Laatste regel afsluiten!

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kees Mulder

Kees Mulder

03/01/2023 10:00:22
Anchor link
Als ik een echo doe van mijn tabel hoe kan ik aan het einde van de regels afsluiten met een punt. Ik wil nl een overzicht maken bijv. appel, peer, kers, druif.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$sql
= "SELECT * FROM vruchten";
$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
  // output data of each row
  while($row = $result->fetch_assoc()) {
    echo $row['fruit'];
    echo ', ';
  }
}
else {
  echo "geen resultaat";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:23:15
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2023 10:30:11
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($result->num_rows > 0):
    $vruchtenArr = [];
    while($row = $result->fetch_assoc()):
        $vruchtenArr[] = $row['fruit'];
    endwhile;

    echo '<pre>' . print_r( $vruchtenArr, TRUE ) . '</pre>';
    echo '<p>' . implode( ', ', $vruchtenArr) . '.</p>';
endif;

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/01/2023 10:44:41
Anchor link
Als je in plaats van de directe echo eerst een hulpvariabele met een string voor je $output introduceert, kun je die fatsoeneren met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$output
= rtrim($output, ', ') . '.';

?>
 
Kees Mulder

Kees Mulder

03/01/2023 10:52:40
Anchor link
En hoe kan ik dat toepassen die $output?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2023 11:16:34
Anchor link
Zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$output = implode( ', ', $vruchtenArr);
echo '<p>' . $output . '.</p>';
 
Kees Mulder

Kees Mulder

03/01/2023 12:32:26
Anchor link
Ik heb nu deze code gemaakt maar en die werkt bij 2 of meer regels. Behalve als ik 1 regel heb dan zet hij er ook een , achter! Hoe los ik dat op?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$sql
= "SELECT * FROM vruchten";
$result = $conn->query($sql);

$i = 0;
if($num = $result->num_rows > 0) {
  // output data of each row
  while($row = $result->fetch_assoc()) {
    echo $row['fruit'];
    
    if( $i < $num ) {
       echo ',';
     }

   $i++;
  }
}
else {
  echo "geen resultaat";
}

?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2023 13:10:13
Anchor link
Testen of je 1 of meerdere regels hebt in het $result.

$i is in het begin altijd minder dan num_rows.

Je kunt ook 1 van de gegeven oplossingen toepassen.
Gewijzigd op 03/01/2023 13:11:00 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2023 13:36:03
Anchor link
Wat is er mis met implode(), Kees?
 
Willem vp

Willem vp

06/01/2023 00:09:50
Anchor link
Kees Mulder op 03/01/2023 12:32:26:
Ik heb nu deze code gemaakt maar en die werkt bij 2 of meer regels. Behalve als ik 1 regel heb dan zet hij er ook een , achter! Hoe los ik dat op?

Het makkelijkste is door de $i++ (regel 15) vóór het if-statement te plaatsen (regel 11, bijvoorbeeld). Dat lijkt me semantisch ook correcter.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/01/2023 13:14:17
Anchor link
Mijns inziens is implode() hiervoor de juiste benadering, zoals reeds genoemd door Adoptive Solution en Ariën.
 
Willem vp

Willem vp

06/01/2023 15:42:03
Anchor link
Ozzie PHP op 06/01/2023 13:14:17:
Mijns inziens is implode() hiervoor de juiste benadering, zoals reeds genoemd door Adoptive Solution en Ariën.

Ik heb altijd geleerd dat er niet zoiets als "de juiste benadering" bestaat. Er zijn altijd redenen waarom een andere benadering wellicht beter is. Het nadeel van implode() is dat je de resultset in een array moet hebben; je moet dus eerst de gehele resultset verwerken voor je output kunt genereren. Is geen optie als je bijvoorbeeld tussenresultaten wilt laten zien.

Als je het mij persoonlijk zou vragen, zou ik zeggen dat het de juiste benadering zou zijn om geen PHP te gebruiken, maar Perl; dat werkt veel efficiënter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
my $sql = 'SELECT * FROM vruchten';
my @results = $conn->selectrow_array($sql, { Slice => {} });
say @results ? join ',', map { $_->{fruit} } @results : 'geen resultaat';

Maar ja, aangezien dit een PHP-forum is, kun je dus ook bij deze code niet spreken van 'de juiste benadering'. :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/01/2023 17:20:35
Anchor link
Een juiste benadering in de context ;-)

Je gaat nu een complete telling bijhouden enkel om aan het eind een puntje te kunnen zetten. Stop de resultaten in een array, implode met een komma en voilà. En of je het nu in de while echoot, of direct eronder maakt natuurlijk niet uit.

En inderdaad is dit een php-forum, dus discussies over andere talen lijken me in dit verband niet relevant ;-)
 
Willem vp

Willem vp

06/01/2023 18:09:31
Anchor link
Ozzie PHP op 06/01/2023 17:20:35:
Je gaat nu een complete telling bijhouden enkel om aan het eind een puntje te kunnen zetten.

Dat argument werkt twee kanten op: je gaat nu een complete array opbouwen, alleen om hem daarna te kunnen imploden. ;-) Resource-technisch is dat tellertje misschien zelfs een stuk goedkoper.

En wat betreft de "juiste benadering in de context": je kent alleen de context van die 15 regels code die hier zijn gepost, maar niet van het grotere geheel. Ik neem aan dat er nog meer code is dan dit, want anders zou je dat hele aan elkaar plakken net zo goed in SQL kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT GROUP_CONCAT(fruit SEPARATOR ', ') FROM vruchten";
$result = $conn->query($sql);
$row = $result->fetch_array();
echo $row[0];
?>

Afhankelijk van de rest van de code zou de oplossing met implode() inderdaad de beste kunnen zijn, maar wellicht spelen er andere afwegingen waardoor de oplossing met het tellertje beter is. Alleen de programmeur/topicstarter heeft het overzicht om te bepalen wat het beste/handigste is; wij kunnen hooguit wat oplossingsrichtingen en tips aanreiken.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/01/2023 11:34:32
Anchor link
Ik ben het helemaal met jou eens Willem vp.
De komma's zijn in principe opmaak en kunnen zelfs gewoon met CSS. Maar zoiets is denk ik vaak lastig, zo niet onmogelijk met een ORM. En dan is het voor velen verleidelijk om het wiel opnieuw uit te vinden. Zelfs met relatief inefficiënte code als implode().

Wie het per se in PHP wil doen kan het beter simpel en snel doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$eerste
= true;
foreach (range(1, 3) as $n) {
  if ($eerste) { $eerste = false; } else { print ", "; }
  print $n;
}

print ".";
?>

Voor wie het niet meteen ziet: de komma wordt als onderdeel gezien van het opvolgende getal, door de komma te printen voordat het getal wordt geprint. Bij het eerste getal is geen voorafgaande komma nodig dus kan die worden overgeslagen. Hiervoor is geen teller nodig, een boolean is genoeg.

Voor de lol met CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<style>
  span:not(:last-child)::after{content:", ";}
  span:last-child::after{content:".";}
</style>
<p><span>1</span><span>2</span><span>3</span></p>
Gewijzigd op 07/01/2023 11:55:18 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2023 17:12:19
Anchor link
Met alle respect, maar de CSS oplossing slaat in dit geval nergens op. Je gaat onnodig je html vervuilen door om elke value een span toe te voegen. Dat is echt een no-go. Dus als je op een pagina 10 van dit soort opsommingen hebt van ieder 10 woorden, ga je 100 spans toevoegen? Sorry maar dit soort "advies" moet je niet willen geven.

Toch ben ik nog steeds van mening dat een implode efficiënter en zo niet duidelijker is qua code. In oplossingen met een teller of een if-else controle moet er bij iedere loop een teller meelopen of een controle plaatsvinden. Bij de constructie met implode is dit niet het geval.

Het enige nadeel dat je zou kunnen opwerpen tegen het gebruik van een array, is het geheugenverbruik. Maar voor enkel wat tekst lijkt me dat geen enkel beletsel en PHP gaat daar efficiënt mee om.

Maar goed ... ieder z'n eigen voorkeur uiteraard.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/01/2023 07:59:09
Anchor link
De geschiktheid van de CSS oplossing hangt er maar vanaf hoe je data wilt presenteren.
Als je het goed doet presenteer je ook niet heel veel fruit tegelijk op het scherm, anders raakt de gebruiker de kluts kwijt. Het aantal spans maakt dan niet zoveel uit voor een browser (gelijk het weinige geheugen voor slechts een paar items van implode), en je kunt content dan wel met CSS animeren. Het hangt af van de behoefte van de vragensteller.

Als je het over optimaliseren hebt kan mijn voorbeeldcode verder verbeterd. Het is in dit geval onzinnig om een if statement te plaatsen in een lus, omdat het altijd zo is dat er voor het eerste item geen komma komt. De code is in theorie nog sneller te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= range(1, 3);
$a and print $a[0];
for ($i = 1, $c = count($a); $i < $c; ++$i) { print ", " . $a[$i]; }
print ".";
?>

Maar het hangt ook af van efficiëntie. Als efficiëntie niet betekent dat je programma zo snel mogelijk moet draaien, maar dat je zo snel mogelijk code kan typen die eenvoudig te begrijpen en te onderhouden is, dan kan je beter voor implode() gaan.
De vragensteller loopt hierbij wel het risico dat het programma meer resources kost wanneer de inhoud van de tabel toeneemt, omdat eerst alle gegevens in de tabel moeten worden verdubbeld van de database naar het werkgeheugen van PHP, voordat implode() het kan samenvoegen. Een string aggregatiefunctie van de database als GROUP_CONCAT() biedt uitkomst, en belast de database server met de gegevensverwerking via een soort "In-database processing".

Het hangt er inderdaad maar net van af waar je de code voor gebruikt.
Gewijzigd op 08/01/2023 08:11:21 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

08/01/2023 09:24:49
Anchor link
Ik heb hier ook eens een keer die vraag gesteld en de oplossing gekregen in css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl-be">
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Test</title>
        <style>
            .bye > span:first-child::before {
                content: "";
            }
            .bye > span::before {
                content: ", ";
            }
            .bye > span:last-child::before {
                content: " en ";
            }
            .bye > span:last-child::after {
                content: ".";
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div class="bye">
            <span>appel</span>
            <span>peer</span>
            <span>kers</span>
            <span>druif</span>
            <span>appel</span>
            <span>peer</span>
            <span>kers</span>
            <span>druif</span>
        </div>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 08/01/2023 09:26:09 door Jan R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2023 23:58:52
Anchor link
@Jan R

Dit lijkt meer op een lijstje en vanuit semantisch oogpunt lijkt een <ul> met de gewenste opmaak hier meer op z'n plaats dan een nietszeggende div met spans.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<ul class="comma-list">
  <li>appel</li>
  <li>peer</li>
  <li>kers</li>
  <li>druif</li>
  <li>appel</li>
  <li>peer</li>
  <li>kers</li>
  <li>druif</li>
</ul>

Dezelfde css als in jouw voorbeeld kun je dan toepassen op een lijst met de class .comma-list. Op die manier klopt het semantisch ook.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/01/2023 08:51:59
Anchor link
Goed punt Ozzie.

De enige aanvulling die ik nog heb is om de CSS class niet direct aan .comma-list > li te binden.
Door dat consequent te doen krijg je geen opmaak mee van andere li tags, en is de CSS eenvoudiger te onderhouden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2023 12:33:37
Anchor link
>> Door dat consequent te doen krijg je geen opmaak mee van andere li tags

Wat bedoel je precies ... voorbeeldje?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

11/01/2023 14:28:41
Anchor link
In mijn optiek kan je CSS beter zo min mogelijk, tot nooit, direct koppelen aan de HTML-tags.

Vanwege het Cascading-karakter van CSS. Als je li als selector gebruikt, geldt dat meteen voor alle li's, en kan opmaak in elkaar over lopen door inheritance zonder dat je dat in de gaten hebt of wilt.

En vanwege de semantiek. Een li is semantisch wel een list item, maar je kunt dan beter een naam voor een class verzinnen die semantisch aangeeft waar het voor is, in plaats van wat het technisch is. Bijvoorbeeld .fruit {} in plaats van li {} .
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.