login class mvc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:39:21
Quote Anchor link
HALLO
ik ben bezig met een mvc project(bootstrap)
hij werkt al (mvc.kennysinkeler.nl)
alleen nu wil ik een login script er bij enzo
ik krijg hem nu niet werkend

dit is me user.php(controller)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class user extends Controller
{
    /**
     * PAGE: index
     * This method handles what happens when you move to http://yourproject/ (which is the default page btw)
     */

    public function index()
    {

        // load views
        require APP . 'views/_templates/header.php';
        require APP . 'views/login/index.php';
        require APP . 'views/_templates/footer.php';
    }

    public function login()
    {

        $password = password_hash($_POST['password'], CRYPT_BLOWFISH);
        $login = $this->model->login($_POST['email'], $password);
        if ($fetched) {
        if (password_verify($password, $fetched['password'])) {
            $_SESSION['loggedin'] = true;
            $_SESSION['user'] = $name;
            header("location: index.php");            
            exit;
        }
else {
            echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect';
        }
    }
    }    
}

?>


dit is me model(deel)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    public function login($name)
    {
       $sql = "SELECT * FROM  user WHERE emial='$name'";
       $query = $this->db->prepare($sql);
       $query->execute();
       $fetched = $query->fetch();
       return $fetched;
}

met vriendelijke groet kenny
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 20:51:16
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 16:52:40
Quote Anchor link
emial moet email zijn ?
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:59:00
Quote Anchor link
staat fout in me db moet nog change dus..

maar hij zegt dat me $fetched niet bestaat
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:04:22
Quote Anchor link
Klopt want waar geef je fetched aan in je code ?
je hebt de login variable toegewezen aan de model/ niet fetched
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:06:14
Quote Anchor link
public function login($name)
{
$sql = "SELECT * FROM user WHERE emial='$name'";
$query = $this->db->prepare($sql);
$query->execute();
$fetched = $query->fetch();
return $fetched;
}

hier in :) dacht da dat ook kon
Gewijzigd op 26/11/2014 17:06:35 door kenny iets
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
nee, je variable blijven binnen de functie/class. <- leg ik zo uit.
Jij roept je model aan met $login, dus zul je ook $login moeten nakijken of die wel bestaat en of alles wel wordt terug gestuurd.

Wel kun je in een class value's van je variable overzetten die je weer "global" in de class kunt gebruiken waar deze is gezet.
bijv. :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php // Dit is om de kleur aan te roepen op phphulp.
// Om het gemakkelijk te maken simuleer ik hier eloquent omdat het makkelijk te gebruiken is.

class login extends eloquent {
    private $_user = 0;

    public function getUser($id) {
        if(is_int($id)) {
            $user = login::where('id', '=', $id)->first();
        }
elseif(is_string) {
            $user = login::where('email', '=', $id)->first();
        }


        // Nu geven we de "global _user" alle data van $user.
        $this->_user = $user;

        // Nu kunnen we dit doen
        echo $this->_user->email;
    }
}

?>


Let op zoiets kan ook met PDO.
Moetje wel even zoeke,
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:49:36
Quote Anchor link
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:59:43
Quote Anchor link
Dat doe ik normaal gezien wel, werk zelf niet perse met OOP.
Dan zou je ozzie, wouter j en als ik het goed heb ward even moeten vragen.

Maar zelf probeer ik altijd mijn controllers zo net mogelijk te houden.
Dus geen set sessions of iets dergelijks.

mijn login voorbeeld :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php if (!defined('DMZ_MVC') or !constant('DMZ_MVC')) die('Direct access not allowed!');
/**
* @filesource application/controllers/login.controller.php
* @namespace none
* @author Wouter van Marrum
* @package Dmz Framework
* @copyright 2014 (c) All Rights Reserved.
* @version v0.1
* @category Login controller
* @created 12-11-14
*/

/**
* Main controller class
*/

class Login extends DmzController {

    public function __construct() {
        parent::__construct();
    }


    public function index() {

        $this->blade->make("dashboard.login");
    }


    public function doLogin() {

        if(isset($_POST)) {
        
            $login = $this->loadModel('login', 'DmzLogin');
            $message = $login->doCheck($_POST);
        }


        $this->blade->make('dashboard.login', array("message"=>$message));
    }

}

?>


Hopelijk heeft het iets geholpen :)
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 18:05:33
Quote Anchor link
ja dankje
 
Kenny iets

kenny iets

30/11/2014 12:42:10
Quote Anchor link
iemand nog?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/11/2014 13:50:00
Quote Anchor link
Kenny iets op 26/11/2014 17:49:36:
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?


Ik vraag me af of je het dan wel goed begrijpt :-)

Een Model is een term die gebruikt wordt in een MVC ontwerp.

Ik neem aan dat je het hier over hebt.

Deze 'Model' is de laag tussen de database class (zoals PDO en mysqli) en je Controller. Het is de plek waar je je queries schrijft, de database class aanroept en het resultaat terugstuurt naar de controller.

Er zijn niet alleen MVC ontwerpen maar ook nog een aantal anderen waarin het soms net weer iets anders gaat of het beestje net weer een andere naam heeft.

Om het beter te gaan begrijpen zou je eens een keertje naar bijvoorbeeld CodeIgniter kunnen kijken. Het is een lichtgewicht Framework in het MVC model.

Toevoeging op 30/11/2014 14:06:20:

video tut: https://www.youtube.com/watch?v=PqLG9Ed0o_0&list=PLUpnKy5Si8zDouvZiUMHwSSyVrowJmH22
Gewijzigd op 30/11/2014 14:05:28 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.