Korte OOP vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »
Michiel Elshout

Michiel Elshout

01/04/2011 11:59:21
Quote Anchor link
Hallo iedereen op dit forum,

ik ben nu reeds een aantal weken bezig met OOP PHP en moet zeggen dat het me zeer bevalt. Echter heb ik een vraag. Is het mogelijk om de standaard functies in PHP bv: de mysql_error() en de mysql_real_escape_string() te verkleinen. Als je het niet snapt, ik bedoel zo iets als dit:

$this->error ipv mysql_error();
$this->escape->$_POST['value'] ipv mysql_real_escape_string;

Is dit mogelijk? Zo ja is het efficiënter om het dan zo te doen of gewoon de standaard aanhouden?

Alvast bedankt,

Michiel
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:17:26
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

01/04/2011 12:13:50
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je nu precies wil en wat dit met OOP te maken heeft.

$this werkt alleen binnen een enkel object. Als je dus de volgende klasse hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
class Database
{
  $handler;

  public function __construct($host, $username, $password, $dbname)
  {
    $this->handler = pg_connect(sprintf("host=%s dbname=% user=% password=%", $host, $username, $password, $dbname);
    if(!$this->handler)
        throw new Exception('Kan geen verbinding maken');
  }

  public function query($query)
  {
    return new DatabaseResult(pg_query($this->handler, $query));
  }
}


Je ziet nu steeds $this terugkomen als er een waarde uit de klasse wordt aangeroepen. Als ik dan alleen een andere klasse heb, kan ik niet opeens $this->handler doen. Wat ik wel kan doen is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
class UserMapper
{
    private $db;
    public function __construct(Database $db)
    {
        $this->db = $db;
    }

    public function getUsers()
    {
      $result = $this->db->query("SELECT * FROM users;");
      $result->fetchAll();
    }
}


Zie ook dit artikel:
https://webdevils.nl/articles/4-relaties-in-object-ge-rienteerd-programmeren/
 
Michiel Elshout

Michiel Elshout

01/04/2011 13:01:33
Quote Anchor link
Dank voor je reactie :) Ik zal het eens bekijken. Maar ik zie wel dat dat de PDO kant op gaat, wat voor voordelen heeft PDO? Sneller, efficiënter etc?
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

01/04/2011 13:10:31
Quote Anchor link
PDO heeft eigenlijk geen enkel voordeel, maar als je met klassen en objecten werkt, is het handig om ook je database in een klasse te hebben. Die kan je dan eenvoudiger meegeven aan andere klassen. Daarbij scheid je op die manier de verantwoordelijkheden.

Overigens is het wel af te raden om nog gebruik te maken van mysql_*, want ik hoor steeds vaker dat deze niet meer ondersteund zal worden in volgende versies van PHP. Kijk dus ook eens naar MySQLi.
 
Michiel Elshout

Michiel Elshout

01/04/2011 13:15:54
Quote Anchor link
MySQli is opgeschreven. Ik ga daar me ook eens in verdiepen, thx voor de reactie. Mijn part kan deze op slot :)
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2011 16:17:19
Quote Anchor link
Ik zou voor PDO gaan i.p.v. MySQLi. Wat PDO voor anders bied te opzichte van MySQL:
- Werken met verschillende db types (bijv. SQLite)
- Werken met prepared statements (dan heb je geen mysql_real_escape_string meer nodig)
- Class style, waardoor het overzichtelijker is in OOP
- Transacties
- ...

En nog een ander punt waarom je over zou stappen op PDO of MySQLi: PHP6 gaat de standaard mysql_* functies niet meer als standaard aannemen, deze staan dan standaard uit.
Gewijzigd op 01/04/2011 16:17:32 door Wouter J
 

02/04/2011 09:55:52
Quote Anchor link
Wouter J op 01/04/2011 16:17:19:
(...)
En nog een ander punt waarom je over zou stappen op PDO of MySQLi: PHP6 gaat de standaard mysql_* functies niet meer als standaard aannemen, deze staan dan standaard uit.


Dit is niet waar. Mysql wordt gewoon nog in principe ondersteund in php versie zes. Maar ja, ze doen nu al zo lang over die nieuwe versie dat je eigenlijk niet op aan kan wat wel en niet komt. Door verschillende mensen zijn ook bijvoorbeeld verkeerde dingen verspreid (dat mysql verwijderd wordt).
Mysql wordt té veel gebruikt om hem zomaar eruit te slopen. Ook blijft die gewoon nog aanstaan.

Verder heeft mysqli soms geintjes die je liever niet wilt hebben, dat je opeens een query niet mag uitvoeren enzo. PDO is veel stabieler.

Verder is volgens mij dat jij je functies wilt chainen. Je moet dan gewoon return $this doen. Let wel op dat dit soms niet echt geheel nette OOP situaties oplevert.
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

02/04/2011 15:36:44
Quote Anchor link
Wouter J op 01/04/2011 16:17:19:
Ik zou voor PDO gaan i.p.v. MySQLi. Wat PDO voor anders bied te opzichte van MySQL:
- Werken met verschillende db types (bijv. SQLite)
- Werken met prepared statements (dan heb je geen mysql_real_escape_string meer nodig)
- Class style, waardoor het overzichtelijker is in OOP
- Transacties


Ik zal dit even punt voor punt ontkrachten:
1. Wat heb je eraan dat je meerdere database typen hebt. Hoe vaak wissel jij van database in je applicatie? Ik heb dat nog maar zelden meegemaakt en dan biedt PDO echt geen uitkomst, je zal namelijk nog steeds (bijna) al je queries aan moeten passen. Zeker als je van of naar MySQL wil migreren.
2. Prepared statements kunnen ook gewoon in MySQLi. Is een functionaliteit van je database, niet je library. Daarnaast zijn prepared statements vooral handig als je veel dezelfde select queries uit wil voeren met alleen een paar WHERE parameters anders. De database kan dan het query plan onthouden. SQL injection los je er nog niet 100% mee op, want het komt vaak genoeg voor dat er nog delen van een query gegenereerd worden door je applicatie en dat kan niet met prepared statements
3. MySQLi kan ook gewoon in klassen. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon zelf de methoden in een klasse gieten. Als laatste, waarom zou je altijd OOP gebruiken, niets mis met functioneel of procedureel programmeren.
4. Idem als voor 2. Het is een functionaliteit van je database. Je kan dat met elke library waarmee je queries uit kan voeren gewoon doen. Daarbij zijn er zover ik weet ook in MySQLi speciale methdoen om transactions te starten, te committen en te rollbacken.
5. Ga verder :)

Quote:
En nog een ander punt waarom je over zou stappen op PDO of MySQLi: PHP6 gaat de standaard mysql_* functies niet meer als standaard aannemen, deze staan dan standaard uit.

Het idee is dat de licensies voor de MySQL library niet bij PHP liggen, maar bij een derde partij. Het wordt dan ook niet meer standaard meegeleverd bij volgende PHP versies, want overigens niet inhoud dat je het niet meer kan gebruiken. De library is nog steeds te downloaden en te activeren. Iets wat veel hosting partijen wel zullen doen, als je überhaubt nog bij shared hosting zit en niet gewoon VPS draait.

Daarnaast heb ik pas ergens begrepen dat PHP 6 helemaal niet meer komt.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

02/04/2011 16:29:36
Quote Anchor link
Quote:
Als laatste, waarom zou je altijd OOP gebruiken, niets mis met functioneel of procedureel programmeren.


Programmeren hoort in grote systemen naar mijn mening gewoon OOP te zijn.
In de meeste programmeer talen kan je niet eens procedureel programmeren.
 

03/04/2011 10:46:42
Quote Anchor link
Mark Kazemier op 02/04/2011 15:36:44:
Wouter J op 01/04/2011 16:17:19:
Ik zou voor PDO gaan i.p.v. MySQLi. Wat PDO voor anders bied te opzichte van MySQL:
- Werken met verschillende db types (bijv. SQLite)
- Werken met prepared statements (dan heb je geen mysql_real_escape_string meer nodig)
- Class style, waardoor het overzichtelijker is in OOP
- Transacties


Ik zal dit even punt voor punt ontkrachten:
1. Wat heb je eraan dat je meerdere database typen hebt. Hoe vaak wissel jij van database in je applicatie? Ik heb dat nog maar zelden meegemaakt en dan biedt PDO echt geen uitkomst, je zal namelijk nog steeds (bijna) al je queries aan moeten passen. Zeker als je van of naar MySQL wil migreren.

Tenzij je natuurlijk iets wilt als bijvoorbeeld doctrine, dan is het toch wel makkelijk.
Als je weet wat de verschillen zijn tussen de verschillende engines dan is het geen probleem. Dan kan je veel beter pdo pakken. Onder andere omdat je dan dus veel beter OOP kan schrijven, want je kunt gewoon PDO klasses extenden e.d.
Mark Kazemier op 02/04/2011 15:36:44:
2. Prepared statements kunnen ook gewoon in MySQLi. Is een functionaliteit van je database, niet je library. Daarnaast zijn prepared statements vooral handig als je veel dezelfde select queries uit wil voeren met alleen een paar WHERE parameters anders. De database kan dan het query plan onthouden. SQL injection los je er nog niet 100% mee op, want het komt vaak genoeg voor dat er nog delen van een query gegenereerd worden door je applicatie en dat kan niet met prepared statements

Prepared statements met pdo is wel handiger dan met mysqli, pdo kan ook named prepared statements, wat niet met mysqli kan. Dynamisch gegenereerde queries hebben hier niks mee te maken. Als die verkeerd worden gemaakt, zullen ze ook gewoon bij mysql_* en PDO problemen opleveren.
Mark Kazemier op 02/04/2011 15:36:44:
3. MySQLi kan ook gewoon in klassen. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon zelf de methoden in een klasse gieten. Als laatste, waarom zou je altijd OOP gebruiken, niets mis met functioneel of procedureel programmeren.

Kies dan wel het één of het ander. Functioneel en OOP door elkaar doen is niet handig, gebruik dan als je functioneel programmeert ook geen klasses zoals mysqli.
Zie ook eens andere vergelijkingen: mysqli vs pdo.

Mark Kazemier op 02/04/2011 15:36:44:
Quote:
En nog een ander punt waarom je over zou stappen op PDO of MySQLi: PHP6 gaat de standaard mysql_* functies niet meer als standaard aannemen, deze staan dan standaard uit.

Het idee is dat de licensies voor de MySQL library niet bij PHP liggen, maar bij een derde partij. Het wordt dan ook niet meer standaard meegeleverd bij volgende PHP versies, want overigens niet inhoud dat je het niet meer kan gebruiken. De library is nog steeds te downloaden en te activeren. Iets wat veel hosting partijen wel zullen doen, als je überhaubt nog bij shared hosting zit en niet gewoon VPS draait.

Daarnaast heb ik pas ergens begrepen dat PHP 6 helemaal niet meer komt.

Inderdaad komt er een andere versie van mysql in de plaats. Namelijk mysqlng. Deze zal nog gewoon te gebruiken zijn, later wordt mysql afgeschaft.
Verder is het natuurlijk de vraag wanneer php6 uitkomt. Veel dingen die in php6 zouden komen zijn al in php5.3 ingevoerd. Jammer genoeg zijn de dingen zoals verbeterde i18n en L10n support nog niet geïmplementeerd, die dus wel in php6 zouden komen. Daarom verwacht ik dat php6 in een of andere vorm nog wel uit zal komen, deze is speciaal gericht op betere ondersteuning van i18n en L10n.
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

03/04/2011 14:08:58
Quote Anchor link
Quote:
Tenzij je natuurlijk iets wilt als bijvoorbeeld doctrine, dan is het toch wel makkelijk.
Als je weet wat de verschillen zijn tussen de verschillende engines dan is het geen probleem. Dan kan je veel beter pdo pakken. Onder andere omdat je dan dus veel beter OOP kan schrijven, want je kunt gewoon PDO klasses extenden e.d.

Doctrine eist dat je PDO gebruikt. Wat verder niet wil zeggen dat je het zelf ook moet gebruiken. Daarnaast krijg je met ORM nog vele extra problemen. Zoals dat je geen controle meer hebt over de queries die je uitvoert. Daarbij kan je dan geen database specifieke dingen meer uitvoeren wat dus direct de kracht van je database weghaalt. En als laatste, als je ingewikkelde dingen moet doen, moet je er omheen omdat dat gewoonweg niet werkt. Oftewel een echte no-go.

Daarnaast kan je PDO gebruiken, maar je kan natuurlijk ook je eigen database klassen gebruiken. Heeft voor OOP weinig verschil. Persoonlijk gebruik ik PDO omdat ik geen zin heb om het wiel opnieuw uit te vinden.

Quote:
repared statements met pdo is wel handiger dan met mysqli, pdo kan ook named prepared statements, wat niet met mysqli kan. Dynamisch gegenereerde queries hebben hier niks mee te maken. Als die verkeerd worden gemaakt, zullen ze ook gewoon bij mysql_* en PDO problemen opleveren.

Ten eerste, prepared statements kan je met elke library maken die het mogelijk maakt om queries uit te voeren. Het is namelijk een feature van je database. Dus alles dat je betreft prepared statements kan, kan in beide libraries. Of MySQLi en mysql_* het moilijker maken, weet ik niet. Ik gebruik geen MySQL.

Dat tweede punt is dus precies wat jouw argument ontkracht. Het maakt niet uit of je PDO of mysql_* gebruikt, in beide gevallen heb je problemen.

Quote:

Kies dan wel het één of het ander. Functioneel en OOP door elkaar doen is niet handig, gebruik dan als je functioneel programmeert ook geen klasses zoals mysqli.

MySQLi biedt je de mogelijkheid om te kiezen. Je kan zowel OOP als procedureel mee programmeren.

Quote:
Programmeren hoort in grote systemen naar mijn mening gewoon OOP te zijn.
In de meeste programmeer talen kan je niet eens procedureel programmeren.

Ik zie graag argumenten die dit onderbouwen... De tweede statement is sowieso bullshit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.