MD5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Willem Andries

Willem Andries

30/11/2010 15:22:03
Quote Anchor link
Beste,

Je kan text omzetten naar MD5.
Maar je kan niet MD5 omzetten naar text.

Kent iemand een functie zodat je text naar code omzet.
En die code ook terug kunt omzetten naar text?

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 03:32:05
 
Jel le

Jel le

30/11/2010 15:34:53
Quote Anchor link
Waarvoor zou je dit willen gebruiken?
Je hebt onderandere base64, maar dat is dus helemaal niet veilig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/11/2010 15:36:52
Quote Anchor link
MD5 is onomkeerbaar....

Ik zou niet weten waarom je dat wou willen terugdraaien. Als dat kon waarom zou MD5 dan uitgevonden zijn?

En waarom zou je wachtwoorden uit willen lezen?
Gewijzigd op 30/11/2010 15:38:56 door - Ariën -
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

30/11/2010 16:10:56
Quote Anchor link
met pear:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$our_key = 'een vreemde tekenreeks om mee te encoderen';

    function id2magic($id) {
        global $our_key;
        require_once 'pear/Crypt/Blowfish.php';
        $cryptor = new Crypt_Blowfish($our_key);
        return strtr(base64_encode($cryptor->encrypt($id)), '+/=', '-_');
    } // function id2magic()


    function magic2id($magic) {
        global $our_key;
        require_once 'pear/Crypt/Blowfish.php';
        $cryptor = new Crypt_Blowfish($our_key);
        return (integer) $cryptor->decrypt(base64_decode(strtr($magic, '-_.', '+/=')));
    } // magic2id()


snel verknipt uit een applicatie die al in gebruik is; zelf nog even opruimen (global, phah. Dat moet "natuurlijk" een objectmember worden)
 
Pim -

Pim -

30/11/2010 16:23:33
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/book.mcrypt.php Mocht je deze wel hebben en die pear lib niet
 
Joost velthuis

joost velthuis

20/12/2010 22:50:43
Quote Anchor link
hoi ik heb een website met een database en dat je kan inloggen maar dan zie je gewoon de letters bij het vakje password ik wil dit graag versleutelen en dat je bolletjes ziet in het vakje van password
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

20/12/2010 22:52:40
Quote Anchor link
iets voor een nieuw topic, Joost?
 

20/12/2010 23:03:24
Quote Anchor link
input html password.
Verder zou het fijn zijn als je gebruik maakt van punten en hoofdletters.
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 13:08:20
Quote Anchor link
Sorry voor de vergeten .... & ,,,,,. Maar dankje wel voor de tip karl karl alleen wil ik het nu nog gaan versleutelen, want als iemand mijn db hackt dan kan hij zo alle wachtwoorden zien. dus als jullie daar voor nog tips hebben
 
Tim Fendt

Tim Fendt

21/12/2010 13:11:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<input type="password" name="wachtwoord"/>
<?php

    $wachtwoord
= mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);
    $wachtwoordEncrypt = md5($wachtwoord);
?>
 
Chris -

Chris -

21/12/2010 13:17:40
Quote Anchor link
Tim, als je een wachtwoord gaat coderen naar MD5, hoef je deze niet te escapen. In een MD5 komen enkel cijfers en letters voor, dus is die string niet gevaarlijk :-)
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 13:23:27
Quote Anchor link
ok dit is mijn code die ik nu heb voor mijn inlog systeem.

hoe zorg ik dat het wachtwoord versleutelt is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

if (!isset($_POST['scholen']))
{

?>

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="css.css" type="text/css">
</head>
<body background="achtergrond.jpg">
<DIV ID="d2">
<DIV ID="d1">

<br>
<br>
<br>
<br>
<form method="POST" action="index.php">
<center><input type="text" name="scholen"><center> <br>
<input type="password" name="ww" /><br>
<input type="submit" value="login">
</form>


$ww = mysql_real_escape_string($_POST['ww']);
$wachtwoordEncrypt = md5($ww);


</div>
</div>

</body>
</html>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?
}
else
{


// haal de waarden uit de textvelden en stop ze in een variabele
$naam = $_POST['scholen'];
$ww = $_POST['ww'];

// verbinding maken met de database
include ("conn.php");

//stop de query in een variabele  
$query = "SELECT ww FROM `scholen` where scholen = '$naam'";  

//voer de query uit  
$Onbruikbaar = mysql_query($query);  

//stop het resultaat in een bruikbare variabele (deze kun je in een while-loop zetten, zodat het script niet stopt na de eerste rij).  
 
$Bruikbaar = mysql_fetch_object($Onbruikbaar);

// stop he wachtwoord uit de database die bij de gebruikersnaam hoort in een variabele  
$wachtwoordDatabase = $Bruikbaar->ww;


//echo $wachtwoordDatabase;
// controleer of het ingevulde wachtwoord hoort bij het wachtwoord uit de database

if ($ww == $wachtwoordDatabase)

    {

    include ("joost.php");
    }

    
 

else
 
    echo "fout. jij mag niet inloggen stouterik";
 

//verbreek de verbinding met de database server  
mysql_close();  
}


?>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/12/2010 13:37:59
Quote Anchor link
Zie post van Tim....
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 13:42:01
Quote Anchor link
jep, maar waar moet ik die post van tim in mijn bestand zetten dat is mijn vraag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/12/2010 14:04:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (md5($ww) == $wachtwoordDatabase)
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 14:13:52
Quote Anchor link
en waar moet dat in het bestand tussen welke codes
 
Niels K

Niels K

21/12/2010 14:18:38
Quote Anchor link
@Joost

Probeer zelf wat? Er wordt hier van je verwacht dat je zelf ook wat doet.

Overigens kan er nog flink wat verbeterd worden aan je script:

- backticks horen niet thuis in SQL
- Bouw nette fouten afhandeling in.
- Controle of formulier velden zijn gepost mis ik.
- script is lek -> SQL injection
- mysql_fetch_object is gaar, gebruik liever mysql_fetch_assoc
- variabelen uit de quotes
- rare naamgeving van je variabelen. Zodra je een query uitvoert heet dat 'onbruikbaar' ?
- shorttags worden afgeraden, maar misschien deed je dat voor het weergeven op het forum?
- mysql_close is niet nodig.
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 14:25:15
Quote Anchor link
ok
 
Niels K

Niels K

21/12/2010 14:26:39
Quote Anchor link
Als het niet lukt horen wij dat uiteraard graag.
 
Joost velthuis

joost velthuis

21/12/2010 14:34:00
Quote Anchor link
ik heb het zo gedaan, want die van aar gaat andersom dan moet je de md5 code invoeren dus kan je niet inloggen maar deze werkt niet.
kan je me helpen??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($ww) == (md5($wachtwoordDatabase)
?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/12/2010 14:43:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($ww == md5($wachtwoordDatabase))
?>


je had de haakjes niet goed staan, als je ze opent moet je ze ook sluiten
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.