Laatste regel afsluiten!

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2023 15:06:11
Anchor link
Nog steeds volg ik je niet.

Jan R gaf een voorbeeldcode. Daarvan zei ik: dat is eigenlijk een lijst en kun je dus beter in html als <ul> opmaken. Omdat het een specifieke lijst lijst is (met komma's) voeg je dan aan de ul de class 'comma-list' (of hoe je het ook wil noemen) toe. Die class gebruik je dan om de komma's toe te voegen. Op het moment dat je dan een komma-gescheiden lijst wil maken, dan gebruik je die class.

Vervolgens zeg jij:

>> De enige aanvulling die ik nog heb is om de CSS class niet direct aan .comma-list > li te binden.

>> In mijn optiek kan je CSS beter zo min mogelijk, tot nooit, direct koppelen aan de HTML-tags.

>> Als je li als selector gebruikt, geldt dat meteen voor alle li's, en kan opmaak in elkaar over lopen door inheritance zonder dat je dat in de gaten hebt of wilt.

Wat bedoel je precies? Je gebruikt toch die class? Dan geldt het toch helemaal niet voor alle li's.
Gewijzigd op 11/01/2023 15:06:36 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:11:28
 
Ivo P

Ivo P

11/01/2023 15:45:33
Anchor link
Ik denk dat het probleem niet zo zeer ligt bij wat _hier_ gedaan wordt met CSS (die komma's toevoegen), maar meer bij wat er nog aan een element (LI) gekoppeld wordt aan eigenschappen.

Als algemeen op de site is aangegeven dat een <li> een opsommingsteken dat uitziet als een en driehoek, en rood is, dan zal nu ook je lijstje met komma's rood worden en driehoekjes tonen.

Dat geeft dan weer ellende om dat weer terug te draaien voor de li in deze komma-lijst. Dan snap ik de opmerking van Ad.
Hier gaat het om een <ul> met een class en daaronder de <li> in de css-definitie. Dat staat vlak naast elkaar, en daar zie ik niet veel problemen in.
Maar in het licht van wat ik hierboven zeg, zou je dan misschien juist de li de class-aanduiding moeten geven.

Vandaag nog zoiets gezien: kennelijk vond mijn voorganger het handig om alle <h2> op de pagina wit te maken als het in een <div class="nieuws"> staat. Dat is honderd regels verderop.
En in combi met een witte achtergrond vandaag niet handig.
Dan geef ik dat liever lokaal in een blok aan, ipv dat alle <h2>'s maar gelijk moeten zijn.

En dan is <h2 class=nieuws> duidelijker.
Het probleem komt vaak pas na een flinke tijd boven.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

11/01/2023 15:56:05
Anchor link
Inderdaad Ivo P, dat is wat ik bedoelde.
Ik had het eerder al duidelijker kunnen opschrijven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2023 16:57:16
Anchor link
Nog steeds zie ik het probleem niet. Je gebruikt de class 'comma-list' en geeft daarbij aan dat de <li> elementen worden gescheiden door een komma en dat ze geen opsommingsteken krijgen. Wat is precies het probleem waar jullie het over hebben?

>> En dan is <h2 class=nieuws> duidelijker.

Dat hangt er maar net vanaf. Het is niet vreemd om te zeggen binnen het blok nieuws is de achtergrond zwart en zijn de h2's wit. Dat is logischer dan alle h2's stuk voor stuk wit maken. Blijkbaar gaat het in jouw voorbeeld ergens anders fout, maar dat neemt niet weg dat de initiële gedachte (waarschijnlijk niet helemaal lekker uitgevoerd) wel degelijk prima is.
Gewijzigd op 11/01/2023 16:57:47 door Ozzie PHP
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/01/2023 16:24:36
Anchor link
Ozzie, jouw voorbeeld zelf is niet fout. Er is helemaal niets mis mee.

Het enige dat ik duidelijk wilde maken is dat je soms onverwachte dingen kan krijgen met CSS omdat CSS cascading is.
Vergelijk dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<style>
.d { color: blue; }
.d span { text-decoration: underline; }
.t { color: red; }
.t span { font-weight: bold; }
</style>
<div class="d">
  In deze tekst <span>is dit speciaal</span>.
  <p class="t">En deze tekst is <span>onbedoeld onderstreept</span>.</p>
</div>

met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<style>
.alinea { color: blue; }
.alinea .uitgelicht { text-decoration: underline; }
.regel { color: red; }
.regel .markering { font-weight: bold; }
</style>
<div class="alinea">
  In deze tekst <span class="uitgelicht">is dit speciaal</span>.
  <p class="regel">En deze tekst is <span class="markering">nu goed gemarkeerd</span>.</p>
</div>

Het verschil is subtiel, maar met meer CSS (wat meestal het geval is) worden verschillen al snel groter. Bovenstaande illustreert dat je er beter aan doet HTML tags als CSS selector helemaal te vermijden.
Gewijzigd op 12/01/2023 16:28:13 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2023 18:06:24
Anchor link
Oké. Dit heeft alleen dus niks met mijn voorbeeldcode te maken ;-)

Aan jouw eerste voorbeeld is niks vreemds. Als je in jouw "d" class aangeeft dat iedere span moet worden onderstreept, dan gebeurt dat ook in een paragraaf die in die "d" class staat. Dat is gewoon overerving. Dat is hoe CSS werkt. Dat is dus niet 'onbedoeld onderstreept', maar simpelweg niet juist ingesteld :-) Dat het daar onderstreept wordt, is logisch.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/01/2023 21:12:45
Anchor link
Quote:
Oké. Dit heeft alleen dus niks met mijn voorbeeldcode te maken ;-)

Dat zeg ik. Fijn dat we het eens zijn.

Het eerste voorbeeld is om aan te geven dat als je HTML tags gebruikt in CSS selectors, dat het gemakkelijk onbedoelde effecten kan geven. Want wat is een "span", en voor welk gebruik is de onderstreping bedoeld? Dat blijkt niet uit de CSS bij gebrek aan semantische naamgeving.

Als de CSS code nog geen 50 regels lang is, is dat geen probleem. Maar bij een beetje website of webapplicatie is de CSS al snel 1000+ regels lang. En dan ben je bij een conflict met opmaak wel even bezig om de CSS uit elkaar te halen en te maken zoals je het eigenlijk had bedoeld. Je kunt die situatie voor zijn met de tip in het tweede voorbeeld.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2023 22:22:21
Anchor link
Klopt, maar het is dus niet een algemene stelregel. Als overal in je code een h2 blauw moet zijn, dan ga je niet iedere h2 een class 'blauw' geven. Het hangt dus geheel en wel van de situatie af. Jouw opmerking was "De enige aanvulling die ik nog heb is om de CSS class niet direct aan .comma-list > li te binden." Daar is echter niks mis mee, zo hebben we inmiddels beiden geconcludeerd.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/01/2023 11:11:57
Anchor link
We zijn het eens. Het is mijn stelregel, zo presenteer ik hem ook. Code en zeker CSS blijft in mijn ervaring meestal niet beperkt tot een paar honderd regels.
Maar zoals altijd: YMMV.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/01/2023 13:48:24
Anchor link
>> en zeker CSS blijft in mijn ervaring meestal niet beperkt tot een paar honderd regels.

Dat is waar ... dat kan flink oplopen. De keuze is om een goede balans te vinden tussen algemeen specificeren waar het kan, en specifiek genoeg waar nodig. Ieder element een class geven <h2 class="nieuws"> lijkt mij in ieder geval niet wenselijk. Dat kun je dan beter via de omsluitende div (container) doen, dus .nieuws h2. Maar de kans is reëel dat alle h2's overal hetzelfde formaat moeten hebben, en dan gebruik je dus weer gewoon h2, en de uitzonderingen pas je aan via een omsluitende div, of met een class op het element zelf. En als het een sporadische aanpassing is, kun je ook nog inline style toepassen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

14/01/2023 10:01:26
Anchor link
Waarom is het niet wenselijk om ieder element dat je een bepaalde look wilt geven een class te geven?
Voor performance in de browser maakt het niet uit, het vraagt slechts een beetje meer bandbreedte wanneer je zonder JavaScript / WebAssembly front end werkt.
Als ik opmaak wil delen met andere tags maak ik vaak gebruik van meerdere classes per tag met in de naamgeving waar de opmaak voor is bedoeld.

Het is wel zo dat ik aan het begin van de CSS bepaalde elementen 'reset', zoals met een de elementen html, body, div, etc. die krijgt standaard 0 marge. Ook alle headers krijgen dezelfde opmaak voor positionering. Maar zodra ik iets opgeef in CSS dat afwijkt van een zo minimalistisch en leeg mogelijke CSS, is het al belangrijk om classes te gebruiken. Dat voorkomt dat CSS overgenomen wordt op tags waar je dat niet wilt.

Maar zo zijn er wel meer (off-topic) inzichten die ik na langere tijd tegenkwam. Zo wil je in CSS eigenlijk nooit met ID's '#' werken. Als je dan een style wilt hergebruiken gaat dat mis, omdat ID's vanwege de functie maar 1x voor zouden moeten komen in HTML.

Dan is het nu tijd om het topic terug te geven aan de vragensteller. Er zijn meerdere opties om waarden aan elkaar te plakken in een string. Het kan in elke laag van de applicatie; in de database met een concatenatiefunctie voor strings zoals GROUP_CONCAT of STRING_AGG, in PHP met een lus of implode(), in de browser met JavaScript of CSS. Wat het handigst is hangt af van de context van het samenvoegen.
Gewijzigd op 14/01/2023 10:04:38 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/01/2023 22:47:39
Anchor link
>> Waarom is het niet wenselijk om ieder element dat je een bepaalde look wilt geven een class te geven?

Omdat het onhandig is om iedere h1 h2 h3 of p een class te geven en in veel (of bijna alle) gevallen ook totaal onnodig. Daarbij kun je ook denken aan situaties waarin jij of de klant iets in een cms-editor moet invoeren. Dan is het hartstikke onhandig als je bij ieder element een class moet toevoegen.

>> Zo wil je in CSS eigenlijk nooit met ID's '#' werken.

Daar kan ik me iets bij voorstellen. Een id komt maar 1 keer op een pagina voor. Soms ontkom je er niet aan omdat een bepaald framework of plugin er gebruik van maakt. Of je hebt zelf iets gemaakt wat maar 1 keer op de pagina voorkomt, maar dan moet je inderdaad heel zeker zijn dat het niet vaker voorkomt. Anders is inderdaad een class op z'n plaats.

Toevoeging op 14/01/2023 22:48:13:

@Kees Mulder: is jouw vraag inmiddels voldoende beantwoord?
 

03/04/2023 07:22:08
Anchor link
All things in their being are good for something.
https://www.disney.com
Gewijzigd op 03/04/2023 09:57:50 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2023 09:57:30
Anchor link
.
 

Pagina: « vorige 1 2

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.