leeg veld niet meesturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Roos

Roos

25/06/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Ik heb een bestelformulier met vele velden, hoe kan ik nu de niet ingevulde velden NIET mee laten versturen.
Dus alleen de ingevulde velden m.b.t. de bestelling meesturen?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 06:33:12
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

25/06/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
foreach($_POST as $key => $value) {
    if (!empty($value)) {
          //doe iets
    }
}
 
Bart

Bart

25/06/2007 16:40:00
Quote Anchor link
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart
 
- -

- -

25/06/2007 16:48:00
Quote Anchor link
Gewoon bovenaan je PHPscript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty($value))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

25/06/2007 18:21:00
Quote Anchor link
wanneer ik bovenstaande code bovenin mijn formulier zet komt nog steeds het gehele formulier binnen; ook alle niet ingevulde velden.

moet ik ergens dan nog wat aanpassen?
en die key en value kan ik die zo laten staan of moet ik die nog vervangen door..........
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
Roos

Roos

26/06/2007 08:14:00
Quote Anchor link
Ik zit echt dringend verlegen om een idee van 1 van jullie!

Het gaat er dus om dat wanneer er niets is ingevuld op een veld dit ook niet wordt meegestuurd in de mail naar de eigenaar van de website die de mail moet verwerken.

Dit om het enigszins overzichtelijk te houden.

Een andere optie is wanneer bovenstaande niet mogelijk is bepaalde opmaakkenmerken mee te geven bij het bestelformulier bijvoorbeeld dat de getallen strong/vet in de email te zien zijn.........
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/06/2007 08:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (trim($_POST['waarde1'] == '' | trim($_POST['waarde2'] == '' /* etc.. */ ) {
echo "Er is een veld niet ingevuld...";
}
else {
//bv.
mail();
//of
$sql "INSERT INTO...";
}


?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 08:57:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: standaardformulier

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Standaardformulier</title>
    
    <style type="text/css" media="screen">
        @import 'oop.css';
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <div class="wrapper">
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $verplicht = array ('veld1', 'veld2');
            $values = array ();
            $errors = array ();

            foreach ($_POST as $key => $value) {
                $value = trim ($value);
                if (empty ($value) && in_array ($key, $verplicht)) {
                    array_push ($errors, '<p>Niets ingevuld bij ' . $key . '</p>');
                }

                else {
                    if (!empty ($value)) {
                        $values[$key] = $value;
                    }
                }
            }

            if (!empty ($errors)) {
                echo '<h2>De volgende errors zijn gevonden:</h2>';
                foreach ($errors as $err) {
                    echo '<p>' . $err . '</p>';
                }
            }

            else {
                echo '<h2>De volgende waarden zullen worden verzonden:</h2>';
                foreach ($values as $key => $value) {
                    echo '<p>' . $key . ': ' . $value . '</p>';
                }
            }
        }

    ?>

    <h1>Velden met een sterretje zijn verplicht</h1>
    <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="veld1">veld 1 (*):</label>
            <input id="veld1" name="veld1" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld1'])) echo $values['veld1']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld2">veld 2 (*):</label>
            <input id="veld2" name="veld2" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld2'])) echo $values['veld2']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld3">veld 3:</label>
            <input id="veld3" name="veld3" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld3'])) echo $values['veld3']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld4">veld 4:</label>
            <input id="veld4" name="veld4" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld4'])) echo $values['veld4']; ?>">
        </p>
        <p>
            <input type="submit" value="verzenden">
        </p>
    </form>
    
    </div>
    </div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Dennis

dennis

26/06/2007 10:11:00
Quote Anchor link
zet je het in een Mysql. dan de niet verplichte velden op NULL zetten ipv NOT NULL en als MySQL niets ontvangt maakt hij er automatisch NULL van
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/06/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Misschien: een tussenpagina waarbij hij kijkt welke velden er leeg zijn dmv: !empty($_POST) en dan met een if de ingevulde velde in een sessie zetten
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/06/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 25.06.2007 16:40:
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>


Hmm, dat is ook niet echt netjes..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$drankje
= (!empty($_POST[' drankje'])) ? $_POST['drankje'] : 'niets'; //niets kun je natuurlijk ook vervangen door NULL o.i.d.
?>


@ TS:

Volgens mij zijn hier toch al wel genoeg goede oplossingen gegeven, als het nog niet werkt moet je misschien even een relevant deel van je script posten...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Kijk even naar mijn post van 08:57. Daar staat alles in, getest en werkend met een online voorbeeld. Wat wil je nog meer ;-)
 
Frank -

Frank -

26/06/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Let op: Niet meesturen is heel wat anders dan niets mee doen. Iedere halve gare kan data naar jouw site toesturen, je kunt er dus niet van op aan dat iets niet wordt meegestuurd.
 
- -

- -

26/06/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Bovenaan de pagina die de zaak VERWERKT (die bij action="xxx.php" in je formulier staat) zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty(trim($value)))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

27/06/2007 19:31:00
Quote Anchor link
At Jonathan: ik krijg een error op line 4
Fatal error: Can't use function return value in write context

at Jan Koehoorn, script van jou moet ik nog werkend zien te krijgen (mailadres enzo).
Wel al een vraagje: zet jij alles op 1 pagina? ook het verwerk.php?
 
GaMer B

GaMer B

27/06/2007 19:41:00
Quote Anchor link
@Roos: Dat verwerk.php kan makkelijk samen op één pagina.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.