Mail instellen (smtp)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Massimo W

Massimo W

21/11/2007 10:09:00
Quote Anchor link
Op mijn webserver(Suse 10.3) zou ik graag in willen stellen dat de mail die met mail() verstuurd wordt, vanuit de exchange server verstuurd wordt.

In de php.ini kan je in win32 wel eea instellen voor smtp en smtp_port, maar dit gaat in linux niet.

Nu had ik geprobeerd om postfix de mail via de exchange te sturen, maar ook dit wil niet werken.

Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 22:49:39
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Je kan de local mailserver toch alles laten forwarden naar de mailserver die jij wilt.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 10:31:00
Quote Anchor link
ja santhe dat klopt maar waarom zou je dit willen ? en waarom over de exchange server?
explain plz. wat wil je er mee gaan doen.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 10:43:00
Quote Anchor link
Uitleg:

Ik heb geen zin om het email adres van de gebruikers uit de active directory te halen. De gebruikersnaam in het systeem wat de mail gaat versturen is gelijk aan de active directory. Ik wil dus mail sturen naar de [email protected]. De exchange server kan met deze namen WEL overweg en stuurt de mail naar de juiste gebruiker.

Hoop dat eea iets duidelijker is :)
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:43:00
Quote Anchor link
desertme(sander) schreef op 21.11.2007 10:31:
maar waarom zou je dit willen ?

Dat ontgaat mij ook. Ik zou het niet weten.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 10:49:00
Quote Anchor link
duidelijker maar waarom over de exchange server snap ik niet.
gooi gewoon een hd in de exchange server er bij en maak daar de mail server van dit werkt stukken makkelijker en je gaat je back-up appart backuppen ipv. mail en bestanden doorelkaar en bijelkaar.
dit zal je dan snel genoeg merken zodra je dit bij elkaar gaat mengen zul je problemen krijgen met back uppen
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:52:00
Quote Anchor link
Als de mail niet voor de (linux)server zelf is dan stuurt de mailserver normaal gesproken de mail naar de MX server van een domein. Dus ik zie het probleem niet zo.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Klein voorbeeld:


gebruikersnaam: [email protected]
email: [email protected]

Als er intern een mail verstuurd wordt naar [email protected] dan werkt het wel. Indien ik met mail() in php een mail wil versturen naar [email protected] werkt dit niet.

Indien er een mail met mail() naar [email protected] wordt verstuurd, dan werkt dit wel omdat dit naar de mx server verstuurd wordt.

Om een gebruiker een automatische melding te geven bij een wijziging, wil ik de username van het systeem gebruiken om een mail te sturen naar die gebruiker. Oftwerk mail($username."@domein.lan", "bleh", "bfleh!");

nog iet duidelijker?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:05:00
Quote Anchor link
.....

Edit: Beiden adressen hebben hetzelfde domein: domein.lan
Dus beide mailtjes worden doorgestuurd. En als de een dan wel werkt en de ander niet dan zit dat in die andere server.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:09:00
Quote Anchor link
even hoor je wil toch niet dat mensen van buiten af naar domein@lan sturen dus waarom zou je dit willen veranderen. als je nou gewoon voor henk zijn mailbox
[email protected]
[email protected]

*edit2
nog even duidelijker.
username henk
mail [email protected]
alias-mail [email protected]
eind edit2

laat binnen komen kun je nog zeggen .nl gaat naar inbox en .lan gaat naar inbox lokaal.

probleem opgelost

anders krijg je het geval dat ik naar als buiten staander (buiten je LAN) een mail kan sturen naar [email protected]

*edit
zie santhe alleen is dit wat meer uitgewerk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:12:00
Quote Anchor link
Het is niet van buitenaf. Wil alles intern houden indien dat mogelijk is. Maar wellicht is het eenvoudiger om het mailadres uit de AD te halen?
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:16:00
Quote Anchor link
het is iig niet nodig om hier met een php script te gaan werken

als ik jouw was zou ik dan gewoon een mail server (mail HD) planten dan heb je zelfde effect. zorg wel voor dat dit een lokale mail server is anders word je ook gespammed
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:17:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.11.2007 11:05:
.....

Edit: Beiden adressen hebben hetzelfde domein: domein.lan
Dus beide mailtjes worden doorgestuurd. En als de een dan wel werkt en de ander niet dan zit dat in die andere server.

Dat gebeurt dan toch ook. De mail wordt door de MX (= exchange) afgehandeld.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:25:00
Quote Anchor link
even een duidelijk punt als je mail acc. niet goed zijn en je gaat over de exchange heen kijk dan als je blieft uit voor een LOOP dan zal je exchange ook down gaan zeker als je hem er direct op legt.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:29:00
Quote Anchor link
desertme(sander) schreef op 21.11.2007 11:25:
even een duidelijk punt als je mail acc. niet goed zijn en je gaat over de exchange heen kijk dan als je blieft uit voor een LOOP dan zal je exchange ook down gaan zeker als je hem er direct op legt.

Tja, het blijft Microsoft.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:39:00
Quote Anchor link
Ok, ik zal eea nog uit gaan zoeken. Heb het nu "tijdelijk" opgelost door het mail adres op te vragen uit de active directory zodat in iedergeval mijn deadline te halen is.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:43:00
Quote Anchor link
zolang het tijdelijk moet je het dan maar zo doen
maar als het voor langere tijd is doe het a.u.b. met apparte mail server

interesse vraag voor wat voor een soort bedrijf is want mischien heb je wel een bewaarplicht van zolange tijd.
bedrijf waar ik werk heeft een bewaarplicht van 10 jaar (dan heb ik het over de mail he)
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Massimo schreef op 21.11.2007 11:39:
Ok, ik zal eea nog uit gaan zoeken. Heb het nu "tijdelijk" opgelost door het mail adres op te vragen uit de active directory zodat in iedergeval mijn deadline te halen is.

En hoe vraag jij dat dan op? Ben ik wel benieuwd naar.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/11/2007 11:52:00
Quote Anchor link
Nog even een tip, gebruik geen mail tenzij je zeker goed weet waar je mee bezig bent.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:56:00
Quote Anchor link
Eerst binden met de domaincontroller (ldap_bind()) voor een check of de gebruikersnaam en wachtwoord correct is. Vervolgens met ldap_search een query opzetten en de resultaten in een array stoppen. Deze dan met wat for lusjes doorlopen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

// query voor het ophalen van attributen van een gebruiker
$this->search = ldap_search($this->connect, "OU=USERS, DC=domein, DC=lan", "(userPrincipalName=".$this->user."@domein.lan)");
    
    
// Result ophalen        
$info = ldap_get_entries($this->connect, $this->search);
        for($i=0; $i<$info["count"]; $i++){
            
            for($k=0; $k<$info[$i]["memberof"]["count"]; $k++){
                
                // Variabele wordt gevuld met mail van ingelogde gebruiker
                if($info[$i]["mail"][$k] != ""){
                    $this->email_user = $info[$i]["mail"][$k];
                }

                
                // Check of de gebruiker in de administrator groep zit (voor beheer rechten in het systeem.)
               if($info[$i]["memberof"][$k] == $this->admin_group){
                    $check = true;  
                             
                }
            }
     }





?>


Beetje duidelijk?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Massimo W
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:59:00
Quote Anchor link
@ jurgen: waarom niet mail?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.