Loopje(s)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »
Nien E

Nien E

17/05/2018 11:49:30
Quote Anchor link
Hi allen,

Ik ben hier nieuw, dus zal even kort iets over mezelf vertellen. Ik ben vroeger frontend developer geweest (CSS, HTML, WP,) en ben nu voor een eigen project bezig met het ontwikkelen van een website. Het is al even geleden! Qua programmeren kom ik er, na wat zoekwerk, eigenlijk vaak wel uit. Maar ik schrijf niet bepaald de meest nette code.

Nu ook 'loop' ik tegen iets aan wat volgens mij veel makkelijker moet kunnen. Ik gebruik namelijk telkens hetzelfde loopje. Zou iemand mij misschien willen uitleggen hoe ik het volgende gemakkelijker kan coderen?

Mochten jullie meer informatie nodig hebben dan hoor ik het graag!

Groetjes,
Nien


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<div class="css-slider-wrapper">
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <input type="radio" name="slider" class="slide-radio<?php echo $counter;?>" <? if($counter==1){ ?> checked <? } ?> id="slider_<?php echo $counter;?>">
  <? endwhile;?>
  <?php wp_reset_query();?>
  <div class="slider-pagination">
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="page<?php echo $counter;?>"></label>
    <? endwhile;?>
    <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <div class="next control">
    <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/right.png"></label>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <div class="previous control">
    <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/left.png"></label>
    <? endwhile;?>
    <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

  <div class="slider slide<?php echo $counter;?>" style="background-image: url(<?the_post_thumbnail_url('');?>);">
    <div>
      <h2><? the_title();?></h2>
      <a href="<?php the_field('link') ?>" class="button"><? the_field('tekst_button'); ?></a></div>
  </div>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
</div>
Gewijzigd op 17/05/2018 11:51:17 door Nien E
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:26:12
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/05/2018 12:08:56
Quote Anchor link
Zodra je dingen gaat herhalen loont het de moeite om te overwegen om een functie te schrijven die wat code bundelt.

Maar als ik naar het bovenstaande kijk doe je binnen de loops toch wat uiteenlopende dingen (qua HTML weergeven). De vraag is of je al die varianten kunt vangen in functie-parameters.

Je zou er ook misschien voor kunnen kiezen (ik "spreek" niet echt WordPress) om die snippets HTML te verplaatsen naar een of meer aparte templates (als er zoiets is in WP) en het uitvoeren van de query en het ophalen van de resultaten en het uitdraaien van de HTML op grond van deze resultaten te scheiden. Maar dat resulteert in een dubbel aantal loops: een loop voor het ophalen van alle resultaten, die je vervolgens aan het template voert, maar daar heb je dus vervolgens weer een loop voor het weergeven van alle informatie.

Het lijkt mij in ieder geval geen zin hebben om dezelfde query (tenzij ik iets mis? de argumenten post_type en posts_per_page zijn elke keer hetzelfde?) meerdere keren uit te voeren. Je zou de resultaten hiervan op kunnen slaan in een array, en dan dit array raadplegen. Minder communicatie (en vooral als het overbodige betreft) met de database is altijd goed. Het scheiden van query en template is dan wel wat zinniger, je kunt dan gewoon het array voeren aan alle templates.

Wat ik dus op zijn minst zou doen is dezelfde queries (5) reduceren tot één query. Dan zou je nog kunnen overwegen om dit geheel in een functie te stoppen (die mogelijk op zijn beurt weer gebruik maakt van een template) ook al roep je deze maar 1x aan, daarin kun je dan wel je hele navigatie kwijt, waardoor je op het hoogste niveau in je code ((main)template?) enkel een aanroep van "slider_navigation()" of iets dergelijks ziet in plaats van de bovenstaande lap code.
Gewijzigd op 17/05/2018 12:10:40 door Thomas van den Heuvel
 
Nien E

Nien E

17/05/2018 12:24:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie Thomas! Ik ga proberen om een array te maken. Eens kijken of het lukt :-) Een functie heb ik nog nooit geschreven. Zal me hier eens in verdiepen. Dankjewel!

Toevoeging op 17/05/2018 12:41:21:

Ik heb in ieder geval voor nu de 5 queries tot 1 query gemaakt. Eigenlijk is er maar 1 loop (de laatste) die meer gegevens uit de query haalt. De eerste vier heb ik alleen nodig om de classes een getal mee te geven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $counter;?>)
. De array en functies zijn op dit moment nog iets te complex voor mij, maar ik ben al heel blij met het volgende!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
  <?php
    $args
= array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    ?>


<div class="css-slider-wrapper">
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <input type="radio" name="slider" class="slide-radio<?php echo $counter;?>" <? if($counter==1){ ?> checked <? } ?> id="slider_<?php echo $counter;?>">
  <? endwhile;?>
  <div class="slider-pagination">
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="page<?php echo $counter;?>"></label>
    <? endwhile;?>
  </div>
  <div class="next control">
    <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/right.png"></label>
     <? endwhile;?>
  </div>
  <div class="previous control">
    <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/left.png"></label>
    <? endwhile;?>
  </div>
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

  <div class="slider slide<?php echo $counter;?>" style="background-image: url(<?the_post_thumbnail_url('');?>);">
    <div>
      <h2><? the_title();?></h2>
      <a href="<?php the_field('link') ?>" class="button"><? the_field('tekst_button'); ?></a></div>
  </div>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.