meer pagina's includen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bassos

Bassos

14/12/2006 17:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<!-- Dit staat in de hoofdpagina in de content DIV -->

<?php
    switch (strtolower($_GET['pagina']))
        {
        case
"test1": //Link "test1"? variabele $pagina = test1.php
            $pagina="test1.php";
            break;
        case
"test2":
            $pagina="test2.php";
            break;
        case
"test3":
            $pagina="test3.php";
            break;
        default:
//Geen pagina gevonden? standaard tekst
              $pagina="default.php";
              break;
        }

        include ($pagina); //include de variabele $pagina
?>


<!-- Dit is de link in de navigatie naar de pagina die geinclude moet worden -->

<a href="index.php?pagina=test1">test1</a>
<a href="index.php?pagina=test2">test2</a>
<a href="index.php?pagina=test3">test3</a>



Als ik bijvoorbeeld 20 links naar verschillende verslagen maak moet ik dan al die 20 links in de hoofdpagina verwerken zoals ik heb gedaan met test1, test2 en test3?

Of is hier een gemakkelijkere en efficentere manier voor?

En ik wil graag niet veranderen van manier van includen.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:58:41
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/12/2006 17:24:00
 
Nick Mulder

Nick Mulder

14/12/2006 17:56:00
Quote Anchor link
Ik gebruikte altijd (else)if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(!empty($_GET['[pag'])){
    if($_GET['pag'] == "home"){
        include "home.php";
    }

    elseif($_GET['pag'] == "log in"){
        include "log in.php";
    }
}

else{
include "home.php";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 12:08:00
Quote Anchor link
Ik heb de tutorial doorgelezen en het ziet er inderdaad handig uit. Alleen ik kan niet echt ontdekken hoe het script werkt als mijn pagina's in verschillende mappen staan.

Kan iemand mij dat uitleggen?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/12/2006 12:12:00
Quote Anchor link
$pagina="map/test3.php";

$pagina="map1/test4.php";
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 12:13:00
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp gewoon het pad naar de pagina in de paginanaam verwerken?
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

15/12/2006 12:18:00
Quote Anchor link
@Nick Mulder:

Dit is dan wel wat netter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$allow_pages
= array('home','log in');
if(isset($_GET['page']) && in_array($_GET['page'],$allow_pages)){
    if(file_exists($_GET['page'].".php")){
        include($_GET['page'].".php");
    }
else{
        include("home.php");
    }
}
else{
    include("home.php");
}

?>


Die array kan je altijd uitbreiden met meer paginas die toegestaan zijn.
Pas iemand die GET variable aan in de URL, en de pagina staat niet in de Array, of die staat er wel in maar de pagina.php bestaat niet, dan wordt gewoon home.php weergegeven.
Als je 10 paginas op die manier van jouw wilt includen, krijg je een ellendig lang script.
Hier hoef je alleen de toegestane paginas (zonder .php erachter) in de array te zetten.
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 12:20:00
Quote Anchor link
Ja ok, maar ik ga uit van het script dat in de tutorial gebruikt wordt en niet het script van Nick

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/310/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2006 13:33:00
Quote Anchor link
Bassos,

dit is een gecombineerde versie Ik zal het even met commentregels erin herposten voor je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// een array met toegestane pagina's
$allow_pages = array('map1/home','map2/login');
// controleer of de opgevraagde pagina is toegestaan
if(isset($_GET['page']) && in_array($_GET['page'],$allow_pages)){
    //als die is toegestaan, controleer of de opgevraagde php pagina wel bestaat
    if(file_exists($_GET['page'].".php")){
            include($_GET['page'].".php");
    }

    //als bestand niet bestond, include dan de standaard pagina
    else{
        include("map1/home.php");
    }

//als het een niet toegestane pagina is, include dan de standaard pagina
}else{
    include("home.php");
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Nick Mulder

Nick Mulder

15/12/2006 14:47:00
Quote Anchor link
Ik heb 8 pagina's in mijn eigen site geincluded, op mijn manier, zolang is dat nog niet =P
http://www.ypm-design.com/source.php vanaf regel 180 tot 200
En wat ook kan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(!empty($_GET['[pag'])){
        $pag = $_GET['pag'];
        include $pag;
}

else{
include "home.php";
}

?>

Grote nadelen hiervan:
Pagina's van buitenaf kunnen door users geinclude worden...
Misschien lange dingen achter ?pag=
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2006 15:03:00
Quote Anchor link
@Nick Mulder

Het voorbeeld van jou (de code die je postte) is ook gebruikt in voorgaande oplossingen, waarbij wel een beveiliging is ingebouwd, zodat je alleen toegestane pagina's kan includen.
En wat het "probleem" is met jouw code van de link die je postte, je controleerd helemaal niet of er wel een $_GET['pag'] is geset (functie isset()) Op sommige servers geeft dit een warning weer, en op andere is er wel een warning, maar wordt die niet geshowd. Probeer met het programeren error_reporting op E_ALL te zetten, en dan ook te zorgen dat je geen notices meer krijgt. Het helpt je goed en netjes te programmeren en voorkomt problemen die vroeger of later toch wel zullen ontstaan.
 
Bassos

Bassos

15/12/2006 15:42:00
Quote Anchor link
Ok ik snap nu wat je bedoelt Robbert. Ik zal er binnenkort eens mee aan de slag gaan. Met deze uitleg kom ik er wel uit.

Allen bedankt voor de moeite en als ik het niet werkend krijg dan horen jullie vanzelf weer van me.
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 09:57:00
Quote Anchor link
Het is in zoverre gelukt dat bijna al mijn onderliggende pagina's werken. Alleen heb ik nog problemen met mijn fotoalbum. Ik heb een fotoalbumscript gebruikt van Arjan K. De links die het script genereerd werken nog niet. Maar ik kan nu alleen even niet naar de scripts toe, want het werkt niet helemaal hier op phphulp.

Maar als iemand zo al weet welke ik bedoel hoe moet ik dit script aanpassen aan de bovengenoemde methode??
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2006 10:11:00
Quote Anchor link
Dat ligt waarschijnlijk aan de includes in het script van Arjan. (Ik neem aan dat daar includes in zitten). Als je dat script in een eigen map hebt gezet en je include het als mapnaam/pagina.php dan zul je de path's in dat script ook moeten voorzien van 'mapnaam/'.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/12/2006 10:37:00
Quote Anchor link
@Santhe

Ik denk dat het probleem is dat het foto-album ook gegevens meegeeft met de GETmethode.

Zorg ervoor dat je in de links die je genereerd ook altijd aangeeft dat je pag=fotoalbum in de url meegeeft.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2006 10:47:00
Quote Anchor link
@Robert: Dat zou ook heel goed kunnen.
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 11:07:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb nu geen mogelijkheid om er aan te knutselen. Maar als eht zover is dan horen jullie weer van me.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

18/12/2006 11:10:00
Quote Anchor link
Gebruik een database dat scheelt weer 20 statements bij switch statement.
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 11:13:00
Quote Anchor link
Dus als dat pagina gedeelte overeenkomt hoef ik verder niks te doen met het gedeelte "paginanr=1" en "foto=1" als ik het goed begrijp?




Dit is de link die gegenereerd wordt voor de volgende knop:

index.php?paginanr=1&pagina=fotoalbum/valkenburg_2006



Dit zijn de links die van de thumbnails naar de foto's gaan:

index.php?pagina=fotoalbum/valkenburg_2006&foto=1
 
Bassos

Bassos

18/12/2006 20:13:00
Quote Anchor link
Ik krijg het niet voor elkaar. Zou iemand een helpende hand willen bieden??



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
<?php
echo '<h1>Valkenburg 2006</h1><p>';

//We maken 2 array's, eentje voor de bestanden en een voor de mappen. We geven ook aan in welke map we de afbeeldingen kunnen vinden.
$directories     = array();
$bestanden        = array();
$map             = 'fotoalbum/valkenburg_2006/';

//Een aantal variabelen die je naar eigen behoefte kunt aanpassen.
$hoogte_klein     = 75;
$breedte_klein     = 100;

$hoogte_groot     = 400;
$breedte_groot     = 400;

$afbeeldingenperpagina    = 15;

//functie, voor het opruimen van een array.
function arraySchoonmaken($array) {
   foreach ($array as $index => $value) {
       if (empty($value)) unset($array[$index]);
   }

   return $array;
}


//functie, voor het maken van een afbeelding.
function thumbnail($map,$thumblocatie,$bestandsnaam,$breedte,$hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if ($breedte && ($breedte_origineel < $hoogte_origineel)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagegif($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagejpeg($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam,80);
            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagepng($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
    }  
}


//Als er een map opgegeven is in de $_GET parameters kijken we of die leeg is en zorgen ervoor dat er geen misbruik van ons script gemaakt kan worden.
if(isset($_GET['map']) && !empty($_GET['map']))
{

    $map = str_replace(array(".", "\\", ":"), " ", $_GET['map']).'/';
}


//Die get variabele halen we uit elkaar zodat we alle losse mappen hebben in een array.
$mappen = arraySchoonmaken(explode('/', $map));
$aantal = count($mappen)+1;

//Even vervelende mensen als abiboe weghouden ;)
if($mappen[0] != 'fotoalbum')
{

    echo 'Ey kappen nou! Je maakt hem kapot!';
    exit();
}


//Dit gedeelte snap ikzelf niet eens meer... vraag mij niet wat ik hier doe en hoe en waarom ik dat doe. Het doet iets en het werkt. Ik denk dat we het daar maar bij moeten laten.
for($z = 1; $z < $aantal; $z++)
{

    $temp = NULL;
    for($y = 0; $y < $z; $y++)
    {

        if($mappen[$y] == 'fotoalbum')
        {

            $temp .= $mappen[$y];
        }

        else{
            $temp .= '/'.$mappen[$y];
        }
    }

    echo ' >> <a href="?pagina='.$temp.'">'.ucfirst($mappen[$z-1]).'</a>';
}


echo '<hr>';

//Open de directory en we gaan die bestand voor bestand uitlezen.
if(@$dir = opendir($map))
{

    while (false !== ($file = readdir($dir)))
    {

        //Standaard krijgen we een . en een .. te zien, die willen we niet hebben.
        if ($file != "." && $file != "..")
        {

            //Als $file een bestand is is...
            if(is_file($map.$file))
            {

                //... halen we de extensie eruit en checken of dat een jpeg is.
                $bestandsgegevens     = getimagesize($map.$file);
                $extensie             = $bestandsgegevens['mime'];
            
                if($extensie == 'image/jpeg' || $extensie == 'image/gif' || $extensie == 'image/png')
                {

                    //Toevoegen aan de bestanden array!
                    $bestanden[] = $file;
                }                        
            }

                
            //Als $file een map is...    
            if(is_dir($map.$file))
            {

                //... kijken we eerst of het niet onze thumbs of thumbsgroot map is.
                if($file != 'thumbs' && $file != 'thumbsgroot' && $file != 'Geheim')
                {

                    //Toevoegen aan de directories array!
                    $directories[] = $file;
                }                
            }
        }
    }

    closedir($dir);
}
else{
    //Wat doe je! Je maakt hem kapot! Bel 112!!!!1111oneoneoneone
    echo 'Sorry, deze directory kan ik niet openen!';
}


//Als de directories array niet leeg is gaan we die eerst laten zien zodat mensen verder kunnen.
if(!empty($directories))
{

    foreach($directories as $directory)
    {

        echo '<img src="afbeeldingen/folder.gif" class="centreren"><a href="?pagina='.$map.$directory.'">'.ucfirst($directory).'</a><br>';
    }

    echo '<hr>';
}


//Als iemand niet enkel één foto opvraagt laten we de thumbnails zien.
if(!isset($_GET['foto']))
{

    if(!empty($bestanden))
    {

        if(isset($_GET['paginanr']))
        {

            if(is_numeric($_GET['paginanr']))
            {

                $paginanr = $_GET['paginanr'];
            }
        }
else{
            $paginanr = 0;
        }

        
        $aantalfotos = count($bestanden);
        
        //Als er meer dan 10 fotos zijn krijgen we een volgende/vorige knopje.
        if($aantalfotos > $afbeeldingenperpagina)
        {

            echo '<div style="text-align: center; margin: 10px;">';
            
            //Hebben we een vorige knopje nodig?
            if ($paginanr > 0)
            {

                echo '<a href="?paginanr='.($paginanr - 1).'&amp;pagina='.substr_replace($map,"",-1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr).'">&lt;&lt; Vorige</a>';
            }
else{
                echo '&lt;&lt; Vorige';
            }

    
            //We laten even zien op welke pagina we zitten en hoeveel er zijn.
            echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp; Pagina '.ceil($paginanr+1).' van '.ceil($aantalfotos/$afbeeldingenperpagina).' &nbsp;&nbsp;&nbsp;';
        
            //Hebben we een volgende knopje nodig?
            if ($paginanr < floor(($aantalfotos -1)/$afbeeldingenperpagina))
            {

                echo '<a href="?paginanr='.($paginanr + 1).'&amp;pagina='.substr_replace($map,"",-1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr + 2).'">Volgende &gt;&gt;</a><br>';
            }
else{
                echo 'Volgende &gt;&gt;<br>';
            }
    
                
            echo '</div><div style="text-align: center;">';
        }

                
        //Don't ask, hogere wiskunde vereist. Ik weet zelf niet meer wat ik deed maar het werkt...
        for($fotonr = ($paginanr * $afbeeldingenperpagina); $fotonr <= ($paginanr * $afbeeldingenperpagina) + ($afbeeldingenperpagina) -1 && $fotonr < count($bestanden); $fotonr += 1)
        {

            //Okay.. wat als er geen thumbsmap is?
            if(!is_dir($map.'thumbs/'))
            {

                //Dan maak je die natuurlijk!
                mkdir($map.'thumbs/',0755);
            }

            
            //Okay... wat als er geen thumbnail is?
            if(!file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                //Dan maak je die natuurlijk!
                thumbnail($map,'thumbs/', $bestanden[$fotonr],$breedte_klein,$hoogte_klein);
            }

            
            //De thumbnail bestaat... wat moet ik doen?
            if(file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
                echo '<a href="?pagina='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a>';
            }
        }

        
            echo '</div>';
    }
else{
        //Duidelijk, de map is leeg!
        if(empty($directories))
        {

            echo '<p>Sorry, deze map is leeg!</p>';
        }
    }
}
else{
    //Stel dat iemand één enkele foto opvraagt! STEL JE VOOR!
    if(is_numeric($_GET['foto']))
    {

        $fotonr = $_GET['foto'] -1;
        
        if(@is_file($map.$bestanden[$fotonr]))
        {

            echo '<div style="text-align: center; margin: 10px;">';
            
            if ($fotonr > 0)
            {

                echo '<a href="?pagina='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.$fotonr.'" title="Ga naar foto '.$fotonr.'">&lt;&lt; Vorige</a>';
            }
else{
                echo '&lt;&lt; Vorige';
            }

    
            echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp;Foto '.($fotonr+1).' van '.count($bestanden).'&nbsp;&nbsp;&nbsp;';
        
            if ($fotonr < count($bestanden))
            {

                echo '<a href="?pagina='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+2).'" title="Ga naar foto '.($fotonr+2).'">Volgende &gt;&gt;</a><br>';
            }
else{
                echo 'Volgende &gt;&gt;<br>';
            }
    
            
            echo '</div>';
            
            //Als er geen map bestaat kan je die aanmaken...
            if(!is_dir($map.'thumbsgroot/'))
            {

                    mkdir($map.'thumbsgroot/',0755);
            }

            
            //Als de thumbnail niet bestaat wil ik dat je hem aanmaakt!
            if(!file_exists($map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                thumbnail($map,'thumbsgroot/', $bestanden[$fotonr],$hoogte_groot,$hoogte_groot);
            }

            
            //De grotere thumbnail bestaat... laat maar zien die handel!
            if(file_exists($map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                echo '<div style="text-align: center;"><a href="'.$map.$bestanden[$fotonr].'" target="_blank" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr].'" class="groot" title="'.$bestanden[$fotonr].'"></a>';    
                $afmeeting = getimagesize($map.$bestanden[$fotonr]);
                echo '<br><br><a href="'.$map.$bestanden[$fotonr].'" target="_blank">Origineel ('.$afmeeting[0].' x '.$afmeeting[1].')</a></div>';
            }
        }
else{
            echo '<p>Sorry, deze foto bestaat niet!</p>';
        }    
    }
}

?>
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

18/12/2006 20:50:00
Quote Anchor link
Jelle Posthuma schreef op 15.12.2006 12:18:
@Nick Mulder:

Dit is dan wel wat netter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$allow_pages
= array('home','log in');
if(isset($_GET['page']) && in_array($_GET['page'],$allow_pages)){
    if(file_exists($_GET['page'].".php")){
        include($_GET['page'].".php");
    }
else{
        include("home.php");
    }
}
else{
    include("home.php");
}

?>


Die array kan je altijd uitbreiden met meer paginas die toegestaan zijn.
Pas iemand die GET variable aan in de URL, en de pagina staat niet in de Array, of die staat er wel in maar de pagina.php bestaat niet, dan wordt gewoon home.php weergegeven.
Als je 10 paginas op die manier van jouw wilt includen, krijg je een ellendig lang script.
Hier hoef je alleen de toegestane paginas (zonder .php erachter) in de array te zetten.


Kan je niet beter de bestanden mét extensie in de array zetten, want als je een .html bestand wilt includen kan het zo niet, of zie ik dat verkeerd?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.