layout review

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 08:40:59
Quote Anchor link
IVM Ziggo problemen ligt de website eruit.
excuses.
Gewijzigd op 28/07/2010 06:51:33 door Thomas de vries
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:56:50
 
John D

John D

27/07/2010 09:39:59
Quote Anchor link
Vreemde medelingen:
*Refferal kun je niet invullen! Dat word alleen ingevuld via een refferal link!
*Als je een naam/e-mail invult en er gebeurd niks, dan is die account naam/e-mail al bezet!
Dat kan beter.
Qua lay out inderdaad.....ownee dat was niet gewenst.
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 09:44:04
Quote Anchor link
Quote:
Behalve het deze zin: Nee he weer een crime game. :P

nou, ik zal het genuanceerd zeggen dan; het past goed bij het onderwerp. ;)

Nee, even serieus.
Die Welkom, , op The-Heist # zou ik wel even hetzelfde lettertype maken.

In je login klopt de form tag niet. <form method="post">
Die mist een action en mag volgens mij daar waar jij hem nu hebt neergezet ook niet.
Ook twijfel ik een beetje aan die $_GET's die jij gebruikt. Dat zou ik ook anders aanpakken.

Goed, de layout: Je maakt overal rechte hoeken, behalve bij het handboek.
Op zich vind ik die rondingen wel stoer, misschien dat je daar nog eens naar kunt kijken.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 09:50:33
Quote Anchor link
@bart mijn site is wel volledig W3C validated.

Maar bij form hoeft geen action te staan.
dit omdat het op dezelfde pagina wordt uitgevoerd.

De content is idd met ronde hoeken gedaan.
Kan natuurlijk ook kijken of ik dit met alles kan doen.
Maar dat moet ik eerst overleggen met mijn broertje.

Wij doen dit namelijk samen :D

@John

Ja die melding moet ik ook aanpassen.
Want als de gebruikersnaam wordt ingevoerd en die bestaat al dan krijgt men wel een foutmelding.

Refferal kan ik in feite verbergen en alleen te voorschijn laten komen als die ook in gebruik is.

Bedankt voor de reacties zover
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 10:06:51
Quote Anchor link
Hij is niet w3c valide.. Er zijn 10 errors gevonden.klik
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 10:13:32
Quote Anchor link
@bart
Idd zie het de login page is niet W3C valid.
Zal dit gelijk in order maken.
En zal het voortaan per pagina gaan testen.
Had alleen gekeken naar de index.

Excuses
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 10:33:05
Quote Anchor link
@bart nog een keer.
Wat ik wel vreemd vind is dat als ik de W3C laat valideren op login.php
dan maar 3 fouten. doe ik /p=login dan 10.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 10:40:14
Quote Anchor link
Je hebt jouw input controle niet op orde:
http://www.the-heist.cjb.net/p=index

Hele veilige server.
http://the-heist.cjb.net/cgi-bin/printenv.pl

Sja, en bestanden kun je direct openen:
http://www.the-heist.cjb.net/rechtbank.php
Gewijzigd op 27/07/2010 10:44:36 door P Lekensteyn
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

27/07/2010 10:46:13
Quote Anchor link
1) Untitled document?
2) Zorg dat lettertypes een beetje gelijk zijn..
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 10:47:04
Quote Anchor link
@peter
Is dat erg kan cgi wel uitzetten.
Maar sommige paginas kan alleen geopend worden als de klant ingelogt is.

De lettertypes zal ik idd ok gelijk naar kijken.
Volgens mij was het wel allemaal verdana.
Maar zal nog is kijken.
Gewijzigd op 27/07/2010 10:58:09 door thomas de vries
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 10:53:44
Quote Anchor link
@thomas, misschien een idee om je html van je phpcode te scheiden?
Denk dat je vanalles in een verkeerde volgorde aan het includen bent, of misschien dubbele html tags o.i.d. (niet verder gekeken.)

Zou eens kijken naar een frameworkje, dat heeft vaak veel voordeel.
Ook de manier van $_GET zoals ik al zei en wat Peter demonstreert zit niet zo lekker in elkaar.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 11:11:51
Quote Anchor link
@bart mijn html is van mijn php gescheiden.
alleen config.php wordt geincluded de rest niet.

wat zit met $_GET niet lekker in elkaar dan?
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 11:47:11
Quote Anchor link
Kijk eens naar peter zijn voorbeelden... ;)
http://www.the-heist.cjb.net/p=index
http://www.the-heist.cjb.net/rechtbank.php

Dat is erg gevaarlijk, want zo kan ik veel met die gegevens doen.
Laat eens de code zien hoe jij die $_GET code doet.
Zoals ik al zei: ga eens naar een framework kijken, dan heb je veel van dit soort dingetjes al niet meer.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 11:50:29
Quote Anchor link
Aha op die manier
Ja daar kan ik in feite de config.php gaan includen
Zodat ie die melding niet weergeeft.
Maar goed met die melding kunnen mensen niks mee.

Maar hier is de $_GET
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_GET['p'] != "")
    {

        include("{$_GET['p']}.php");
    }

    else
    {
        include("home.php");
    }

    ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

27/07/2010 11:52:50
Quote Anchor link
Best wel link om zo direct een GET-waarde te includen.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 11:57:23
Quote Anchor link
Kan ik dit anders doen zodat het wel veilig is?

en dan weer iets ik heb de login.php verandert
Nu staat er alleen echo test
Maar als ik dit doe op w3c validator.
http://www.the-heist.cjb.net/p=login

Dan krijg ik foutmeldingen.
waaronder een form method.
Dit staat niet meer in de login pagina.
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 11:59:06
Quote Anchor link
Opbouwend bedoeld, maar dit is ranzig..
Even snel een simpel wat veiliger pagina systeempje gemaakt ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$aPaginas
= array('home','nieuws','links','gastenboek','informatie','contact');
    // een gewone willekeurige array met de pagina's daarin die wel vertoont mogen worden.

if(isset($_GET['p']) && trim($_GET['p']) != '')
    {

    if(in_array($_GET['p'],$aPaginas))
        {

        if(file_exists($_GET['p'].'.php'))
        {

             include $_GET['p'].'.php';
        }

        else
        {
          include 'home.php';}
        }

    else
    {
      include 'home.php'; }
    }

?>
  
Gewijzigd op 27/07/2010 12:01:23 door Bart V B
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 12:02:28
Quote Anchor link
Ik kwam erachter dat je printenv kon doen nadat ik het woord 'xampp' had gezien.
Wat een amateurs zeg, degenen die de server onderhoud.

Je hebt mazzel dat URL fopen streams disabled zijn, anders kon de server zo overgenomen worden.
Geef me een uploadoptie en de site is hacked.
Als die URL dinges aangezet is kun je willekeurige code uitvoeren:
http://www.the-heist.cjb.net/?p=data:text/plain,<?phpinfo();?>
En het is ook nog mogelijk om te nullen.

Oplossing:
Whitelisting.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$allowedPages
= array('home', 'rechtbank', 'enzovoorts');
$page = !empty($_GET['p']) && is_string($_GET['p']) && in_array($_GET['p'], $allowedPages) ? $_GET['p'] : 'home';
include("afgeschemdemap/$page.php");
?>


Dit is wel een slechte/luie manier om pagina's te weergeven.
Pagina's die niet gevonden zijn moet je met een 404 melding beantwoorden.
Anders krijg je iets als http://www.the-heist.cjb.net/p=dit-is-een-noob-site/, en wordt de homepage weergeven.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 12:26:26
Quote Anchor link
@Peter
Die printenv heb ik weggehaald.
En idd goede tip een 404 meldingen te geven.
Ipv de home page als de $_GET[p] niet goed is.

Bedankt voor de tips.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 12:41:11
Quote Anchor link
http://www.the-heist.cjb.net/p=bestaat-niet/
Geeft een pagina zonder inhoud (maar met menu, etc.) en een 200 OK.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 12:56:42
Quote Anchor link
@peter die link die je doet gebeurt idd weinig.
Als de die laatste slash achter wege laat dan krijg je wel een melding.

Maar ik ga hiermee bezig ook 404 pagina's laten genereren.

Bedankt voor de tips

Edit
Hoe kan ik ervoor zorgen dat als toch de url door de gbruiker is gewijzigd.
Ik de laatste slash ook weg laat halen.
Dus
Http://www.the-heist.cjb.net/p=ik-ben-gek
Resulteerd in pagina niet gevonden.
Maar
Http://www.the-heist.cjb.net/p=ik-ben-gek/
laat de homepage zien.
Gewijzigd op 27/07/2010 13:13:26 door thomas de vries
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.