krijg S_Session niet werkend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 21:50:29
Quote Anchor link
In een script heb ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_SESSION
['username'] = $row['username'];
echo "Ingelogd als :". $_SESSION['username']   ;
?>


Dat wordt mooi geprint "Ingelogd als :...". dus daar werkt het nog
Dan probeer ik dit in een ander php weer op te halen via de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();

include('config.php');

if (isset($_session['username'] )) {
  echo "je bent ingelogd als ".$_session['username'];
 }
else {
  echo "je bent NIET ingelogd  ";
  echo $_session['username'];
}

?>


Maar dit geeft fout, krijg melding

je bent NIET ingelogd als
Notice: Undefined variable: _session in bp.php on line 10.
Het zit dus in: echo $_session['username'];

Wat doe ik fout? Iemand een idee?

Edit:
Ik heb de juiste code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 04/06/2018 21:59:14 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 00:40:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2018 21:57:41
Quote Anchor link
Hoofdletters!
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

04/06/2018 21:58:32
Quote Anchor link
Variabelen zijn case sensitive = hoofdletter gevoelig in PHP. Het moet dus $_SESSION zijn (en niet $_session - dat is voor PHP heel wat anders).
 
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 22:11:41
Quote Anchor link
Oke dat heb het nu aangepast naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7

<if (isset($_SESSION['username'] )) {
  echo "je bent ingelogd als ".$_SESSION['username'];
 } else {
  echo "je bent NIET ingelogd als ";
  echo $_SESSION['username'];;
}


maar krijg nog steeds: je bent NIET ingelogd als
Notice: Undefined index: username in bp.php on line 10
Na aanpassing naar hoofdletters, komt nu melde undefined index
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2018 22:15:09
Quote Anchor link
Je maakt $_SESSION['username'] niet aan. Mogelijk doe je dit op een andere pagina waar de session_start(); mist.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 22:18:25
Quote Anchor link
Aha de session_start() had ik niet op pagina waar aan de $_SESSION['username'] een waarde werd toegekend. Het werkt nu ! Bedankt Ariën en Rob
 
Willem vp

Willem vp

05/06/2018 13:43:27
Quote Anchor link
Sowieso kun je in je else-block geen gebruik maken van $_SESSION['username'], omdat je 100% zeker weet dat die niet zal bestaan. Dat heb je immers in je if-conditie al getest.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 15:07:07
Quote Anchor link
Willem vp op 05/06/2018 13:43:27:
Sowieso kun je in je else-block geen gebruik maken van $_SESSION['username'], omdat je 100% zeker weet dat die niet zal bestaan. Dat heb je immers in je if-conditie al getest.


Niet helemaal waar, $_SESSION['username'] (de key "username" in het superglobale $_SESSION array) kan best bestaan, maar isset levert toch false op ingeval de waarde hiervan gelijk is aan NULL (misschien is !empty() dan een betere check?). Ik ben het met je eens dat het gebruik van $_SESSION['username'] in het else-statement niet erg zinnig is.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/06/2018 16:38:44
Quote Anchor link
Thomas je gooit isset en empty door elkaar volgens mij? Iig kijkt isset gewoon of een variabele of element in een array geinitialiseerd is. Empty of is_empty wat is het eigenlijk? Die gebruik ik zelf nooit omdat deze functie voor verwarring kan zorgen.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/06/2018 17:32:30
Quote Anchor link
@Frank: https://secure.php.net/manual/en/function.isset.php voorbeeld 1,5 (tussen #1 en #2 in - specifiek over arrays, zie 'hello'). Als je wilt weten of een key bestaat (ook als de waarde null is) moet je array_key_exists() gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = ['x' => null];
print(isset($a['x']) ? 'true' : 'false'); //false
print(array_key_exists('x', $a) ? 'true' : 'false'); //true
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 17:40:16
Quote Anchor link
Dat, of het gebruik van NULL-waarden in arrays verbannen ;).
 
Willem vp

Willem vp

05/06/2018 18:16:50
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 05/06/2018 15:07:07:
Niet helemaal waar, $_SESSION['username'] (de key "username" in het superglobale $_SESSION array) kan best bestaan, maar isset levert toch false op ingeval de waarde hiervan gelijk is aan NULL (misschien is !empty() dan een betere check?).

Inderdaad. Overigens is dit een designfout (een van de vele) in PHP. isset() zou true moeten teruggeven als de variabele is geset, maar de waarde NULL heeft. Vaak maakt dat niet zoveel verschil, bijvoorbeeld als je de waarde probeert te printen, maar er zijn situaties waarin je verschil zou willen kunnen maken tussen "niet geset" en "wel geset, maar met waarde NULL". Met empty() of is_null() kun je dat ook niet ondervangen.

De enige manier die ik kan bedenken is om via get_defined_vars() te kijken of er een variabele met de betreffende naam is gedefinieerd, maar dat vind ik best wel een paardenmiddel. En omslachtig. En enigszins off-topic in dit draadje. ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 19:33:18
Quote Anchor link
Als het een array betreft volstaat array_key_exists() ook prima (ook in termen van performance). Je kunt jezelf i.i.g. een hoop ellende besparen door in eerste instantie het gebruik van NULL zoveel mogelijk te vermijden :).

/offtopic
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/06/2018 20:19:50
Quote Anchor link
Ook off-topic:
- isset() geeft bij mij altijd een beetje "code smell": alsof je niet zeker weet of een var (of key) al bestaat, en het dan maar "voorzichtig probeert".
- null vind ik een prima waarde. Ik initialiseer altijd alle properties expliciet op null (ondanks dat dat impliciet al gebeurt). Bij een getter is het dan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function getVar(){
  if($this->_var === null) $this->_var = $this->whatever(); //maar dan dus geen null retourneren; hooguit false
  return $this->_var;
}
Beide "voorkeuren" zullen wel voorkomen uit het feit dat ik ooit in Pascal ben begonnen (strong typed).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 20:54:45
Quote Anchor link
Nog meer offtopic:
Misschien niet een heel sterk voorbeeld, maar "zelfs" het gebruik van @ is soms geoorloofd. Dit als je verwacht dat er dingen fout kunnen gaan en meldingen wilt onderdrukken, maar deze moet je dan ook ondervangen uiteraard. Iets soortgelijks geldt voor isset(), dit is niet per definitie "fout" of "not done" - uit het gebruik moet blijken of dit een gezond iets is. En als je beweegredenen goed zijn, maakt het eigenlijk niet uit hoe je iets aanpakt, implementatie is ondergeschikt aan motivatie.

Je kunt beter een slechte (maar werkende) implementatie hebben van een goed idee dan een goede implementatie van een slecht idee, aan het eerste kun je altijd nog schaven :p.
Gewijzigd op 05/06/2018 20:56:17 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/06/2018 20:55:58
Quote Anchor link
Heren,

Ik wist helemaal niet dat isset bij een null waarde false zal geven. Het is eigenlijk enigzins teleurstellend. (Over designfouten gesproken) Wel fijn om dit nu te weten. Ik kan dan naar array_key_exist uitwijken. Bedankt voor jullie inspirerende teksten :-)
Gewijzigd op 05/06/2018 20:56:49 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.