MD5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Willem Andries

Willem Andries

30/11/2010 15:22:03
Quote Anchor link
Beste,

Je kan text omzetten naar MD5.
Maar je kan niet MD5 omzetten naar text.

Kent iemand een functie zodat je text naar code omzet.
En die code ook terug kunt omzetten naar text?

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:46:29
 
Jel le

Jel le

30/11/2010 15:34:53
Quote Anchor link
Waarvoor zou je dit willen gebruiken?
Je hebt onderandere base64, maar dat is dus helemaal niet veilig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/11/2010 15:36:52
Quote Anchor link
MD5 is onomkeerbaar....

Ik zou niet weten waarom je dat wou willen terugdraaien. Als dat kon waarom zou MD5 dan uitgevonden zijn?

En waarom zou je wachtwoorden uit willen lezen?
Gewijzigd op 30/11/2010 15:38:56 door - Ariën -
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

30/11/2010 16:10:56
Quote Anchor link
met pear:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$our_key = 'een vreemde tekenreeks om mee te encoderen';

    function id2magic($id) {
        global $our_key;
        require_once 'pear/Crypt/Blowfish.php';
        $cryptor = new Crypt_Blowfish($our_key);
        return strtr(base64_encode($cryptor->encrypt($id)), '+/=', '-_');
    } // function id2magic()


    function magic2id($magic) {
        global $our_key;
        require_once 'pear/Crypt/Blowfish.php';
        $cryptor = new Crypt_Blowfish($our_key);
        return (integer) $cryptor->decrypt(base64_decode(strtr($magic, '-_.', '+/=')));
    } // magic2id()


snel verknipt uit een applicatie die al in gebruik is; zelf nog even opruimen (global, phah. Dat moet "natuurlijk" een objectmember worden)
 
Pim -

Pim -

30/11/2010 16:23:33
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/book.mcrypt.php Mocht je deze wel hebben en die pear lib niet
 
Joost velthuis

joost velthuis

20/12/2010 22:50:43
Quote Anchor link
hoi ik heb een website met een database en dat je kan inloggen maar dan zie je gewoon de letters bij het vakje password ik wil dit graag versleutelen en dat je bolletjes ziet in het vakje van password
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

20/12/2010 22:52:40
Quote Anchor link
iets voor een nieuw topic, Joost?
 

20/12/2010 23:03:24
Quote Anchor link
input html password.
Verder zou het fijn zijn als je gebruik maakt van punten en hoofdletters.
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 13:08:20
Quote Anchor link
Sorry voor de vergeten .... & ,,,,,. Maar dankje wel voor de tip karl karl alleen wil ik het nu nog gaan versleutelen, want als iemand mijn db hackt dan kan hij zo alle wachtwoorden zien. dus als jullie daar voor nog tips hebben
 
Tim Fendt

Tim Fendt

21/12/2010 13:11:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<input type="password" name="wachtwoord"/>
<?php

    $wachtwoord
= mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);
    $wachtwoordEncrypt = md5($wachtwoord);
?>
 
Chris -

Chris -

21/12/2010 13:17:40
Quote Anchor link
Tim, als je een wachtwoord gaat coderen naar MD5, hoef je deze niet te escapen. In een MD5 komen enkel cijfers en letters voor, dus is die string niet gevaarlijk :-)
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 13:23:27
Quote Anchor link
ok dit is mijn code die ik nu heb voor mijn inlog systeem.

hoe zorg ik dat het wachtwoord versleutelt is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

if (!isset($_POST['scholen']))
{

?>

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="css.css" type="text/css">
</head>
<body background="achtergrond.jpg">
<DIV ID="d2">
<DIV ID="d1">

<br>
<br>
<br>
<br>
<form method="POST" action="index.php">
<center><input type="text" name="scholen"><center> <br>
<input type="password" name="ww" /><br>
<input type="submit" value="login">
</form>


$ww = mysql_real_escape_string($_POST['ww']);
$wachtwoordEncrypt = md5($ww);


</div>
</div>

</body>
</html>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?
}
else
{


// haal de waarden uit de textvelden en stop ze in een variabele
$naam = $_POST['scholen'];
$ww = $_POST['ww'];

// verbinding maken met de database
include ("conn.php");

//stop de query in een variabele  
$query = "SELECT ww FROM `scholen` where scholen = '$naam'";  

//voer de query uit  
$Onbruikbaar = mysql_query($query);  

//stop het resultaat in een bruikbare variabele (deze kun je in een while-loop zetten, zodat het script niet stopt na de eerste rij).  
 
$Bruikbaar = mysql_fetch_object($Onbruikbaar);

// stop he wachtwoord uit de database die bij de gebruikersnaam hoort in een variabele  
$wachtwoordDatabase = $Bruikbaar->ww;


//echo $wachtwoordDatabase;
// controleer of het ingevulde wachtwoord hoort bij het wachtwoord uit de database

if ($ww == $wachtwoordDatabase)

    {

    include ("joost.php");
    }

    
 

else
 
    echo "fout. jij mag niet inloggen stouterik";
 

//verbreek de verbinding met de database server  
mysql_close();  
}


?>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/12/2010 13:37:59
Quote Anchor link
Zie post van Tim....
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 13:42:01
Quote Anchor link
jep, maar waar moet ik die post van tim in mijn bestand zetten dat is mijn vraag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/12/2010 14:04:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (md5($ww) == $wachtwoordDatabase)
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 14:13:52
Quote Anchor link
en waar moet dat in het bestand tussen welke codes
 
Niels K

Niels K

21/12/2010 14:18:38
Quote Anchor link
@Joost

Probeer zelf wat? Er wordt hier van je verwacht dat je zelf ook wat doet.

Overigens kan er nog flink wat verbeterd worden aan je script:

- backticks horen niet thuis in SQL
- Bouw nette fouten afhandeling in.
- Controle of formulier velden zijn gepost mis ik.
- script is lek -> SQL injection
- mysql_fetch_object is gaar, gebruik liever mysql_fetch_assoc
- variabelen uit de quotes
- rare naamgeving van je variabelen. Zodra je een query uitvoert heet dat 'onbruikbaar' ?
- shorttags worden afgeraden, maar misschien deed je dat voor het weergeven op het forum?
- mysql_close is niet nodig.
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 14:25:15
Quote Anchor link
ok
 
Niels K

Niels K

21/12/2010 14:26:39
Quote Anchor link
Als het niet lukt horen wij dat uiteraard graag.
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 14:34:00
Quote Anchor link
ik heb het zo gedaan, want die van aar gaat andersom dan moet je de md5 code invoeren dus kan je niet inloggen maar deze werkt niet.
kan je me helpen??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($ww) == (md5($wachtwoordDatabase)
?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/12/2010 14:43:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($ww == md5($wachtwoordDatabase))
?>


je had de haakjes niet goed staan, als je ze opent moet je ze ook sluiten
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.