Last select ID?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Maarten Slenter

Maarten Slenter

05/01/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Is er misschien een PHP functie of een MySQL functie om de laatste geselecteerde ID(s) op te halen?

Het lijkt me dat dit duidelijk genoeg is,

Maarten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:45:23
 
Hipska BE

Hipska BE

05/01/2009 10:08:00
Quote Anchor link
En wat bedoel je met de laatst geselecteerde ID's ?
 
Midas

Midas

05/01/2009 10:21:00
Quote Anchor link
Bedoel je soms mysql_insert_id()?
 
Hipska BE

Hipska BE

05/01/2009 10:24:00
Quote Anchor link
Nee, dat is het laatst ingevoerde ID
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

05/01/2009 14:56:00
Quote Anchor link
Gewoon precies hetzelfde als mysql_insert_id(), maar dan voor een SELECT
 
Yorick17

yorick17

05/01/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Gewoon 'ORDER BY ASC' gewoof ik.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Dat bestaat niet, er is namelijk nogal een wezenlijk verschil tussen een SELECT en een INSERT.

Met een SELECT selecteer je al records uit een database, dus wat is het probleem om tegelijkertijd ook het id te selecteren?
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

05/01/2009 15:01:00
Quote Anchor link
Nee nee, het idee is de ID op te halen van de laaste geselecteerde records.

Het probleem is dat ik niet bij de SELECTs zelf kan, dus ik kan daar niet gewoon de ID kolom bij zetten, anders zou ik dat uiteraard doen, maar dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze functie niet bestaat?

EDIT: Blanche, wilde dat er net bij gaan zetten, zoals je ziet, sorry:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Hipska BE

Hipska BE

05/01/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Waarom kan je zelf niet bij de SELECT? Dit lijkt mij een uiterst vreemde situatie.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

05/01/2009 15:13:00
Quote Anchor link
Ik moet een module schrijven voor een systeem, maar ik mag niet bij het systeem zelf

Vind ik nou niet zo'n 'uiterst vreemde situatie':P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

05/01/2009 15:27:00
Quote Anchor link
ah leuk probleem, en een simpele oplossing:

Ik ga je niet langer laten wachten, hier is de oplossing:

(dit is een voorbeeld, en kan afwijken van u applicatie.)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function get_highest_id($from_table)
{
    // simpele query
    $sql = "SELECT max(the_id) FROM $from_table";
    // nu even de query runnen. (zorg er wel voor dat je geconnecteerd bent met een 1 of andere database.
    $result = mysql_query($sql);
    // ff fetchen
    $row = mysql_fetch_row($result);
    // oke klaar, nu ff de resultaten weg gooien :)
    mysql_free_result($result);
    
    // Nu zijn we bijna klaar, nog even de hoogste (/laatste) id terug geven.
    return $row['max(the_id)'];
}


Ik hoop uit hard en ziel dat je hier wat aan hebt.

Mr. de Jong
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/01/2009 15:30:00
Quote Anchor link
I.i.g. hebben wij er wat meer aan als je er kleurtjes bij gebruikt. Nu moet ik het zelf kopiëren om te kijken wat er daadwerkelijk staat.

En je kan AS gebruiken in de query, dan heb je geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return $row['max(the_id)'];
[
/code]
 
Hipska BE

Hipska BE

05/01/2009 15:41:00
Quote Anchor link
Lezen is ook een kunst voor de meesten..

Hij wil niet het hoogste of laastste toegevoegde ID, maar hij wil het laatst GESELECTEERDE ID.

Hoe hij dat zou moeten doen heb ik geen enkel idee van. :(
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/01/2009 15:42:00
Quote Anchor link
Waarom zou je uberhaupt het laatst geselecteerde ID willen ophalen? En dan nog... een select geeft altijd resultaten uit het verleden weer, misschien is er in de tussentijd al wel weer een ander ID geselecteerd. En je mag niet bij het systeem? Dit lijkt mij hetzelfde als een huis bouwen zonder gereedschap te mogen gebruiken.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

05/01/2009 15:46:00
Quote Anchor link
Ook al weet je niets Hipska, je bent toch het meeste hulp....:P

Jurgen, gaat het er hier om wat ik wil doen of waarom ik er niet bij kan? NEE
Dat je het antwoord niet weet vind ik niet erg, maar ga dan niet zo'n reactie erin zetten waar ik totaal niets aan heb.

Het is nou eenmaal zo, niet anders...
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/01/2009 15:49:00
Quote Anchor link
Onzin reactie @ hierboven.

Hij heeft wel degelijk gelijk.

En je kan het laatst geselecteerde ID nergens ophalen. Tenzij je deze uit de URL haalt ofzo.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2009 15:50:00
Quote Anchor link
Je hebt wel de beschikking over de geselecteerde resultaten? Zo ja, dan zou je aan de hand daarvan een nieuwe SELECT query uit kunnen voeren om de bijbehorende id's te selecteren?
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

05/01/2009 15:51:00
Quote Anchor link
Wat nou onzin???

Ik schiet er toch niets mee op of wel?

@blanche: stom, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht eerlijk gezegd...
Dit topic kan nu dus dicht, noem me dom, maar jullie vergeten ook wel eens wat...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/01/2009 15:52:00
Quote Anchor link
Wij ook niets met jouw reactie op dit moment.

Ik en Jurgen hebben allebij wat gevraagd.

Als je zo blijft reageren wil ik je niet eens meer helpen.

Ondankbaar jong.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

05/01/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Vreemd, je moet een module maken voor een systeem. Maar je mag niet bij het systeem komen. Dan kan je ook lekker een module maken.

Maarten, als je dit voor iemand anders doet, vertel die gene dat je echter bij het systeem moet komen om de module zo goed mogelijk te maken.

Want volgens mij is er geen enkel mogelijk om het laatst geselecteerde veld te krijgen. Tenzij je alle records bij houd (in een sessie of cookie).
 

05/01/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Gast, zorg ervoor dat je een Query kan uitvoeren. Zeg het tegen je Baas, lead-developer, je moeder wie dan ook! Zonder een Query gaat het je NIET lukken.

The end.

Prettige wedstrijd als jij het zonder een query wilt gaan doen ;-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.