MD5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:15:00
Quote Anchor link
Als ik in een database een wachtwoord heb versleuteld met md5() is er dan een mogelijkheid om dit weer te decoderen en aan iemand toe te sturen die zijn wachtwoord vergeten is?

Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 08:25:03
 
Sytze Loor

Sytze Loor

21/04/2005 21:25:00
Quote Anchor link
Nee, MD5 is niet te decoderen. Wat je wel kunt proberen is om de mensen die hun wachtwoord vergeten zijn een link te sturen per e-mail waarmee ze vervolgens een nieuw wachtwoord kunnen kiezen.
 
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:28:00
Quote Anchor link
Ja, zoiets had ik ook al bedacht, maar wilde het liever op een andere manier....

Dan maar een andere discussie...
Heeft het een meerwaarde om een wachtwoord versleuteld op te slaan in een database? oftewel, kan ik het niet net zo goed gewoon opslaan.... of is het dan makkelijk te achterhalen?
 
Jaj BE

jaj BE

21/04/2005 21:30:00
Quote Anchor link
je kan MD5 wel decoderen, alleen duurt het dagen tegen dat dit klaar is voor 1 (wacht)woord
 
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:45:00
Quote Anchor link
hahahahhaha
Ja dat geloof ik meteen....maar wil het graag in aantal seconden gedaan hebben... of ga je me nu adviseren om dan een snellere comp te nemen?
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2005 21:48:00
Quote Anchor link
jaj:
je kan MD5 wel decoderen, alleen duurt het dagen tegen dat dit klaar is voor 1 (wacht)woord


Ook niet.
Een hash heeft meerdere waarden waaruit ie gevormd kan zijn.

En ja, het heeft meerwaarde, je wilt niet dat al je klantwachtwoorden zomaar door iemand bekeken kunnen worden wanneer iemand in je DB komt.
 
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:51:00
Quote Anchor link
Maar hoe makkelijk kan iemand in mijn DB komen????
Ik bedoel, hoe groot is die kans en is het derhalve de moeite waard om die extra moeite te doen?
Gewijzigd op 21/04/2005 21:52:00 door Sander Spijk
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2005 22:00:00
Quote Anchor link
Waarom zo moeilijk doen?
Quote:
Beter voorkomen dan genezen


Het is gewo0n een extra veiligheidje, en als webmaster dien jij veilig om te gaan met de gegevens van anderen.

Edit: Snippet die ik gebruikte om een tijdelijk password te genereren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
# Arraytje met eerste 3 letter v/h alfabet
$letters = array( 'a', 'b', 'c' );
                
# Nieuw wachtwoord maken dmv loop
for( $i=1; $i<=8; $i++ )
{

    # Kijken of $i even is
    if( 1 & $i )
        $pass .= rand(1,9);
    else
        $pass .= $letters[ rand( 0, 2 ) ];
}

?>
Gewijzigd op 21/04/2005 22:04:00 door Mitch X
 
Steff   an

Steff an

21/04/2005 22:01:00
Quote Anchor link
Er zijn 'domme' mensen die overal het zelfde wachtwoord voor gebruiken. Als iemand dan in de database komt, dan heeft diegene heel veel slachtoffers.
 
Steff   an

Steff an

21/04/2005 22:02:00
Quote Anchor link
Offtopic:

Mitch waarstaat dit voor "49 sterren!" Dat veranderd elke dag :s
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2005 22:05:00
Quote Anchor link
Steffan:
Offtopic:

Mitch waarstaat dit voor "49 sterren!" Dat veranderd elke dag :s

Het aantal sterren dat ik heb in Super Mario 64 DS :)
Kwist niets beters :$
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

21/04/2005 22:30:00
Quote Anchor link
En wat dacht je van je eigen integriteit? Dat vind ik een belangrijke reden om een wachtwoord gecodeerd (op welke manier dan ook) op te slaan.

Elwin
 
Jelmer -

Jelmer -

21/04/2005 22:33:00
Quote Anchor link
Lijkt me inderdaad niet prettig voor je bezoekers om te weten dat ze juw hun geheimste geheim moeten toevertrouwen, en dat misschien wel zonder dat ze je kennen!

(okee, ik geef toe, geheimste geheim is wel een beetje heel erg overdreven ^^,)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

21/04/2005 22:37:00
Quote Anchor link
Is inderdaad wel wat overdreven, maar het is wel waar.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet snel ergens registreer, juist omdat ik niet weet hoe mijn wachtwoord wordt opgeslagen. Misschien een beetje paranoïde, maar ik vind het gewoon geen fijn idee.

Elwin
 

21/04/2005 22:56:00
Quote Anchor link
Ik gebruik voor dingen als mail overal hetzelfde wachtwoord maar zoals hier op PHPhulp heb ik gewoon iets uit mijn duim gezogen omdat je niet kan achterhalen of het wel gecodeerd word opgeslagen
In de database van mijn site staat je paswoord nietgecodeerd. Bij mij registreren met een veelgebruikt paswoord is dus af te raden maar je komt er nooit achter dat ik het zo doe.

Neem dan silent.be als je je daar regt en je logt in word bij elk linkje je paswoord hard meeverstuurd. Dat is dus soiso onbetrouwbaar.
 
Jordi

Jordi

21/04/2005 23:35:00
Quote Anchor link
Ik vind het allemaal wel een klein beetje paranoïde eigenlijk. Hoe groot is de kans dat iemand in de database van bijvoorbeeld PHP hackt en dan vervolgens iets met jouw wachtwoord wil doen? Niet zo groot lijkt me.
Maar goed, ik sla al mijn wachtwoorden ook altijd met md5 op. Gewoon omdat ik elk beetje veiligheid wil dat ik (op een makkelijke manier) kan krijgen.

En ik vind die opmerking over dat 'diepste geheim' een beetje raar. Niet omdat je wachtwoord over het algemeen niet je diepste geheim is, maar meer omdat je dat geheim eigenlijk aan elke site toevertrouwt waar je je inlogt. Ongeacht hoe het in een database wordt opgeslagen...

@Topicstarter:
Waarom gebruik je md5 als je de wachtwoorden wilt decoderen? De hele essentie van functies als md5 is volgens mij dat het in principe niet mogelijk is om ze te decoderen.
Als je iets decodeerbaars wilt, kun je denk ik mcrypt gebruiken.
 
Winston Smith

Winston Smith

22/04/2005 00:39:00
Quote Anchor link
@Jordi: die kans is vrij groot als je bijvoorbeeld phpMyAdmin in een niet beveiligde directory hebt staan. Af en toe kom ik echt bijzonder slecht beveiligde websites tegen. Als je dan voor de gein gaat kijken hoe ver je kan komen met een gebruikersnaam en een niet beveiligd wachtwoord dan is dat héél ver!

Wat is de moeite om je wachtwoord in md5 op te slaan? Of met base64 of desnoods een eigen encryptiesysteem of zo? Dat voorkomt echt een hoop ellende; de meeste crackers haken dan al af.
En als ik een site zie waar je wachtwoorden niet gecodeerd worden (al dan niet van horen zeggen), dan registreer ik me niet op zo'n site of in ieder geval niet met een wachtwoord wat verband houdt met mijn reguliere wachtwoorden.

Overigens hebben enkele mensen van phphulp laatst geprobeerd een md5 wachtwoord te decoderen, en dat is ze na een dag of zo gelukt nadat ik allerlei hints had gegeven over de lengte en de beginletter van het woord. Als je geen lengte en beginletter hebt, is het praktisch onmogelijk om achter een wachtwoord te komen.

Maar goed, mijn advies: gebruik altijd md5 voor het encrypten van gebruikersnaam én wachtwoord.

Edit:
Topic is hier te vinden.
Gewijzigd op 22/04/2005 00:42:00 door Winston Smith
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.