Leeftijd uit DB kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 17:58:37
Quote Anchor link
Ik wil graag d.m.v. een formulier leeftijd laten kiezen uit DB van ledenbestand.

Keuze optie heb ik als volgt,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<select id="jaar" name="jaar">
    <option>Kies leeftijd</option>
<?php
    $jaar
= array ("15 t/m 24 jaar", "25 t/m 34 jaar", "35 t/m 44 jaar", "45 t/m 54 jaar", "55 t/m 64 jaar", "65 jaar en ouder");
    
    for ($i = 1; $i <= 6; $i++) {
    echo "<option value=\"" . $jaar[$i - 1] . "\">" . $jaar[$i - 1] . "</option>";
    }

?>

</select>


Uitkomst na keuze geeft netjes, 25 t/m 34 jaar

Maar hoe vergelijk nu 25 t/m 34 jaar met bijv. 1980 uit DB?

Ik zit hier aan te denken, maar kom niet verder
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$leeftijd_1
= date(Y)- 15;
$leeftijd_2 = date(Y)- 25;
$leeftijd_3 = date(Y)- 34;
$leeftijd_4 = date(Y)- 44;
$leeftijd_5 = date(Y)- 54;

if ($_POST['jaar'] == "15 t/m 24 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_1 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_2 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "25 t/m 34 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_2 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_3 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "35 t/m 44 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_3 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_4 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "45 t/m 54 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_4 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_5 ."";
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:44:02
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 18:12:56
Quote Anchor link
verander dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$leeftijd_1
= date(Y)- 15;
$leeftijd_2 = date(Y)- 25;
$leeftijd_3 = date(Y)- 34;
$leeftijd_4 = date(Y)- 44;
$leeftijd_5 = date(Y)- 54;
?>


eens in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$leeftijd_1
= date("Y")- 15;
$leeftijd_2 = date("Y")- 25;
$leeftijd_3 = date("Y")- 34;
$leeftijd_4 = date("Y")- 44;
$leeftijd_5 = date("Y")- 54;
?>
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 20:38:52
Quote Anchor link
In DB staat 1969.
Maar welke keuze ik ook maak, het geeft geen output en geen foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$leeftijd_1
= date("Y")- 14;
$leeftijd_2 = date("Y")- 24;
$leeftijd_3 = date("Y")- 34;
$leeftijd_4 = date("Y")- 44;
$leeftijd_5 = date("Y")- 54;
$leeftijd_6 = date("Y")- 64;

if ($_POST['jaar'] == "15 t/m 24 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_1 . " AND " . $leeftijd_2 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "25 t/m 34 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_2 . " AND " . $leeftijd_3 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar']r == "35 t/m 44 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_3 . " AND " . $leeftijd_4 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "45 t/m 54 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_4 . " AND " . $leeftijd_5 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "55 t/m 64 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_5 . " AND " . $leeftijd_6 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "65 jaar en ouder") {
    $query = "WHERE  jaar >= " . $leeftijd_6 . "";
    }


$aQuery    = "SELECT id, naam, jaar FROM leden " . $query . "";

?>
 
Rick  -

Rick -

18/10/2010 20:42:25
Quote Anchor link
als je alle jaartallen los invoerd met de bijbehorende leeftijds groep heb je ook weining kans op errors
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 20:52:17
Quote Anchor link
Zo te zien heb jij een getal als leeftijd in de database staan. Dat lijkt mij zeer onpraktisch. Gebruik daar een geboortedatum voor.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:09:34
Quote Anchor link
getal in DB is het jaartal 1969
Het gaat mij om het jaartal.

Het moet eigenlijk zijn,
elseif ($_POST['jaar'] == "1955 t/m 1946") {

Maar ik krijg nul output.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 21:28:39
Quote Anchor link
Echo de query eens.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:39:14
Quote Anchor link
WHERE jaar BETWEEN 1976 AND 1966
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 21:45:03
Quote Anchor link
Draai de $vars eens om in de query. Nu staat het hoogste getal als eerste. Dat moet als laatste neem ik aan.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:55:21
Quote Anchor link
Bedankt. Ik kan weer rustig slapen ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.