Mail instellen (smtp)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Massimo W

Massimo W

21/11/2007 10:09:00
Quote Anchor link
Op mijn webserver(Suse 10.3) zou ik graag in willen stellen dat de mail die met mail() verstuurd wordt, vanuit de exchange server verstuurd wordt.

In de php.ini kan je in win32 wel eea instellen voor smtp en smtp_port, maar dit gaat in linux niet.

Nu had ik geprobeerd om postfix de mail via de exchange te sturen, maar ook dit wil niet werken.

Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:24:02
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Je kan de local mailserver toch alles laten forwarden naar de mailserver die jij wilt.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 10:31:00
Quote Anchor link
ja santhe dat klopt maar waarom zou je dit willen ? en waarom over de exchange server?
explain plz. wat wil je er mee gaan doen.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 10:43:00
Quote Anchor link
Uitleg:

Ik heb geen zin om het email adres van de gebruikers uit de active directory te halen. De gebruikersnaam in het systeem wat de mail gaat versturen is gelijk aan de active directory. Ik wil dus mail sturen naar de [email protected]. De exchange server kan met deze namen WEL overweg en stuurt de mail naar de juiste gebruiker.

Hoop dat eea iets duidelijker is :)
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:43:00
Quote Anchor link
desertme(sander) schreef op 21.11.2007 10:31:
maar waarom zou je dit willen ?

Dat ontgaat mij ook. Ik zou het niet weten.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 10:49:00
Quote Anchor link
duidelijker maar waarom over de exchange server snap ik niet.
gooi gewoon een hd in de exchange server er bij en maak daar de mail server van dit werkt stukken makkelijker en je gaat je back-up appart backuppen ipv. mail en bestanden doorelkaar en bijelkaar.
dit zal je dan snel genoeg merken zodra je dit bij elkaar gaat mengen zul je problemen krijgen met back uppen
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:52:00
Quote Anchor link
Als de mail niet voor de (linux)server zelf is dan stuurt de mailserver normaal gesproken de mail naar de MX server van een domein. Dus ik zie het probleem niet zo.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Klein voorbeeld:


gebruikersnaam: [email protected]
email: [email protected]

Als er intern een mail verstuurd wordt naar [email protected] dan werkt het wel. Indien ik met mail() in php een mail wil versturen naar [email protected] werkt dit niet.

Indien er een mail met mail() naar [email protected] wordt verstuurd, dan werkt dit wel omdat dit naar de mx server verstuurd wordt.

Om een gebruiker een automatische melding te geven bij een wijziging, wil ik de username van het systeem gebruiken om een mail te sturen naar die gebruiker. Oftwerk mail($username."@domein.lan", "bleh", "bfleh!");

nog iet duidelijker?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:05:00
Quote Anchor link
.....

Edit: Beiden adressen hebben hetzelfde domein: domein.lan
Dus beide mailtjes worden doorgestuurd. En als de een dan wel werkt en de ander niet dan zit dat in die andere server.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:09:00
Quote Anchor link
even hoor je wil toch niet dat mensen van buiten af naar domein@lan sturen dus waarom zou je dit willen veranderen. als je nou gewoon voor henk zijn mailbox
[email protected]
[email protected]

*edit2
nog even duidelijker.
username henk
mail [email protected]
alias-mail [email protected]
eind edit2

laat binnen komen kun je nog zeggen .nl gaat naar inbox en .lan gaat naar inbox lokaal.

probleem opgelost

anders krijg je het geval dat ik naar als buiten staander (buiten je LAN) een mail kan sturen naar [email protected]

*edit
zie santhe alleen is dit wat meer uitgewerk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:12:00
Quote Anchor link
Het is niet van buitenaf. Wil alles intern houden indien dat mogelijk is. Maar wellicht is het eenvoudiger om het mailadres uit de AD te halen?
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:16:00
Quote Anchor link
het is iig niet nodig om hier met een php script te gaan werken

als ik jouw was zou ik dan gewoon een mail server (mail HD) planten dan heb je zelfde effect. zorg wel voor dat dit een lokale mail server is anders word je ook gespammed
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:17:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.11.2007 11:05:
.....

Edit: Beiden adressen hebben hetzelfde domein: domein.lan
Dus beide mailtjes worden doorgestuurd. En als de een dan wel werkt en de ander niet dan zit dat in die andere server.

Dat gebeurt dan toch ook. De mail wordt door de MX (= exchange) afgehandeld.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:25:00
Quote Anchor link
even een duidelijk punt als je mail acc. niet goed zijn en je gaat over de exchange heen kijk dan als je blieft uit voor een LOOP dan zal je exchange ook down gaan zeker als je hem er direct op legt.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:29:00
Quote Anchor link
desertme(sander) schreef op 21.11.2007 11:25:
even een duidelijk punt als je mail acc. niet goed zijn en je gaat over de exchange heen kijk dan als je blieft uit voor een LOOP dan zal je exchange ook down gaan zeker als je hem er direct op legt.

Tja, het blijft Microsoft.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:39:00
Quote Anchor link
Ok, ik zal eea nog uit gaan zoeken. Heb het nu "tijdelijk" opgelost door het mail adres op te vragen uit de active directory zodat in iedergeval mijn deadline te halen is.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:43:00
Quote Anchor link
zolang het tijdelijk moet je het dan maar zo doen
maar als het voor langere tijd is doe het a.u.b. met apparte mail server

interesse vraag voor wat voor een soort bedrijf is want mischien heb je wel een bewaarplicht van zolange tijd.
bedrijf waar ik werk heeft een bewaarplicht van 10 jaar (dan heb ik het over de mail he)
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Massimo schreef op 21.11.2007 11:39:
Ok, ik zal eea nog uit gaan zoeken. Heb het nu "tijdelijk" opgelost door het mail adres op te vragen uit de active directory zodat in iedergeval mijn deadline te halen is.

En hoe vraag jij dat dan op? Ben ik wel benieuwd naar.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/11/2007 11:52:00
Quote Anchor link
Nog even een tip, gebruik geen mail tenzij je zeker goed weet waar je mee bezig bent.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:56:00
Quote Anchor link
Eerst binden met de domaincontroller (ldap_bind()) voor een check of de gebruikersnaam en wachtwoord correct is. Vervolgens met ldap_search een query opzetten en de resultaten in een array stoppen. Deze dan met wat for lusjes doorlopen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

// query voor het ophalen van attributen van een gebruiker
$this->search = ldap_search($this->connect, "OU=USERS, DC=domein, DC=lan", "(userPrincipalName=".$this->user."@domein.lan)");
    
    
// Result ophalen        
$info = ldap_get_entries($this->connect, $this->search);
        for($i=0; $i<$info["count"]; $i++){
            
            for($k=0; $k<$info[$i]["memberof"]["count"]; $k++){
                
                // Variabele wordt gevuld met mail van ingelogde gebruiker
                if($info[$i]["mail"][$k] != ""){
                    $this->email_user = $info[$i]["mail"][$k];
                }

                
                // Check of de gebruiker in de administrator groep zit (voor beheer rechten in het systeem.)
               if($info[$i]["memberof"][$k] == $this->admin_group){
                    $check = true;  
                             
                }
            }
     }





?>


Beetje duidelijk?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Massimo W
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:59:00
Quote Anchor link
@ jurgen: waarom niet mail?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.