Lastig probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vierkant van 3 bij 3

Ik wil de getallen van 1 t/m 9 er invullen met een script. En dat hij dan alle mogelijke manieren laat zien. (9! manieren)

Hoe moet dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 22:19:13
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 21:44:00
Quote Anchor link
Kan je je vraag even wat duidelijker stelen. Is dat vierkant 3 bij 3 pixels is of hokjes?

En je topic titel is niet erg duidelijk!

Maar als je de hokjes bedoeld, dan kan je beter met divs gaan werken.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

27/03/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Hij wil dus gewoon de getallen 1-9 in een hokje gooien, net zo lang tot alle weet ik hoeveel mogelijke combi's gemaakt zijn?
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Nee
ik wil alle combinaties op het scherm hebben :)
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Weet je wel hoe fokking veel mogelijkheden dat dat zijn ? Tenzij je bedoelt dat de getallen wel in dezelfde volgorde staan maar telkens 1 opgeschoven worden.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Nee ik bedoel dat eerste :)
Maar hoe moet dat?
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:54:00
Quote Anchor link
Dat zijn miljoene mogelijkheden, dat krijg je toch nooit op je scherm :P
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Waarom zou je in vredesnaam een sudoku solver willen schrijven dan is alle lol er af :P
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
maakt niet uit :) ik hbe een loopje nodig die ze als het waren kan echo'ne

Daar maak ik dan wat in die dan weer filtert
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 22:01:00
Quote Anchor link
Wat ik al zij is divs. Of html tabelen, ff een voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<table width="132" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" bgcolor="#CCCCCC" class="text">
  <!--DWLayoutTable-->
  <tr>
    <td width="43" height="45" valign="top"><div align="center">1</div></td>
    <td width="40" valign="top"><div align="center">2</div></td>
    <td width="41" valign="top"><div align="center">3</div></td>
    <td width="1"></td>
  </tr>
  
  
  <tr>
    <td height="45" valign="top"><div align="center">4</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">5</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">6</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="49" valign="top"><div align="center">7</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">8</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">9</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="4"></td>
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
  </tr>
</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Ja dit

Alleen dan 362880 keer en allemaal verschillende combinaties
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:07:00
Quote Anchor link
De tabel zal zijn probleem niet zijn, hij wil gewoon weten hoe hij alle verschillende combinaties kan laten zien.

[amateurmode]

(geen 9 , maar ff 3 hokjes, leest wat eenvoudiger)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
for($i = 1; $i < 10; $i++)
{

    for($j = 1; $j < 10; $j++)
    {

        for($k = 1; $k < 10; $k++)
        {

        echo $i . ' - ' . $j  . ' - ' . $k . '<br >';
        }
// mogelijkheden hokje 3

    } // mogelijkheden hokje 2

} // mogelijheden hokje 1
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:10:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie,

Dit klopt alleen helaas niet
Elk getal mag maar 1 keer gebruikt worden
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Euh, tis al laat, maar goed, daar kun je dan nog wel een check voor inbouwen, je kunt het beter anders doen, maar ik kan mijn hoofd er op dit moment niet toe zetten ;-)
 
Bart van der veen

bart van der veen

27/03/2007 22:19:00
Quote Anchor link
134.217.728 combinatie's

stel je begint met 1 dan is het volgende hokje 2 t/m 9 dat zijn acht combinaties. dus het is een macht van 8 en dat voor 9 vakjes is 8^9 en dat is dan ....
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:21:00
Quote Anchor link
het is gewoon 9!

Voor het eerste vakje heb je keuze uit 9 getallen, dan 8 dan 7 dan 6 enzo
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Nee bart, het zijn 9! (negen faculteit) combinaties. Dus in totaal 362.880 combinaties.

Maar goed, leuk probleempje. Dit scriptje hieronder levert je alle resultaten in een array aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

// Het creeren van een reeks van $aantal unieke getallen.
function maak($aantal)
{

    $output = '';
    
    for($p = 1; $p <= $aantal; $p++)
    {

        $getal = rand(1,$aantal);
        if(strpos($output, (string) $getal) === false)
        {

            $output .= $getal;
        }

        else
        {
            $p--;
        }
    }

        
    return $output;
}


// Het genereren van alle mogelijke combinaties.
function genereer($aantal)
{

    $resultaat = array();
    
    while(count($resultaat) < faculteit($aantal))
    {

        $waarde = maak($aantal);
        if(!in_array($waarde, $resultaat))
        {

            array_push($resultaat, $waarde);
        }
    }

    
    sort($resultaat);
    return $resultaat;
}


// Een functie voor het berekenen van de faculteit.
function faculteit($getal)
{

    $faculteit = 1;
    for($n = $getal; $n >= 1; $n--)
    {

        $faculteit *= $n;
    }

    return $faculteit;
}



// En nu nog even uitvoeren.
$aantal = 3;
$resultaat = genereer($aantal);

echo '<pre>'.print_r($resultaat , true).'</pre>';
?>


ps. Deze combinaties zijn nu allemaal strings. Deze kun je zelf dus nog opknippen en je 3x3 velden gaan maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:26:00
Quote Anchor link
De formule om alle volgordes van een aantal elementen te berekenen heet faculteit en noteer je inderdaad met een uitroepteken. Stel je wilt alle volgordes van 123, dan heb je zes mogelijkheden want 3! == 6 (1 * 2 * 3)

Ik heb net een scriptje gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $str
= '123456';
    $elems = array ();
    while (count ($elems) < 720) {
        $str = str_shuffle ($str);
        if (!in_array ($str, $elems)) {
            array_push ($elems, $str);
        }
    }

    sort ($elems);
    echo '<pre>';
    print_r ($elems);
    echo '</pre>';
?>

echter, als ik die 789 er nog achter plak, dan krijg je 9! mogelijkheden (dat is inderdaad 362880) en dan redt het script het niet binnen de 30 seconden vrees ik. Er moet dan ook een slimmere manier zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Kijk de oplossing van Jan is vele malen korter. Netjes!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:30:00
Quote Anchor link
Ja, maar hij is me nog een beetje te brute-force ;-) En hij werkt alleen snel op korte reeksen, tot 6 a 7 getallen.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie nadenken :) Ik ga de scripts nu ff bekijken en snappen :P
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.