mails versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »
Nick Vledder

Nick Vledder

02/12/2017 19:37:53
Quote Anchor link
Er is al het nodige over geschreven op dit forum, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik hierover nog niets tegen. Ik verstuur periodiek e-mails met een unieke url. Ik gebruik hiervoor Swift Mailer, een prima bibliotheek (imho). Zelf ben ik niet zo blij met de mogelijkheden van 'text/plain' waar het gaat om het tonen van de URL. Dan biedt 'text/html' meer mogelijkheden. 'Best practice' is wellicht om op beide manieren in één bericht te sturen (dat kan met Swift Mailer) en het mailprogramma van de ontvanger (bijv Outlook, Gmail, tc.) de afhandeling te laten doen. Hoe zorg ik ervoor dat de URL in 'text/plain' ook netjes zichtbaar wordt in het email-bericht? Wat zijn jullie ervaringen?
Gewijzigd op 02/12/2017 20:23:03 door Nick Vledder
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:58:50
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 21:30:20
Quote Anchor link
In een text/plain mail zul je de URL gewoon moeten noemen in de body. De enige manier om die URL netjes te krijgen is door deze netjes te maken met rewrites.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:25:34
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik het volgende om van een "html" mail een "plain" versie te maken (even geknipt uit een iets grotere mailwrapper class, dus dat moet je d'r even bij verzinnen):

//zonder code tags, want die braken allemaal over de regex ...
public $markup = ['b' => '*','i' => '/','u' => '_'];

public static function stripQuotes($str,$quotes = ["'",'"']){
return in_array($quote = substr($str,0,1),$quotes) && (substr($str,-1) == $quote) ? substr($str,1,-1) : $str;
}

public function stripTags($body){
foreach($this->markup as $tag => $char) $body = preg_replace("/(<$tag.*?>|<\\/$tag>)/",$char,$body);
if(preg_match_all('/<a.*?href\s*=\s*([^\s>]+).*?>(.*?)<\\/a>/',$body,$matches,PREG_SET_ORDER))
foreach($matches as list($full,$link,$descr)){
$link = self::stripQuotes($link);
$body = str_replace($full,$descr . ($link == $descr ? '' : " ($link)"),$body);
}
return strip_tags($body);
}


Bij een link (<a href=[link]>[descr]</a>) wordt de [link] dan dus tussen haakjes achter de [descr] gezet (indien niet gelijk aan elkaar).

Tevens worden <b>, <i>, en <u> omgezet naar resp. *...*, /.../. en _..._. Daarna trekt een strip_tags() alle overige markup d'r uit.

Met SwiftMailer wordt het dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    $message = new \Swift_Message();
    //...
    $message->setTo($to);
    if($subject) $message->setSubject($subject);
    if($body){
      if($html) $message->setBody($body,'text/html')->addPart($this->stripTags($body),'text/plain');
      else $message->setBody($body);
    }
    return $message;
Gewijzigd op 02/12/2017 22:37:28 door Rob Doemaarwat
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 22:47:40
Quote Anchor link
Ik gooi het zelf gewoon door een tekst browser print only mode. Dan blijft je markup behouden inclusief tabellen, het enige dat je dan krijgt is bijvoorbeeld iets als "klik hier (http://www.example.org/linkje)"
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:55:40
Quote Anchor link
@Ben: "gooi het [...] door een tekst browser print only mode": is dat iets wat je via PHP/command line aanroept, of doe je dat handmatig?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/12/2017 01:38:38
Quote Anchor link
Workaround: stuur het naar een soort van verkorte / tiny-URL (specifiek bedoeld voor links vanuit e-mailverkeer) die je binnen de site doorverwijst. Bijkomend voordeel van iedereen door hetzelfde poortje sturen: kun je ook meteen functionaliteit inbouwen die bijhoudt hoe vaak mensen op dat soort links klinken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/12/2017 11:45:46
Quote Anchor link
Rob dat gaat gewoon via exec binnen PHP. Werkt prima.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

04/12/2017 09:45:41
Quote Anchor link
@Allen Bedankt voor de antwoorden. Voor de huidige URL maak ik al wel gebruik van rewrite (format URL: controller/action/id) in .htaccess. Desalniettemin is de optie van een tiny-URL wel 'nice to have' in de toekomst. Ik ga aan de slag met het advies van Rob en zal de resultaten bekijken in verschillende mailprogramma's. Resultaten zal ik posten in dit topic...

Toevoeging op 04/12/2017 14:43:17:

... korte samenvatting. Heb verschillende mailprogramma's een email gestuurd (SMTP mbv SwiftMailer). Zowel Hotmail als Gmail tonen de geschreven tekst en de url netjes. Zowel in 'text/html' als 'text/plain' gaan goed.

In SwiftMailer maakt het niet de volgorde niet uit:
$message->setBody($this->plainbody, 'text/plain')->addPart($this->htmlbody, 'text/html');

of
$message->setBody($this->htmlbody, 'text/html')->addPart($this->plainbody, 'text/plain');

SquirrelMail heeft een voorkeur voor 'text/plain', maar biedt vervolgens wel de mogelijkheid ook in html de html-versie te openen (dit gaat ook goed). Stuur je echter enkel de 'text/html'-versie dan gaat het mis bij de anchor-tag. Dit is alleen te ondervangen door de url ook in de omschrijving van de anchor-tag op te nemen. Vbd <a href="$url">$url</a>.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.