbeeld) en daar het huidige jaar voor in te vullen? Dan kan MySQL gewoon twee waarden van het type DATE vergelijken en gaat het altijd goed, lijkt me?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.