komma niet escapen, wel beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 16:03:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Misschien dat het een beetje vreemde topicnaam is, maar het is niet makkelijk in een kleine zin uit te leggen ;-).
Ik heb een stukje waarin ik een bericht post, hij word zo ver mogelijk beveiligd.
Nu heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ReactieBericht
= mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(eregi_replace('[^ ]{255,}', '...', trim($_POST['Bericht'])))));
?>

Maar hoe kan ik er voor zorgen dat het wél veilig blijft maar dat ik ook een hoge komma voor bijvoorbeeld een woord "foto's" kan invoeren zonder dat deze ge-escaped word met een slash?
Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:17:01
 
Paul K

Paul K

28/12/2006 16:37:00
Quote Anchor link
Daarna dat rare wat je krijgt weer terug veranderen?
evt met str_replace......
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 16:39:00
Quote Anchor link
Volgens mij maak je hem juist daarmee ook weer minder veilig?
Ik heb het idee dat als je dat doet dat je hem dus eerst veilig maakt en dan met jou ideetje hem weer onveilig maakt?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

28/12/2006 16:50:00
Quote Anchor link
waarom zou je willen dat deze niet ge'escaped word? dan word het namelijk een beetje onveilig als je ' niet laat escapen..
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:02:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei Terence, maar als ik een bericht post bijvoorbeeld:
Quote:
He leuke site,
waar heb je die foto's vandaan?
Groet

dan krijg ik als output:
Quote:
He leuke site,
Dan krijg ik dus foto\'s
Groet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:04:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ReactieBericht
= mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(eregi_replace('[^ ]{255,}', '...', trim($_POST['Bericht'])))));
?>
Waar ben je in vredesnaam mee bezig? Met zo veel functies in 1 regel, zie je door de bomen het bos niet meer en gaat het gegarandeerd fout.

Ik snap bv. al niet wat nl2br en htmlspecialchars in deze regel code doen. Deze functies gebruik je wanneer je output in html-formaat naar het scherm toestuurt. Dat zal dus nooit en te nimmer i.c.m. mysql_real_escape_string voorkomen, die gebruik je om data naar de database te sturen. Een grote tegenstrijdigheid dus.
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Luke Banning schreef op 28.12.2006 17:02:
Zoals ik al zei Terence, maar als ik een bericht post bijvoorbeeld:
Quote:
He leuke site,
waar heb je die foto's vandaan?
Groet

dan krijg ik als output:
Quote:
He leuke site,
Dan krijg ik dus foto\'s
Groet
Ja, en? Dat is toch ook de bedoeling? Of wil je dat jouw query in het honderd loopt?

Ik heb van Jan Koehoorn de volgende functie eens gekregen om data op de juiste manier in een MySQL-database weg te schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?function quote_smart ($value) {
    if (get_magic_quotes_gpc ()) {
      $value = stripslashes($value);
    }
    if (version_compare (phpversion (),"4.3.0") == "-1") {
      return mysql_escape_string ($value);
    }
    else {
      return mysql_real_escape_string ($value);
    }
  }
?>
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Inderdaad is dat de bedoeling ja.
Maar als jij ergens een bericht plaatst wil jij dan \'s?
Doet die functie dan wel goed de output met die 's?
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Deze functie doet helemaal niets met output, je gebruikt hem wanneer je gegevens naar de database toestuurt. Niet wanneer je gegevens van de database retour krijgt.

En hoe die gegevens er uitzien, dat kun je zelf snel even testen.

Ps. Rommel die nu in jouw database staat, zal natuurlijk altijd rommel blijven... Tenzij je de boel gaat opschonen.
 
Bo az

Bo az

28/12/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Zoals Frank al terecht opmerkt hebben output en iets in de database zetten niks met elkaar te maken.

Als je iets in de database zet, doe je dat zoals de gebruiker het in geeft, dus geen nl2br en al helemaal geen htmlspecialchars, alleen mysql_real_escape_string om te zorgen dat je database niet in de soep loopt.

Als je de data er uit haalt kijk je wat je er mee wil, heb je lastige slashes -> strip_slashes()
Wil je geen html -> htmlentities () (gebruiik deze en niet htmlspecialchars!!)
etc
etc

Edit:
Op die manier kan je nog alle kanten op met je data zonder dat je dubbele bewerkingen hebt. Dat zou namelijk zonde zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Niek s

niek s

28/12/2006 17:24:00
Quote Anchor link
Luke, je moet bij de input dus mysql_real_escape_string() gebruiken.

Daarna, bij de query om het uit de database te halen, en je gaat het op het scherm zetten, gebruik je stripslashes()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
//voorbeeldje
$sql = "INSERT INTO tabel (veld) VALUES('".myqsl_real_escape_string($_POST['waarde'])."')"; // Insert gegevens
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); // Tsja, uitvoeren.. (alleen debug, anders mysql_error() weghalen)
$sql = "SELECT veld FROM tabel WHERE henk = 'annie'";  // Lees gegenves
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()) // Alleen debuggen, anders mysql_error() weghalen.
while($fetch = mysql_fetch_array($res)) { // Aangenomen dat er meerdere results zijn (anders kon de while() weg)
     echo "Het veld genaamd ' veld ' heeft dit als waarde:".stripslashes($fetch['veld'])."<br />"; // Gegevens outputten
}
?>


Typo's onder voorbehoud...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:26:00
Quote Anchor link
Ok allemaal :)
Ik ga aan het werk ;-)
Maar wat ik me dan nog afvraag is als je hem een stripslashes geef of ie dan nog steeds veilig is?
Maar alvast bedankt voor de kritiek, daar kunnen we wat mee ;-)
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Lees de functie nog eens goed door:
1) Als get_magic_quotes_gpc () TRUE is, strip dan de slashes.
2) Ga mysql_escape_string of mysql_real_escape_string toepassen.

Kortom, er wordt altijd geescaped en wel zo dat je later geen last hebt van slashes in de output. mysql_escape_string of mysql_real_escape_string wordt namelijk gebruikt en niet een onbetrouwbare functie van PHP (magic_quotes).
 
Niek s

niek s

28/12/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Luke Banning schreef op 28.12.2006 17:26:
Ok allemaal :)
Ik ga aan het werk ;-)
Maar wat ik me dan nog afvraag is als je hem een stripslashes geef of ie dan nog steeds veilig is?
Maar alvast bedankt voor de kritiek, daar kunnen we wat mee ;-)


Tuurlijk is het veilig! Want dan ga je op dat moment niks in de database zetten, en kan er dus ook niks mis gaan.
Misschien dat mijn voorbeeldje hier boven wat duidelijkheid verschaft?
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:31:00
Quote Anchor link
Oke oke :)
Ja het is duidelijk, bedankt :)
Na een flink aantal keren extra doorlezen snap ik hem :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.