li's naast elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 10:03:00
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik zit met een vervelend stukje css waar ik maar niet uit geraak.

Ik heb een div, met daarin een ul met li's..
Die LI's moeten naast elkaar staan op 1 lange rij, ze mogen niet op een 2de lijn komen.

Ik heb nu een stukje css waarin het werkt maar enkel in Safari, Firefox doet het niet en maakt er 2 lijnen van...

Kan iemand mij helpen zodat het overal goed werkt?

http://casteleyn.no-ip.info:8080/~Hipska/Yargo/test.html
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:49:57
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    div#jediv ul {list-style-type: none;}
    div#jediv ul li {float: left; width: 200px;}
    div#jediv ul li a {display: block; padding: 3px; text-decoration: none;}
    
?>
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 10:29:00
Quote Anchor link
dit werkt in Firefox niet, en in safari ook niet meer.

Heb je al eens naar de opzet van mijn html gekeken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
        <div class="carousel" id="carousel1">
        <ul>
            <li><img alt="Image0" class="thumb" src="graphics/dest/Items/0_0.png" /></li>
            <li><img alt="Image1" class="thumb" src="graphics/dest/Items/1_0.png" /></li>
            <li><img alt="Image2" class="thumb" src="graphics/dest/Items/2_0.png" /></li>
                        ...
            <li><img alt="Image48" class="thumb" src="graphics/dest/Items/48_0.png" /></li>
            <li><img alt="Image49" class="thumb" src="graphics/dest/Items/49_0.png" /></li>
        </ul>
        <hr />
    </div>


en dit is de css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
.carousel{
    border: 1px solid black;
    white-space: nowrap;
    display: inline-block;
}

.carousel ul {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
}

.carousel li {
    list-style: none;
    float: left;
    border: 1px solid red;
}

.carousel hr{
    clear: both;
    border: 0px;
}

Edit:
Voorlopig werkt het enkel in beide browsers als ik een width opgeef aan .carousel .. maar aangezien later deze content variabel moet zijn, vind ik een width opgeven niet ideaal.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/01/2008 11:46:00
Quote Anchor link
@Jan

Als je bij een link-tag een display:block; meegeeft, dan moet je er ook nog een float:left bij meegeven om ze wel allemaal op 1 rij te kunnen krijgen. Anders schijnt dit niet te werken.
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 11:54:00
Quote Anchor link
nee het lukt echt niet,

die div blijft steeds op width 100% en dat is het probleem denk ik..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 12.01.2008 11:46:
@Jan

Als je bij een link-tag een display:block; meegeeft, dan moet je er ook nog een float:left bij meegeven om ze wel allemaal op 1 rij te kunnen krijgen. Anders schijnt dit niet te werken.

Nee, dat klopt niet. Door de float op de li's gaan ze naar links. Die display: block op de a's binnenin de li's zorgt er voor dat de hele oppervlakte binnen de li aanklikbaar wordt als link en niet alleen de tekst.

Toevallig ben ik net begonnen met een nieuwe klus waarin deze techniek ook weer voorkomt.
 
J V

J V

12/01/2008 12:35:00
Quote Anchor link
Lastig probleem dit, maar waarom doe je niet alles niet in een tabel zetten?
(het mag niet, maar mischien is dit wel de simpelste oplossing)
Zou je het niet kunnen doen met minimale breedte en maximale breedte?
Want het moet variabel zijn, maar waar denk je dan aan? En waarom wil je eigenlijk alles op 1 rij als ik vragen mag? (want zo'n grote horizontale scrollbalk heb ik nog nooit gezien :P)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 12:49:00
Quote Anchor link
Jordy schreef op 12.01.2008 12:35:
Lastig probleem dit, maar waarom doe je niet alles niet in een tabel zetten?
(het mag niet, maar mischien is dit wel de simpelste oplossing)

Het blijft me verbazen dat er nog steeds webdesigners zijn die dit adviseren.
 
J V

J V

12/01/2008 12:54:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 12.01.2008 12:49:
Jordy schreef op 12.01.2008 12:35:
Lastig probleem dit, maar waarom doe je niet alles niet in een tabel zetten?
(het mag niet, maar mischien is dit wel de simpelste oplossing)

Het blijft me verbazen dat er nog steeds webdesigners zijn die dit adviseren.

Ik zou me diep moeten schamen dat weet ik. Maar ik vroeg ook waarvoor hij het ging gebruiken en waarom hij variabel moest zijn. Als ik antwoord daarop heb, kom ik terug op mijn simpele oplossing ;). (die dan nog wel steeds fout is natuurlijk)
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Wel, stel dat met ajax de content van de ul vernieuwd wordt. daarom kan ik geen vaste breedte opgeven..

Is er dan een webdesigner die mij wel een werkend alternatief kan bieden Jan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Ik zou de breedte van die ul gewoon op 100% zetten en de li's geen breedte meegeven. Die techniek gebruik ik hier. De li's hebben daar verschillende breedtes.
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

12/01/2008 13:33:00
Quote Anchor link
wat dacht je van deze?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
.carousel{
    border: 1px solid black;
    white-space: nowrap;
    display: inline-block;
    width:auto;
}

.carousel ul {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
}

.carousel li {
    list-style: none;
    display:inline;
    border: 1px solid red;
}

bij mij werkte dat in camino en safari... opera niet getest...
 
J V

J V

12/01/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Wat gebeurd er als je een transparante gif als background doet in je caroussel div?
 
Martijn B

Martijn B

12/01/2008 13:44:00
Quote Anchor link
Is het niet:
.carousel{
border: 1px solid black;

width: [vaste breedte]px;
overflow: scroll;

}
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 13:47:00
Quote Anchor link
@Jan: Dat werkt niet om ze op 1 lijn te zetten als ze meer dan de breedte zijn van je venster...

@pepijn: Bedankt, ik kijk even.

@Jordy: Dat is naast de kwestie. Waarom wil je dat weten?

@martijn: nee, ik wel geen vaste breedte omdat ik variabele content heb en scroll wil ik ook niet om andere redenen..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Hipska schreef op 12.01.2008 13:47:
@Jan: Dat werkt niet om ze op 1 lijn te zetten als ze meer dan de breedte zijn van je venster

Kan hij breder worden dan je venster? Da's niet aan te raden. Horizontaal scrollen houden je bezoekers niet van.
 
Jelmer -

Jelmer -

12/01/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Naja, hij heet niet voor niets 'carousel' :P

Jan's oplossing met width:100% & overflow: hidden of auto zou het truucje moeten doen, afhankelijk van wat voor manier je gaat aanbieden om de uithoeken van je carousel bereikbaar te maken.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/01/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 12.01.2008 13:56:
Hipska schreef op 12.01.2008 13:47:
@Jan: Dat werkt niet om ze op 1 lijn te zetten als ze meer dan de breedte zijn van je venster

Kan hij breder worden dan je venster? Da's niet aan te raden. Horizontaal scrollen houden je bezoekers niet van.


Dat klopt, ik ook niet, maar als je een muis hebt waarmee dat makkelijk kan is het niet erg :)
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 14:17:00
Quote Anchor link
idd, wat is een mighty mouse toch handig :p

het zou met javascript automatisch gaan scrollen als mensen in de hoeken komen.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/01/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Dat is nog leuker :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 14:41:00
Quote Anchor link
@ Tommy: lees dit artikel van Jacob Nielsen maar eens.
@ Hipska: als dat menu voor je navigatie is, zou ik het niet laten bewegen. Werkt verwarrend voor veel mensen. Als je een menu met veel items hebt, zou ik het gewoon onderverdelen in een hoofd- en een submenu.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.