meer pagina's includen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bassos

Bassos

14/12/2006 17:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<!-- Dit staat in de hoofdpagina in de content DIV -->

<?php
    switch (strtolower($_GET['pagina']))
        {
        case
"test1": //Link "test1"? variabele $pagina = test1.php
            $pagina="test1.php";
            break;
        case
"test2":
            $pagina="test2.php";
            break;
        case
"test3":
            $pagina="test3.php";
            break;
        default:
//Geen pagina gevonden? standaard tekst
              $pagina="default.php";
              break;
        }

        include ($pagina); //include de variabele $pagina
?>


<!-- Dit is de link in de navigatie naar de pagina die geinclude moet worden -->

<a href="index.php?pagina=test1">test1</a>
<a href="index.php?pagina=test2">test2</a>
<a href="index.php?pagina=test3">test3</a>



Als ik bijvoorbeeld 20 links naar verschillende verslagen maak moet ik dan al die 20 links in de hoofdpagina verwerken zoals ik heb gedaan met test1, test2 en test3?

Of is hier een gemakkelijkere en efficentere manier voor?

En ik wil graag niet veranderen van manier van includen.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:45:37
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/12/2006 17:24:00
 
Nick Mulder

Nick Mulder

14/12/2006 17:56:00
Quote Anchor link
Ik gebruikte altijd (else)if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(!empty($_GET['[pag'])){
    if($_GET['pag'] == "home"){
        include "home.php";
    }

    elseif($_GET['pag'] == "log in"){
        include "log in.php";
    }
}

else{
include "home.php";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 12:08:00
Quote Anchor link
Ik heb de tutorial doorgelezen en het ziet er inderdaad handig uit. Alleen ik kan niet echt ontdekken hoe het script werkt als mijn pagina's in verschillende mappen staan.

Kan iemand mij dat uitleggen?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/12/2006 12:12:00
Quote Anchor link
$pagina="map/test3.php";

$pagina="map1/test4.php";
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 12:13:00
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp gewoon het pad naar de pagina in de paginanaam verwerken?
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

15/12/2006 12:18:00
Quote Anchor link
@Nick Mulder:

Dit is dan wel wat netter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$allow_pages
= array('home','log in');
if(isset($_GET['page']) && in_array($_GET['page'],$allow_pages)){
    if(file_exists($_GET['page'].".php")){
        include($_GET['page'].".php");
    }
else{
        include("home.php");
    }
}
else{
    include("home.php");
}

?>


Die array kan je altijd uitbreiden met meer paginas die toegestaan zijn.
Pas iemand die GET variable aan in de URL, en de pagina staat niet in de Array, of die staat er wel in maar de pagina.php bestaat niet, dan wordt gewoon home.php weergegeven.
Als je 10 paginas op die manier van jouw wilt includen, krijg je een ellendig lang script.
Hier hoef je alleen de toegestane paginas (zonder .php erachter) in de array te zetten.
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 12:20:00
Quote Anchor link
Ja ok, maar ik ga uit van het script dat in de tutorial gebruikt wordt en niet het script van Nick

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/310/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2006 13:33:00
Quote Anchor link
Bassos,

dit is een gecombineerde versie Ik zal het even met commentregels erin herposten voor je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// een array met toegestane pagina's
$allow_pages = array('map1/home','map2/login');
// controleer of de opgevraagde pagina is toegestaan
if(isset($_GET['page']) && in_array($_GET['page'],$allow_pages)){
    //als die is toegestaan, controleer of de opgevraagde php pagina wel bestaat
    if(file_exists($_GET['page'].".php")){
            include($_GET['page'].".php");
    }

    //als bestand niet bestond, include dan de standaard pagina
    else{
        include("map1/home.php");
    }

//als het een niet toegestane pagina is, include dan de standaard pagina
}else{
    include("home.php");
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Nick Mulder

Nick Mulder

15/12/2006 14:47:00
Quote Anchor link
Ik heb 8 pagina's in mijn eigen site geincluded, op mijn manier, zolang is dat nog niet =P
http://www.ypm-design.com/source.php vanaf regel 180 tot 200
En wat ook kan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(!empty($_GET['[pag'])){
        $pag = $_GET['pag'];
        include $pag;
}

else{
include "home.php";
}

?>

Grote nadelen hiervan:
Pagina's van buitenaf kunnen door users geinclude worden...
Misschien lange dingen achter ?pag=
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2006 15:03:00
Quote Anchor link
@Nick Mulder

Het voorbeeld van jou (de code die je postte) is ook gebruikt in voorgaande oplossingen, waarbij wel een beveiliging is ingebouwd, zodat je alleen toegestane pagina's kan includen.
En wat het "probleem" is met jouw code van de link die je postte, je controleerd helemaal niet of er wel een $_GET['pag'] is geset (functie isset()) Op sommige servers geeft dit een warning weer, en op andere is er wel een warning, maar wordt die niet geshowd. Probeer met het programeren error_reporting op E_ALL te zetten, en dan ook te zorgen dat je geen notices meer krijgt. Het helpt je goed en netjes te programmeren en voorkomt problemen die vroeger of later toch wel zullen ontstaan.
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 15:42:00
Quote Anchor link
Ok ik snap nu wat je bedoelt Robbert. Ik zal er binnenkort eens mee aan de slag gaan. Met deze uitleg kom ik er wel uit.

Allen bedankt voor de moeite en als ik het niet werkend krijg dan horen jullie vanzelf weer van me.
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 09:57:00
Quote Anchor link
Het is in zoverre gelukt dat bijna al mijn onderliggende pagina's werken. Alleen heb ik nog problemen met mijn fotoalbum. Ik heb een fotoalbumscript gebruikt van Arjan K. De links die het script genereerd werken nog niet. Maar ik kan nu alleen even niet naar de scripts toe, want het werkt niet helemaal hier op phphulp.

Maar als iemand zo al weet welke ik bedoel hoe moet ik dit script aanpassen aan de bovengenoemde methode??
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2006 10:11:00
Quote Anchor link
Dat ligt waarschijnlijk aan de includes in het script van Arjan. (Ik neem aan dat daar includes in zitten). Als je dat script in een eigen map hebt gezet en je include het als mapnaam/pagina.php dan zul je de path's in dat script ook moeten voorzien van 'mapnaam/'.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/12/2006 10:37:00
Quote Anchor link
@Santhe

Ik denk dat het probleem is dat het foto-album ook gegevens meegeeft met de GETmethode.

Zorg ervoor dat je in de links die je genereerd ook altijd aangeeft dat je pag=fotoalbum in de url meegeeft.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2006 10:47:00
Quote Anchor link
@Robert: Dat zou ook heel goed kunnen.
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 11:07:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb nu geen mogelijkheid om er aan te knutselen. Maar als eht zover is dan horen jullie weer van me.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

18/12/2006 11:10:00
Quote Anchor link
Gebruik een database dat scheelt weer 20 statements bij switch statement.
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 11:13:00
Quote Anchor link
Dus als dat pagina gedeelte overeenkomt hoef ik verder niks te doen met het gedeelte "paginanr=1" en "foto=1" als ik het goed begrijp?




Dit is de link die gegenereerd wordt voor de volgende knop:

index.php?paginanr=1&pagina=fotoalbum/valkenburg_2006



Dit zijn de links die van de thumbnails naar de foto's gaan:

index.php?pagina=fotoalbum/valkenburg_2006&foto=1
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 20:13:00
Quote Anchor link
Ik krijg het niet voor elkaar. Zou iemand een helpende hand willen bieden??



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
<?php
echo '<h1>Valkenburg 2006</h1><p>';

//We maken 2 array's, eentje voor de bestanden en een voor de mappen. We geven ook aan in welke map we de afbeeldingen kunnen vinden.
$directories     = array();
$bestanden        = array();
$map             = 'fotoalbum/valkenburg_2006/';

//Een aantal variabelen die je naar eigen behoefte kunt aanpassen.
$hoogte_klein     = 75;
$breedte_klein     = 100;

$hoogte_groot     = 400;
$breedte_groot     = 400;

$afbeeldingenperpagina    = 15;

//functie, voor het opruimen van een array.
function arraySchoonmaken($array) {
   foreach ($array as $index => $value) {
       if (empty($value)) unset($array[$index]);
   }

   return $array;
}


//functie, voor het maken van een afbeelding.
function thumbnail($map,$thumblocatie,$bestandsnaam,$breedte,$hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if ($breedte && ($breedte_origineel < $hoogte_origineel)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagegif($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagejpeg($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam,80);
            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagepng($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
    }  
}


//Als er een map opgegeven is in de $_GET parameters kijken we of die leeg is en zorgen ervoor dat er geen misbruik van ons script gemaakt kan worden.
if(isset($_GET['map']) && !empty($_GET['map']))
{

    $map = str_replace(array(".", "\\", ":"), " ", $_GET['map']).'/';
}


//Die get variabele halen we uit elkaar zodat we alle losse mappen hebben in een array.
$mappen = arraySchoonmaken(explode('/', $map));
$aantal = count($mappen)+1;

//Even vervelende mensen als abiboe weghouden ;)
if($mappen[0] != 'fotoalbum')
{

    echo 'Ey kappen nou! Je maakt hem kapot!';
    exit();
}


//Dit gedeelte snap ikzelf niet eens meer... vraag mij niet wat ik hier doe en hoe en waarom ik dat doe. Het doet iets en het werkt. Ik denk dat we het daar maar bij moeten laten.
for($z = 1; $z < $aantal; $z++)
{

    $temp = NULL;
    for($y = 0; $y < $z; $y++)
    {

        if($mappen[$y] == 'fotoalbum')
        {

            $temp .= $mappen[$y];
        }

        else{
            $temp .= '/'.$mappen[$y];
        }
    }

    echo ' >> <a href="?pagina='.$temp.'">'.ucfirst($mappen[$z-1]).'</a>';
}


echo '<hr>';

//Open de directory en we gaan die bestand voor bestand uitlezen.
if(@$dir = opendir($map))
{

    while (false !== ($file = readdir($dir)))
    {

        //Standaard krijgen we een . en een .. te zien, die willen we niet hebben.
        if ($file != "." && $file != "..")
        {

            //Als $file een bestand is is...
            if(is_file($map.$file))
            {

                //... halen we de extensie eruit en checken of dat een jpeg is.
                $bestandsgegevens     = getimagesize($map.$file);
                $extensie             = $bestandsgegevens['mime'];
            
                if($extensie == 'image/jpeg' || $extensie == 'image/gif' || $extensie == 'image/png')
                {

                    //Toevoegen aan de bestanden array!
                    $bestanden[] = $file;
                }                        
            }

                
            //Als $file een map is...    
            if(is_dir($map.$file))
            {

                //... kijken we eerst of het niet onze thumbs of thumbsgroot map is.
                if($file != 'thumbs' && $file != 'thumbsgroot' && $file != 'Geheim')
                {

                    //Toevoegen aan de directories array!
                    $directories[] = $file;
                }                
            }
        }
    }

    closedir($dir);
}
else{
    //Wat doe je! Je maakt hem kapot! Bel 112!!!!1111oneoneoneone
    echo 'Sorry, deze directory kan ik niet openen!';
}


//Als de directories array niet leeg is gaan we die eerst laten zien zodat mensen verder kunnen.
if(!empty($directories))
{

    foreach($directories as $directory)
    {

        echo '<img src="afbeeldingen/folder.gif" class="centreren"><a href="?pagina='.$map.$directory.'">'.ucfirst($directory).'</a><br>';
    }

    echo '<hr>';
}


//Als iemand niet enkel één foto opvraagt laten we de thumbnails zien.
if(!isset($_GET['foto']))
{

    if(!empty($bestanden))
    {

        if(isset($_GET['paginanr']))
        {

            if(is_numeric($_GET['paginanr']))
            {

                $paginanr = $_GET['paginanr'];
            }
        }
else{
            $paginanr = 0;
        }

        
        $aantalfotos = count($bestanden);
        
        //Als er meer dan 10 fotos zijn krijgen we een volgende/vorige knopje.
        if($aantalfotos > $afbeeldingenperpagina)
        {

            echo '<div style="text-align: center; margin: 10px;">';
            
            //Hebben we een vorige knopje nodig?
            if ($paginanr > 0)
            {

                echo '<a href="?paginanr='.($paginanr - 1).'&amp;pagina='.substr_replace($map,"",-1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr).'">&lt;&lt; Vorige</a>';
            }
else{
                echo '&lt;&lt; Vorige';
            }

    
            //We laten even zien op welke pagina we zitten en hoeveel er zijn.
            echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp; Pagina '.ceil($paginanr+1).' van '.ceil($aantalfotos/$afbeeldingenperpagina).' &nbsp;&nbsp;&nbsp;';
        
            //Hebben we een volgende knopje nodig?
            if ($paginanr < floor(($aantalfotos -1)/$afbeeldingenperpagina))
            {

                echo '<a href="?paginanr='.($paginanr + 1).'&amp;pagina='.substr_replace($map,"",-1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr + 2).'">Volgende &gt;&gt;</a><br>';
            }
else{
                echo 'Volgende &gt;&gt;<br>';
            }
    
                
            echo '</div><div style="text-align: center;">';
        }

                
        //Don't ask, hogere wiskunde vereist. Ik weet zelf niet meer wat ik deed maar het werkt...
        for($fotonr = ($paginanr * $afbeeldingenperpagina); $fotonr <= ($paginanr * $afbeeldingenperpagina) + ($afbeeldingenperpagina) -1 && $fotonr < count($bestanden); $fotonr += 1)
        {

            //Okay.. wat als er geen thumbsmap is?
            if(!is_dir($map.'thumbs/'))
            {

                //Dan maak je die natuurlijk!
                mkdir($map.'thumbs/',0755);
            }

            
            //Okay... wat als er geen thumbnail is?
            if(!file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                //Dan maak je die natuurlijk!
                thumbnail($map,'thumbs/', $bestanden[$fotonr],$breedte_klein,$hoogte_klein);
            }

            
            //De thumbnail bestaat... wat moet ik doen?
            if(file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
                echo '<a href="?pagina='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a>';
            }
        }

        
            echo '</div>';
    }
else{
        //Duidelijk, de map is leeg!
        if(empty($directories))
        {

            echo '<p>Sorry, deze map is leeg!</p>';
        }
    }
}
else{
    //Stel dat iemand één enkele foto opvraagt! STEL JE VOOR!
    if(is_numeric($_GET['foto']))
    {

        $fotonr = $_GET['foto'] -1;
        
        if(@is_file($map.$bestanden[$fotonr]))
        {

            echo '<div style="text-align: center; margin: 10px;">';
            
            if ($fotonr > 0)
            {

                echo '<a href="?pagina='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.$fotonr.'" title="Ga naar foto '.$fotonr.'">&lt;&lt; Vorige</a>';
            }
else{
                echo '&lt;&lt; Vorige';
            }

    
            echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp;Foto '.($fotonr+1).' van '.count($bestanden).'&nbsp;&nbsp;&nbsp;';
        
            if ($fotonr < count($bestanden))
            {

                echo '<a href="?pagina='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+2).'" title="Ga naar foto '.($fotonr+2).'">Volgende &gt;&gt;</a><br>';
            }
else{
                echo 'Volgende &gt;&gt;<br>';
            }
    
            
            echo '</div>';
            
            //Als er geen map bestaat kan je die aanmaken...
            if(!is_dir($map.'thumbsgroot/'))
            {

                    mkdir($map.'thumbsgroot/',0755);
            }

            
            //Als de thumbnail niet bestaat wil ik dat je hem aanmaakt!
            if(!file_exists($map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                thumbnail($map,'thumbsgroot/', $bestanden[$fotonr],$hoogte_groot,$hoogte_groot);
            }

            
            //De grotere thumbnail bestaat... laat maar zien die handel!
            if(file_exists($map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                echo '<div style="text-align: center;"><a href="'.$map.$bestanden[$fotonr].'" target="_blank" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr].'" class="groot" title="'.$bestanden[$fotonr].'"></a>';    
                $afmeeting = getimagesize($map.$bestanden[$fotonr]);
                echo '<br><br><a href="'.$map.$bestanden[$fotonr].'" target="_blank">Origineel ('.$afmeeting[0].' x '.$afmeeting[1].')</a></div>';
            }
        }
else{
            echo '<p>Sorry, deze foto bestaat niet!</p>';
        }    
    }
}

?>
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

18/12/2006 20:50:00
Quote Anchor link
Jelle Posthuma schreef op 15.12.2006 12:18:
@Nick Mulder:

Dit is dan wel wat netter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$allow_pages
= array('home','log in');
if(isset($_GET['page']) && in_array($_GET['page'],$allow_pages)){
    if(file_exists($_GET['page'].".php")){
        include($_GET['page'].".php");
    }
else{
        include("home.php");
    }
}
else{
    include("home.php");
}

?>


Die array kan je altijd uitbreiden met meer paginas die toegestaan zijn.
Pas iemand die GET variable aan in de URL, en de pagina staat niet in de Array, of die staat er wel in maar de pagina.php bestaat niet, dan wordt gewoon home.php weergegeven.
Als je 10 paginas op die manier van jouw wilt includen, krijg je een ellendig lang script.
Hier hoef je alleen de toegestane paginas (zonder .php erachter) in de array te zetten.


Kan je niet beter de bestanden mét extensie in de array zetten, want als je een .html bestand wilt includen kan het zo niet, of zie ik dat verkeerd?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.