Lost pass link expires 24h

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 15:53:11
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een script voor wachtwoord vergeten.
Dat loopt tot nu toe goed .

Ik zet in de database : user_id , date , code

Date is de tijd waneer het verloopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" G:i:s d-m-Y", strtotime('+1 day'));
?>


Maar nu wil ik controleren of de code nog niet verlopen is.
Om te zorgen dat er maar 1x per dag het wachtwoord veranderd kan worden.

Maar hoe kan ik dat doen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:38:43
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:08:04
Quote Anchor link
Datum en tijd zijn altijd in yyyy-mm-dd hh:ii:ss format. Wat jij hebt is tekst en daar kan je verder niks mee.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 16:12:25
Quote Anchor link
Ohke ik heb het nu zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" Y-m-d H:i:s", strtotime('+1 day'));
?>


Hoe kan ik het dan nu doen?
Gewijzigd op 10/03/2011 16:17:33 door Jordi Kroon
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:35:51
Quote Anchor link
Welke code, waarmee vergelijken? Database?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 16:55:35
Quote Anchor link
Misschien kan je eerst eens (in woorden) uitleggen welke procedure je precies van plan bent.

Ik veronderstel iets in de trend:

- de gebruiker stuurt een "paswoord vergeten" request; post zijn username en/of e-mail adrs.
- Jij (de scripter) stuurt dan een e-mail naar het e-mail adres van die gebruiker, met een link die een geheime code bevat.
- Als de gebruiker die link opent, krijgt de gebruiker een formulier waarin het nieuwe wachtwoord wordt ingevuld. De geheime code zet je ook ergens in een hidden.
- Bij het verzenden controleer jij (de scripter) dan de geheime code; indien die klopt, vervang je het wachtwoord.

Is dit waar je aan dacht?
Of hoe zie jij het?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:18:11
Quote Anchor link
Ik zal het zo uitleggen:

- De gebruiker weet zijn wachtwoord niet meer. Hij gaat naar de pagina - Werkt al
- De gebruiker vult zijn naam of email adres in - werkt al
- De gebruiker krijgt een email met een code en zijn userid - werkt al
- De gebruiker klikt op die code en krijgt nog een email maar dan met zijn niewe wachtwoord ( random aangemaakt )

Maar dan:

Stel iemand klikt naar 25u op die link . Dan moet er een melding komen dat de link niet meer gelding is.
Stel iemand gaat weer naar wachtwoord vergeten binnen die 24u dan moet hij of zij een melding krijgen dat er vandaag al een poging is gedaan om het wachtwoord te veranderen.

En die laatste 2 puntjes bedoelde ik met het controleren of de code niet verlopen is
Gewijzigd op 10/03/2011 17:18:50 door Jordi Kroon
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 17:46:25
Quote Anchor link
Okay

Ofwel heb je dus een aparte tabel ofwel voeg je een aantal velden toe aan de user tabel.

- verification_code : VARCHAR
- verification_requested : DATETIME

Bij het eerste "paswoord vergeten" verzoek, vul je in verification_requested in: NOW()

Dat wordt dan iets als (zie zelf dat je je beschermt tegen injection)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "
UPDATE user_table
SET verification_requested = NOW(), verification_code = '"
. $code ."'
WHERE username = '"
. $username ."'
"
;
?>


Tweede request: de link met een code en een user id

Dan controleer je met iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
="
SELECT id FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
  AND (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW() )
LIMIT 1
"
;
?>


Indien je hier een row kan fetchen, mag je het paswoord resetten en mailen

Extra leesvoer:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/datum-en-tijdfuncties-in-mysql/519/
Gewijzigd op 10/03/2011 18:00:40 door Kris Peeters
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:58:39
Quote Anchor link
Oke maar hoe weet ik dan precies of de tijd verlopen is? Want ik neem aan dat als ik geen resultaat krijg dat dan of er geen request is of dat de code niet goed is of dat de tijd verlopen is

En dat wil ik dus appart te zien krijgen

Ook had ik in mijn database een andere tabel:

sfi_lost_pass
- id
- userid
- code
- date ( waneer hij verloopt )
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 18:05:54
Quote Anchor link
O ja ...

Wat je ook altijd kan doen, is de clausule als extra veld zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
="
SELECT
  id, (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW()) AS verificatie_op_tijd
FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
LIMIT 1
"
;
?>


Dan heb je dus $row['verificatie_op_tijd'] die een 1 of 0 geeft.

Met een aparte tabel lukt het uiteraard ook; je moet dan wel wat meer JOIN gebruiken
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 22:59:19
Quote Anchor link
Ik heb het al voor me kaar ik heb de datum van nu / de verloop datum met elkaar vergeleken
Is de datum van nu groter als de verloopdatum dan is de code verlopen anders gaat hij een nieuw wachtwoord genereren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.