Meerdere Arrays opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander C

Sander C

02/01/2009 21:39:00
Quote Anchor link
Iedereen alvast beste wensen..

Maar nu heb ik een probleem..
Een eenvoudige arrays kon ik wel opslaan..maar een multidimensionele arrays niet. Kan iemand mij uitleggen hoe ik multidimensionele arrays kan opslaan.

De output van print_r($_POST) ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
Array
(
    [laatzien] => Array
        (
            [1] => text.php
        )

    [fotoid] => Array
        (
            [12] => 69
            [13] => 29
        )

    [aantallimit] => Array
        (
            [12] => 15
            [13] => 15
        )

    [textid] => Array
        (
            [12] => 12
            [13] => 13
        )

    [orginalrowid] => Array
        (
            [12] => 1
            [13] => 1
        )

    [savetext] => Save
)


Met deze code probeer ik arrays op te slaan..:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
  if (is_array($_POST)) {
      foreach ($_POST as $key => $value) {
          $exceptions = 'savetext, laatzien, ';
          if (!preg_match("/$key, /", $exceptions)) {
              foreach ($value as $subKey => $subValue) {
                  echo $subKey . $subValue . "<br>";
                  $sql = "UPDATE $invultexttab SET aantallimit='???', text_foto_id='???', text_border='???', text_title='???' WHERE text_id='$subKey'";
              }
          }
      }
  }

?>


Die echo $subKey.$subValue."<br>"; heb ik als output:
1269
1329
1215
1315
1212
1313
121
131

Zo te zien loopt arrays goed..alleen wil al deze gegevens niet goed opslaan in juiste velden.

Kan iemand dus mij even uitleggen.

bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 04:35:40
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 01:36:00
Quote Anchor link
??? zet je niet in een database. Wanneer een veld een lege waarde heeft (want dat is ???) dat zet je gewoon NULL in dat veld.

Verder voer je de query nergens uit.
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 08:40:00
Quote Anchor link
Die gegevens komen eerst uit database en wil ook daarna updaten..en wordt dus alle arrays opgeslagen.

De probleem is de juiste array die in juiste veld moet opgeslagen worden.
 

03/01/2009 09:31:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$eenArray
= array(
  'fruit' => array(
    'appels','peren'
  ),
  'groente' => array(
    'wortels','tomaten'
  )
);

?>

Of bedoel je dat niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2009 10:03:00
Quote Anchor link
Werkt zoiets niet.
Ik snap niet exact wat er nou in $key, $value, $subKey en $subValue staat, maar hier kan je wel iets mee proberen.
Het wordt dus wel 1 query, maar met meerdere opdrachten.
Daarvoor is het laatste stukje.
Daar implode je de opdrachten, voer je de query uit en is er wat (basis)-foutafhandeling.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= array();

if (is_array($_POST))
    {

    foreach ($_POST as $key => $value)
        {

        $exceptions = 'savetext, laatzien, ';
        if (!preg_match("/$key, /", $exceptions))
            {

            foreach ($value as $subKey => $subValue)
                {

                echo $subKey . " met " . $subValue . "<br>";
                $sql[] = "UPDATE ".$key." SET aantallimit = ".$subValue." WHERE text_id = ".$subKey." ";
                }
            }
        }
    }


$sql = implode(", ", $sql);
if(mysql_query($sql))
    {

    echo 'gelukt';
    }

else
    {
    echo 'niet gelukt';
    }

    
?>
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 10:18:00
Quote Anchor link
Bedankt..het is al wat stukje beter en kan nog wel beetje aanpassen..

De output ziet er als uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Array
(
    [0] => UPDATE fotoid SET aantallimit = 69 WHERE text_id = 12
    [1] => UPDATE fotoid SET aantallimit = 29 WHERE text_id = 13
    [2] => UPDATE aantallimit SET aantallimit = 15 WHERE text_id = 12
    [3] => UPDATE aantallimit SET aantallimit = 15 WHERE text_id = 13
    [4] => UPDATE textid SET aantallimit = 12 WHERE text_id = 12
    [5] => UPDATE textid SET aantallimit = 13 WHERE text_id = 13
    [6] => UPDATE newfotoid SET aantallimit =  WHERE text_id = 15
    [7] => UPDATE newaantallimit SET aantallimit =  WHERE text_id = 15
)


Die array 6 en 7 wordt een insert.
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 10:59:00
Quote Anchor link
Eddy..

Door die

$sql = implode(", ", $sql);
if(mysql_query($sql))

zegt dat het elk keer niet gelukt is. Als ik die , aanpas naar ; en de hele update regels plakt in phpmyadmin, werkt ie wel. Rechtstreeks via php niet.

Waaraan zou het liggen?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander C
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 11:18:00
Quote Anchor link
http://nl.php.net/mysql_query:
mysql_query() sends a unique query (multiple queries are not supported) to the currently active database on the server that's associated with the specified link_identifier .
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2009 11:22:00
Quote Anchor link
Aha... beetje jammer. Ik was inderdaad uitgegaan van phpMyAdmin waarin je die , (of ;) kan gebruiken.
Je zou ook die array $sql kunnen doorlopen, maar dan krijg je alsnog meerdere queries.

Dan is mysql_unbuffered_query() denk ik een betere oplossing ;).
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 11:28:00
Quote Anchor link
Ik heb ook zo mijn bedenkingen bij het datamodel. Laat eens zien hoe dat eruit ziet.
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 11:40:00
Quote Anchor link
Een datamodel is een eenvoudig opzet..

text_id int(11) auto_increment,
text_foto_id int(11),
aantallimit varchar(50),
text_border int(1),
text_title int(1)

En de output van die Eddy:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Array
(
    [0] => UPDATE invultext SET text_foto_id='69' WHERE text_id='12'
    [1] => UPDATE invultext SET text_foto_id='29' WHERE text_id='13'
    [2] => UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='12'
    [3] => UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='13'
    [4] => UPDATE invultext SET text_border='1' WHERE text_id='12'
    [5] => UPDATE invultext SET text_border='1' WHERE text_id='13'
    [6] => UPDATE invultext SET text_title='1' WHERE text_id='12'
    [7] => UPDATE invultext SET text_title='1' WHERE text_id='13'
)


SanThe: Ik was niet aan het bumpen. Ik vroeg normaal om een oplossing na een foutmelding.
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2009 13:14:00
Quote Anchor link
@ Sander: wat geeft $sql NÁ de implode()?
Want die $sql (die is dan een string en geen array meer!) kan je als query gebruiken in mysql_unbufferd_query().
 
Hipska BE

Hipska BE

03/01/2009 13:28:00
Quote Anchor link
Is het niet beter dat dit eruit komt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => UPDATE invultext SET text_foto_id=69, aantallimit=15, text_border=1, text_title=1 WHERE text_id=12
    [1] => UPDATE invultext SET text_foto_id=29 , aantallimit=15, text_border=1, text_title=1  WHERE text_id=13
)
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 13:31:00
Quote Anchor link
@ Eddy
UPDATE invultext SET text_foto_id='69' WHERE text_id='12'; UPDATE invultext SET text_foto_id='29' WHERE text_id='13'; UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='12'; UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='13'

Maar verder zie ik dat het nog niet helemaal perfect is, omdat text_border en text_title een checkbox zijn, als ik ze afvink, dwz op 0 en wordt dus niet opgeslagen.

Ook al als ik mysql_unbuffered_query() gebruik, krijg ik melding: niet gelukt.

Als ik die in foreach stop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
foreach ($sql as $url)
{
$result=mysql_query($url);
}

dan werkt het wel. Alleen de probleem met checkbox blijft.

@Hipsa..dat is wel beter..als je mij uitlegt hoe het moet..dan pas ik het aan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander C
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 13:36:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 03.01.2009 13:31:
Alleen de probleem met checkbox blijft.
Om die reden is het ook niet handig om tijdens de controle van je formulier de $_POST array als uitgangspunt te nemen en die te doorlopen. Niet aangevinkte checkboxen missen in die array en dus zullen die velden ontbreken in je controle.

Zet in je controle de namen van alle velden die in je formulier zitten in een array en doorloop die. Dan weet je zeker dat je controles uitvoert op alle velden in je formulier, ongeacht of ze in de $_POST array voorkomen.

Hier zie je een voorbeeldje van die aanpak...
 
Hipska BE

Hipska BE

03/01/2009 13:47:00
Quote Anchor link
Om het makkelijker in 2 query's te stoppen heb je even een kleine aanpassing van de arrays nodig.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$_POST
= array(
    'laatzien' => array( 1 => 'text.php'),
    'fotoid' => array( 12 => 69, 13 => 29),
    'aantallimit' => array( 12 => 15, 13 => 15),
    'textid' => array( 12 => 12, 13 => 13),
    'orginalrowid' => array(12 => 1, 13 => 1),
    'savetext' => 'Save'
);

$allowed = array('fotoid','aantallimit','orginalrowid');

$update = array();
foreach($_POST as $key => $value){
    if(is_array($value) and in_array($key,$allowed)){
        foreach($value as $subkey => $subvalue){
            $update[$subkey][$key] = $subvalue;
        }
    }
}


print_r($update);
?>

Levert deze array op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array
(
    [12] => Array
        (
            [fotoid] => 69
            [aantallimit] => 15
            [textid] => 12
            [orginalrowid] => 1
        )

    [13] => Array
        (
            [fotoid] => 29
            [aantallimit] => 15
            [textid] => 13
            [orginalrowid] => 1
        )

)

Hiermee kan je volgens mij makkelijker een deftige SQL query maken.

EDIT: Update ivm security
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 19:21:00
Quote Anchor link
Ik wordt nog steeds niks wijzer van..volgens mij krijg ik 2 verschillend soorten uitleg voorgeschoteld.

De aanpak van Blanche gaat om lege formulier, terwijl ik geen lege formulier heb. Alle gegevens zijn al uit database en alles wordt in $_SESSION gestopt waar ik eigenlijk niks aan heb.

De aanpak van Hipska ziet er al wat beter uit..maar er wordt niks bijgezegd hoe je kan opslaan en dezelfde probleem die Blanche ook al zei, die met checkbox.

Kan iemand niet even een snelle code maken waarmee ik uit voeten kan komen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 19:29:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 03.01.2009 19:21:
De aanpak van Blanche gaat om lege formulier, terwijl ik geen lege formulier heb.
Nee, het is een voorbeeld van de aanpak die ik in mijn vorige post beschrijf. Dus van het definieren van je formuliervelden in een array en die gebruiken om de verschillende velden te controleren. Dit lost het probleem met je checkboxen op.

Verder heb ik helemaal niets gezegd over de verdere verwerking van je formulier of wat je met de geposte data zou moeten doen. Voor dat onderdeel zou je dus op het voorbeeld van Hipska voort kunnen borduren.
 
Hipska BE

Hipska BE

03/01/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Met de paplepel in de mond dan maar :(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$sql
= array();
foreach($update as $id => $data){
    $query = 'UPDATE invultext SET ';
    foreach($data as $veld => $value) $query .= $veld.'='.$value.', ';
    $sql[] = rtrim($query,', ').' WHERE text_id='.$id.';';
}


print_r($sql);
?>

levert dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => UPDATE invultext SET fotoid=69, aantallimit=15, textid=12, orginalrowid=1 WHERE text_id=12;
    [1] => UPDATE invultext SET fotoid=29, aantallimit=15, textid=13, orginalrowid=1 WHERE text_id=13;
)


Ik had echt wel gehoopt dat je dit zelf wel kon uitvogelen, zo moeilijk was dat nu toch ook niet?
 
Sander C

Sander C

04/01/2009 13:47:00
Quote Anchor link
@Hipska,

Nog heel erg bedankt..maar ik was aan het uitvogelen hoe ik text_border=0 en text_title=0 in arrays te stoppen.

Heb gisteren en halve dag zitten klooien wat het mij geen resultaat oplevert. Ik heb stukje vd code die Blanche opgaf beetje gecombineerd met de jou.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$formuliervelden = array (
'text_foto_id' => $_POST['text_foto_id'],
'aantallimit' => $_POST['aantallimit'],
'text_border' => $_POST['text_border'],
'text_title' => $_POST['text_title']
);
$allowed = array('text_foto_id','aantallimit','text_border','text_title');

$update = array();
foreach($formuliervelden as $key => $value){
    if(is_array($value) and in_array($key,$allowed)){
        foreach($value as $subkey => $subvalue){
         $update[$subkey][$key] = $subvalue;
        }
    }
}

echo "<pre>";
print_r($update);
echo "</pre>";


Het levert mij resultaat op:
Array
(
[12] => Array
(
[text_foto_id] => 69
[aantallimit] => 15
[text_border] => 1
[text_title] => 1
)

[13] => Array
(
[text_foto_id] => 29
[aantallimit] => 15
)

)

Om van gek te worden en array houdt mij alles tegen om text_border=0 en text_border=0 te mogen gebruiken in array 13.
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2009 16:56:00
Quote Anchor link
ja maar bestaat $_POST['text_border'][13] en $_POST['text_title'][13] wel?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.